luni, 16 noiembrie 2009

pradarea Romaniei

Tocmai am urmarit conferinta de presa tinuta de Victor Getan si Ciprian Nastasiu, cu ocazia lansarii cartii "Pradarea Romaniei". De ce au lansat-o tocmai acum ? Evident, pentru a lovi in Basescu. Altceva mi s-a parut interesant, si dezgustator in acelasi timp. Mi s-a format un gol in stomac cand am vazut, inca o data, la ce nivel se fac jocurile in Romania. Cum se face trafic de orice fel, de la armament, la prostitutie si spalare de bani, la cel mai inalt nivel. Cum retele organizate inca de pe vremea lui Ceausescu isi continua nestingherite afacerile. Cum oameni pe care ii vezi din cand in cand pozand in onesti slujbasi ai statului, in realitate sunt cu state vechi pe listele vechii securitati, si mai apoi, dupa ce primesc un telefon, si-aduc subit aminte detalii.
Azi am vazut cum americanii vor sa-l dea jos pe Basescu. La un moment dat era sa zic: saracul om, s-a luptat singur cu nenorocitii astia ! Apoi stand o tar' pe ganduri, am relaizat ca Basescu nu este decat tot un fost securist, pardon, atasat comercial la Anvers, care a facut afaceri atat inainte, cat si dupa ... Mi-am dat seama ca in spatele sloganelor se afla o lupta intre grupuri de crima organizata, cu tentacule intinse de la Washington pana la Damasc, via Moscova si Tel Aviv. Ca adevarata lupta nu este pentru binele natiunii, ci pentru spagile luate din tranzactiile cu armament si energie. Ca in realitate, Basescu, cat a fost mic, a fost omuletul din umbra al greilor aflati la putere dupa '90, si s-a ocupat de multe afaceri "interesante", de la armament la Petromin si alte vaporase plimbate prin Triunghiul Bermudelor. Apoi s-a facut mare si tare.
Cam la fel a fost si cu amaratul ala, pe nume Omar Hayssam. El n-a fost decat un biet traficant de armament; un intermediar pentru vremurile de embargo. A fost mai intai folosit de Ceausescu, apoi de Iliescu, de PSD si tot asa ... Cum a fost folosit ? Omul cotiza gras in buzunarele preaiubitilor nostri politicieni, incepand cu Hrebenciuc si terminand cu Nastase. Apoi intr-o zi, Basescu, ca venise la putere, i-a spus: "Nene Hayssam, ia cotizeaza mata si la mandea. De-acum inainte io sunt taticul tau !".
S-a gandit bietul Om..., cum s-o intoarca, ca deh, pana atunci semnase condica in alta parte. Sunt atat de firesti aceste situatii, in care la vaca cea grasa se ingramadesc sa suga toate mustele, incat nu ma mir ca Omar al nostru s-a gandit in momentul urmator la un rescue plan. S-a dus la Basescu si i-a zis: "Sefu', stii, m-am gandit sa ma retrag din business. Sunt batran si nu ma simt prea bine.". Stia ca varianta era sa fie inchis cu surle si trambite si folosit ca stindard in lupta anticoruptie. Intre timp si-a mutat banii in conturi arabe si evreiesti, iar aici a lasat pasivele. Apoi a pus la cale rapirea jurnalistilor, ca tot era la moda. Ma indoiesc ca n-a fost si mana lu' Nastase la mijloc. Dupa ce i-a rapit, s-a dus la Base si i-a zis: "Profesore, hai sa negociem ! Uite ce-ti propun: toata afacerea face 12 milioane. Facem pe din trei. 4 iau eu, 4 tu si 4 cheltuielile de "cazare". Pe langa spaga, o sa-ti las si cotetele. Da' banii ii vezi dupa ce plec din tara, ca altfel dau pe goarna ...". Si uite-asa s-a ales Basescu cu o spaga grasa si cu bani de electorale si alte case.

Azi am vazut cum americanii i-au pus pielea in bat lu Nenea Base'. Mi-a placut cum au intors-o cei doi autori ai cartii, la intrebarea unui jurnalist - de unde aveti informatiile ? De la CIA au raspuns cei doi la unison. A' mi s-a parut curios ca in sala de conferinte erau o gramada de jurnalisti de la aproape toate ziarele, si anume: Jurnalul, Jurnalul, Jurnalul ... :))
Era sa zic: "Sa muriti voi ca v-a dat CIA dosarele sa le lingeti !" :)) Pai normal, cum sa justifice informatiile, fara sa intre la secret ? Sunt curios, daca ma duc si sun la Langley, mi le da ? :)) Poate daca as avea legitimatie de agent dublu ... Si mai sunt curios daca CIA se va autosesiza. :))
Mi-a placut ce accent de american avea Gaetan. Ma si intreb, din ce isi castiga asta traiul, ca prin Romania nu l-am vazut. A, e jurnalist american. :)) Poate nu intamplator a fost acuzat de securistii V. Tismaneanu si de I.T. Morar, in 2004, ca a fost coleg cu ei. ... No comment !

Stau si ma gandesc, la ce asist ? La dezvaluiri despre Omar Hayssam, sau la lupta vechilor securisti - Basescu, Gaetan, Trio Grivcoriu, Tismaneanu & Morar, Nastase, Hrebe si cati or mai fi, pentru ciolan ?

Uite-asa, fara sa vreau, eu, ala care l-am alungat cu pietre in 22, ajung la concluzia ca Ceausescu a fost cel mai patriot si cinstit dintre toti. El macar nu fura. Iar Romania era privita cu respect, nu ca acum, de-am ajuns in rand cu Congo. Am sa va povestesc altadata despre embargourile de pe vremea lui, impuse de marile grupuri economice, pentru ca n-a vrut sa deschida granitele tuturor nenorocitilor care azi isi fac de cap. Nu de alta, dar e bine sa se stie adevarul; mai precis de ce am dus-o rau si de ce a fost impuscat.

Prin urmare, dragi romani, pana la alegeri va urez pofta mare ! Si aveti grija sa luati inainte un Saprosan. :))

Ia vedeti ce scrie Gardianul: aici

Si aici: ...

Omar Hayssam este un personaj controversat de afaceri si de al carui nume sta legata rapirea jurnalistilor romani in Irak in anul 2005, dar si afaceri infloritoare de contrabanda cu tigari, a facut parte din cercul de apropiati ai Regimului si Presedintelui Ion Iliescu.

In perioada 2001-2004, afacerile omului de afaceri sirian, firmele sau au prosperat nesperat de mult. In ciuda faptului ca Presedintele Iliescu a negat legaturi apropiate cu Omar Hayssam, exista dovezi care arata contrariul.

Seria de dezvaluiri referitoare la relatia celor doi a aparut dupa expirarea mandatului de Presedinte al lui Ion Iliescu.
Numerosi lideri au confirmat. Dan Ioan Popescu marturiseste!

Legatura stransa intre Omar Hayssam si PSD a devenit o certitudine, numerosi lideri ai fostului partid de guvernamant confirmand pe cai oficiale sau neoficiale apropierea dintre controversatul om de afaceri si fostul partid de guvernamant.

Primul care a recunoscut ca Omar Hayssam are relatii stranse cu unii lideri ai PSD a fost Dan Ioan Popescu, presedinte al Organizatiei Bucuresti. El a sustinut ca Omar Hayssam a fost inclus pe listele pentru alegerile preliminare din PSD de liderul Mircea Ursache, dar la cererea lui Adrian Nastase a fost scos de pe acestea. Ursache a respins aceste acuzatii sustinand ca l-a cunoscut pe Hayssam doar in calitate de presedinte al AVAS. In ciuda numeroaselor detalii oferite pe acest subiect de Dan Ioan Popescu, liderul partidului, Ion Iliescu a sustinut ca legatura care se face intre omul de afaceri sirian si PSD este alimentata de actuala putere.

“Omar Hayssam a fost propus, in 2004, pe lista pentru Parlament la alegerile preliminare organizate in interiorul PSD de catre pesedistul Mircea Ursache si a fost scos de pe aceasta la cererea lui Adrian Nastase”, a spus Dan Ioan Popescu. El a precizat ca sirianul este membru de partid si ca in urma eliminarii sale de la alegererile preliminare i s-au returnat si banii “pe care i-a trimis ca si ajutor la nivelul Bucurestilor”.

Liderul PSD a spus ca suma in cauza era “contra legii”, fiind o sponsorizare mult prea mare. La randul sau, Ion Iliescu a sustinut ca sunt nefondate toate incercarile de a asocia numele sau cu acela al lui Omar Hayssam, cu care nu are nici un fel de legaturi personale. “In ultimii doi ani ai mandatului nici nu a mai fost inclus in deplasarile prezidentiale”, a spus fostul sef de stat. In opinia sa, implicarea PSD in tot acest scandal nu este altceva decat o campanie anti-Iliescu si anti-PSD care a fost lansata, “probabil de cei care sunt la putere si de cei care vor sa slujeasca cu zel actuala putere”.

Omar Hayssam a devenit membru PSD inainte de anul 1994, ne-au declarat ieri surse din partid. In ceea ce priveste relatiile personale ale omului de afaceri sirian cu membri controversati ai PSD, sursele citate ne-au precizat ca Omar Hayssam este un apropiat al fostului deputat Ristea Priboi, acestia fiind implicati impreuna in afacerea Manhattan Group. Pe de alta parte, Omar Hayssam este un prieten al omului de afaceri Fahti Taher, ne-au mai spus sursele citate, si prin “alianta”, acesta ar putea fi si un apropiat al liderului PSD Bacau, Viorel Hrebenciuc. Ziua, 01-04-2005

Omar Hayssam merge in 4 delegatii cu Ion Iliescu

Omar Hayssam s-a aflat in patru dintre delegatiile care l-au insotit pe fostul sef al statului Ion Iliescu in vizite in strainatate in perioada 2002-2003, intre care un turneu asiatic in care a fost si Mohamed Munaf, au declarat surse din administratia Iliescu. Potrivit surselor citate, in turneul asiatic din februarie 2002, care a cuprins Emiratele Arabe Unite, Vietnam, Filipine, Japonia, Singapore, in delegatia care l-a insotit pe Ion Iliescu s-au aflat atat Omar Hayssam, cat si Mohamed Munaf.

De asemenea, Omar Hayssam l-a mai insotit pe fostul sef al statului in cateva vizite efectuate in anul 2003, respectiv in Uzbekistan si China, Federatia Rusa (la semnarea Tratatului de baza romano-rus), Kazahstan, au precizat aceleasi surse. (Mediafax) Ziua, 07-04-2005

Omar Hayssam, ramas necontestat lider al lumii interlope arabe


Ceea ce se stie mai putin este ca aceasta protectie nu a inceput in 2001, ci de atunci Omar Hayssam, ramas necontestat lider al lumii interlope arabe in Romania, a prosperat nemaipomenit. … Fratii Mohamad si Hayssam Omar au derulat una dintre cele mai spectaculoase actiuni de contrabanda, cu complicitatea unor functionari din Vama Otopeni Marfa si Administratia financiara - dar nu numai.

Cei doi frati au introdus in tara, incepand din 1990, mai multe transporturi ilegale de tigari la preturi subevaluate, prejudiciind Bugetul de stat cu peste 15 miliarde de lei, calcul facut la rata de schimb a anului 1998. Apoi, prin documente fictive au obtinut restituiri de TVA, actiune pentru care au fost “protejati” de Ion Iconaru, fost director general al Administratiei Financiare a Sectorului 1.

Omar Hayssam era, la finele anului 1996, asociat si administrator la 17 firme bucurestene, dintre care multe firme fantome, fiind angrenat, ca si fratele sau Mohamad, inclusiv in finantarea operatiunii “Tigareta II”.
Pana atunci, specializat in contrabanda cu tigari, operase deja numeroase importuri ilegale, prin intermediul mai multor firme al caror patron sau asociat era. Importurile de tigari au fost sistematic subevaluate (cu pana la 60%), cu concursul vamesilor si al functionarilor corupti, organizati intr-o retea impotriva careia autoritatile nu au miscat un deget.

Apropiat al lui Ion Iliescu

Toate infractiunile lui Omar Hayssam de dinainte de 1996 au fost ulterior bine documentate in dosare de cercetare penala in perioada 1996-2000, dar acestea au fost reingropate dupa alegerile din 2000: vechii sai protectori revenisera la putere. In timpul primelor doua mandate ale lui Ion Iliescu, contrabanda a fost, asa cum reiese din numeroase dezvaluiri publicate la vremea respectiva in presa, o politica de stat. Ziua, 13-04-2005

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, il cunoaste indeaproape pe Omar Hayssam. Mai mult, Iliescu a efectuat o vizita electorala in campania pentru alegerile generale din anul 2000 chiar in orasul Nehoiu, mosia lui Omar Hayssam.
Printre obiectivele vizitate de Ion Iliescu, la vremea respectiva, s-au numarat si fabrica de cherestea Foresta Nehoiu si cantina muncitoreasca a acesteia. Localnicii ne-au spus ca Omar Hayssam a pus umarul, alaturi de actualul senator PSD de Buzau, Ion Vasile, la reclama electorala a lui Ion Iliescu. In fotografie sunt imortalizati Omar Hayssam umar la umar cu fostul sau sef de partid, Ion Iliescu.

Cei doi au fost fotografiati la intrarea in cantina muncitoreasca de la Foresta SA. Martorii acestei intalniri sustin ca, atunci, Ion Iliescu i-a cerut lui Omar Hayssam sprijin electoral, sub forma de sponsorizari. Pentru a nu fi facuta chiar pe fata aceasta sponsorizare, Iliescu i-ar fi cerut sirianului, in timp ce infuleca niste sarmale, sa ofere o masa calda nevoiasilor din Nehoiu la cantina muncitoreasca.
In plus, Omar Hayssam a oferit, tot sub forma de sponsorizare, pentru toate comisiile electorale din judet, sucuri si apa minerala de la Bucovina. Gardianul, 11-08-2005

Dovada ajutorului oferit lui Ion Iliescu de catre Omar Hayssam


In Monitorul Oficial al Romaniei, partea a III-a, Nr. 219/31.03.2005, la Lista Donatiilor in anul 2004 pentru Partidul Social Democrat, publicata in conformitate cu art.5 alin. (8) din Legea nr. 43/2003 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, la pozitia 121 apare numele lui Omar Hayssam ca donator pentru Organizatia PSD Bucuresti al unei sume de 560 milioane ROL la data de 28-09-2004.



Sursa

1 comentarii:

claudia spunea...

nimic nu ma mai poate misca sau surprinde in materie de politica sau orice alt domeniu romanesc.