miercuri, 14 decembrie 2011

tara prostilor fuduli

Romania este tara prostilor fuduli. Stiu, o gramada vor sari ca arsi si vor zice "Ce, baaa, te crezi destept ?". Culmea, nu i-a aratat nimeni cu destu', dar conform zicalei ca, chelul isi pune mana in cap ... Ma contrazice cineva ? :))
Am o mare stima pentru un profesionist, pentru ca stiu sa-l deosebesc de un amator. La fel am stima pentru prost, pentru ca el isi cunoaste limitele. Stie unde sa nu puna mana si, aproape intotdeauna, vrea sa invete. Insa pentru prostul fudul nu am nici cel mai mic sentiment. Pentru ca el se crede destept, nu are frica de nimic si nici nu vrea sa invete. Ei, cam cu asemenea specimene e populata draga noastra tarisoara azi. Le gasesti la tot pasul, de zici ca s-a intors lumea cu fundul in sus. Numai ca prostul fudul nu fabrica nimic, ci numai consuma ce au fabricat altii. In orice domeniu, prinde din zbor cateva notiuni, nu foarte multe ca incepe sa doara si, mimand gandirea profunda, se da specialist in orice, de la muzica la economie si tehnologie. In general are o adversitate fatisa fata de valoare, istorica sau consacrata. Este in stare sa rada de pe fata pamantului orice si pe oricine i-ar umbri idiotenia cu care l-a dotat natura. Cu cat are "goarna" mai mare, cu atat este mai popular si mai apreciat de marea masa de prosti care, la fel, au notiuni sumare despre ce-i inconjoara. Cea mai mare greseala e sa "aprinzi lumina". Ooo, nu ! Mai bine iti dai cu ghioaga in cap, decat sa sugerezi ca ... sa atragi atentia, sa corectezi sau sa-ti dai cu parerea, apeland la cunostinte dobandite in facultati sau bunul simt. Ha, bun simt ? Alta notiune perimata !
Ce e fain, e ca in melanjul de prostime prospera smecherii de orice natie, partid sau etnie. Acestia speculeaza absolut orice, si in spatele unor reclame, voturi sau recomandari isi cladesc afaceri prospere.
Cand se va termina circul acesta ? Tare as fi curios sa aflu.

Considerati ca exagerez ? Ia priviti in jur si in memoria postdecembrista. Tineti minte cand s-a rupt firul ? Cand brusc, n-am mai facut ce am invatat in scoli, ci ne-am apucat de business ? Sau cand tot ce am invatat in scolile comuniste s-a dus pe apa sambetei, ca nu s-a mai cerut ? Cu mici exceptii, desigur. Ma refer la scolile economice si juridice. Treptat, toti am devenit specialisti in de toate si nimic. Mai precis am citit instructiunile de pe ambalaje si am devenit experti peste noapte. Azi, cica guvernul vrea sa reinfiinteze scolile de meserii. Ma apuca rasul ! Nu ca n-ar fi elevi, dar ma intreb, cu ce profesori ? Adica sa luam fostii maistri sau ingineri, daca n-or fi murit saracii, si sa ii punem sa scoleasca pustimea cu smartphone-uri. Cum s-o asorta un smart cu un bomfire ? :)) Brrr, mi se ridica parul !

Apropo de prostie, va invit sa priviti urmatorul studiu: "românii sunt fataliști, leneși și iresponsabili"

0 comentarii: