vineri, 29 mai 2009

insemnari mai vechi ...Shake de banane

Shake de banane ... sau despre prietenie
Ma amuz cateodata, cand constat cu cata usurinta rostesc unii cuvantul "prietenie". Oameni care m-au cunoscut doar cu cateva zile inainte, ma numesc prietenul lor.

Continuarea: aici

7 comentarii:

Paul spunea...

Nu cred in prietenii adevarate...si cu asta am zis totul.

kaLoo spunea...

Salut, daca esti interesat de un schimb de link cu http://kaloo.info , astept raspunsul tau! O zi buna!

pheideas spunea...

Paul, m-ai pus pe ganduri. :) Daca privesc in trecut, iti dau dreptate. Daca ma uit in viitor, te contrazic. :)))

kaLoo, vorbim peste 6 luni. Ai rabdare sa cresca si pe urma vinde-l.

pheideas spunea...

doareu, prietenia dintre un barbat si o vemeie ? Poate exista, dar numai in cazul in care ea accepta ca niciodata un barbat "nu poate fi al ei". Motivele pot fi variate: varsta, fizicul, gradul de rudenie. Numai atunci femeia poate acepta simpla prietenie a unui barbat.

Cauta te rog la "prietenie" Am scris acolo despre prietenia dintre un barbat si o femeie.

gabrielle spunea...

Invatati sa-i priviti pe oameni intr-un mod mai putin superficial. Va opriti, intotdeauna asupra aparentelor. Este adevarat ca deseori ele nu sunt prea renumite. Dar oamenii nu se limiteaza doar la aparente: fiecare are un suflet, un spirit si chiar daca acest suflet sau spirit se manifesta rareori, ele se afla acolo, si oricand exista posibilitatea sa apara si sa se exprime. Nu este o dovada de inteligenta sa-i privesti doar superficial pe oameni.
Cel mai bun mod de a actiona cu ceilalti, este sa le descoperi calitatile, virtutile, bogatiile spirituale si sa te concentrezi asupra lor.

pheideas spunea...

gabrielle, corect ce spui tu, dar oare aprecierea nu e musai sa fie reciproca ? Cand intinzi mana cuiva, o faci deschis, cu gand bun si respect pentru celalalt. Ei, daca celalalt nu te respecta si te fura, ce faci ? Aici vorbim de legea talionului, nu de inteligenta, suflet si alte sfinte.

gabrielle spunea...

Pai ... ce faci?
In toata Elvetia exista strazi, piete si statui care onoreaza generali ai unei armate care n-a luptat. Elvetia castiga o multime de razboaie (pe care nu le-a luptat niciodata), folosind strategia porcului spinos:
"Te faci ghem si-ti zbarlesti tepii!"