miercuri, 27 mai 2009

cum preferati, hard sau soft ?



Am fost inspirat de un comentariu facut pe un blog, referitor la nesimtirea unora, care din pacate fac parte din aceeasi specie cu mine.
Eu le spun: pretiosi. Se pretuiesc mai mult pe ei decat pe celalalt.
De fapt, sunt cei care trimit o femeie acasa cu tramvaiul, dupa ce in urma cu trei ore au invitat-o la o partida de sex. Sunt cei care pierd vremea butonand o telecomanda si in pauze arunca intrebarea: e gata masa ? Sunt cei care vin de la piata cu mainile in buzunare, iar femeia in urma cu sacosele. E vorba de barbati, daca nu v-ati prins.
Astia sunt nesimtitii care habar nu au sa se poarte cu o femeie. Dar le convine de minune, pentru ca nu doare, dimpotriva !
Stiti care e culmea paradoxului, de data asta feminin ? Ca tocmai astia sunt doriti si visati cu busuioc sub perna. Nu ma intrebati de ce, ca viram in bizniss si nu vreau. Smile!

Cum ajung astia sa puna mana pe o femeie ? Simplu si fara aspirina ! Stiu bine ce cere marketu’. Au grija sa “dea bine”. Masina scumpa si apartament cadou de la taticu’, post de conducere intr-o multinationala, haine firmate si pietre scumpe. Unii se invaluie intr-o aura de mister, invart afaceri grele si sunt bagati pana sub nas in sistemul interlop. Ii gasesti seara in cluburile de fitze cu carpa evazata, sa se vada kilu’ de aur spanzurat de gat. Cei mai multi isi dau toti banii pe masina si toale, iar daca ii scuturi nu cade nimic. Dezideratul lor suprem este sa vrajeasca pasaretu’ dornic, avid de trai facil.
Dar uite ca printre pitzipoance mai sunt si fete cuminti, care cad din nestiinta victime unor astfel de jigodii parfumate.
N-am nimic cu finantu’, sa doarma linistiti ! Ma deranjeaza doar lipsa de manere. Ori sunt eu picat din alte vremi, si nu mai stiu care-i trendu’ ?

Pe strada mea, din cate mi-aduc aminte si m-a invatat tata, Dumnezeu sa-l hodine, barbatul tre’ sa se faca pres la picioarele femeii.
Am mai auzit pe unu’, cica daca scoti gagica la suc, tre’ sa-si plateasca consumatia. Smile! Sa mor daca-am lasat-o vreodata. Cum adica, eu o invit si ea sa plateasca ? Ha ha ha !
Am o prietena care din cand in cand imi mai cere sfatul. E genul de fata simtitoare. Intr-o zi mi-a spus cum a sunat-o unul pe la 11 seara, cu o alura de pretios, si i-a zis: “Ce faci draga, nu vii pana la mine ?”. Boului i s-a sculat de f… gratis si si-a zis: “Ia s-o vrajesc eu pe proasta !”. Parca comanda pizza la domicil’. As pune un “d”, da’ tre’ sa pastrez decenta. Apoi pe la trei noaptea, tipul s-a plictisit si a trimis-o acasa pe linia de tramvai. Asta da afacere !
Tot ea imi povestea ca a avut o relatie mai lunga cu un tip foarte pretios. Individul semana cu o masina nemteasca. Totul era calculat cu precizie, cred ca din frageda pruncie. Studii, doctorate, trei universitati, job in “sistem”, cei familiarizati cu sistemu’ stiu despre ce vorbesc, era o bijuterie. Singurul curs la care probabil absentase, era cel de bune maniere. Isi impartea ziua intre serviciu si telecomanda tembelizorului. In rest, “lemn tanase”. Nu tu un tandret’, un: “Nu vrei draga sa iesim si noi undeva ?”, sau “Sa te ajut si eu !”, nimic ! Fata pana la urma s-a plictisit si a plecat.
I-am spus ca si-o cauta …, dar nu m-a crezut. E genul sensibila la glamour. Ba nu, cred ca mai degraba mintea ei se straduie sa-si dea seama ce se intampla, si intre timp da peste tampiti care o zapacesc si mai mult. N-am ce-i face ! Stiinta nu pot sa-i bag in cap fara voia ei. Cum pot s-o conving ca nu tot ce e frumos si straluceste e si bun de mancat, cand toata viata l-a visat pe Fat Frumos in S Classe ?

Am o alta amica, cu care mai fac afaceri din cand in cand. Intr-o seara o vad sprijinind un A6. M-am uitat patrat. La volan era un tip, tolanit misto cu o tigara intre deste. N-avea nicio jena ca fata era bipeda si mai era putin si ii baga .. capul pe fereastra. Pretios tipul ! Dupa ce a urnit harbu', am intrebat-o pe amica ce si cum. Era extaziata, ba nu, excitata la culme. Tipul o vrajise. Mi-am inghetat bunele maniere pe buze, ca n-aveam teren fertil.

Ce ma doare cel mai mult, e ca bunele maneire nu se mai cer. Daca esti manierat si cu grija si sensibilitate, esti luat drept fraier. Adica tipu’ e “prea soft”.
Cineva mi-a spus o chestie tare inteleapta. Sunt femei carora le place sa fie curtate, periate, gadilate …( nu zic unde ), si femei care sunt moarte dupa mitocani. Serios, nu e gluma. Am intalnit o gramada, pe unele le-am cunoscut bine de tot. Ultimele au nevoie ca barbatul sa “sterga cu ele pe jos”, sa fie posedate, altfel nu se simt femei. Nu se simt bine daca nu alearga ca titrezu’, grijulii sa indeplineasca porunca stapanului. Cred ca vine din obisnuinta prunciei, altfel nu-mi explic. Mai banuiesc si o doza de masochism ... Smile!

Uite, am sa profit de postare si am sa pun o intrebare simpla: Cum va place, hard sau soft ? ... Sa schimb swichu'. Smile!

Apropo de bune maniere. Rog sa fiu scuzat pentru jargonul soft. Smile !

14 comentarii:

Daniela spunea...

Nu -mi plac nici barbatii cu "acareturi " pretioase dupa ei...pretiosii :P dar nici mitocanii!
Cred ca prefer "mild" :)...mai bine spus , sigur.

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

"Fat-Frumos"nu trebuie sa fie tanar, frumos si cu bani ca sa fie un nemernic.Privesti in jur si vezi pachete de muschi manevrand un bolid, cu manele asurzitoare.Îl asemeni cu un robot si esti constienta ca un asemenea specimen nu vrea nici copii, nici familie,nici sa-ti ofere tandreturi.Atunci iti indrepti atentia spre unul mai putin tanar, fara prea multi bani,dar care pare a visa la lucruri mai pamantesti,copiii fiind pe primul plan.TEAPA!!!-era doar un ambalaj

DOAR NOI spunea...

Cred ca eu m-am nascut tarziu si intr-un cartier sau oras in care nu mai exista maniere de nicun fel.
sau am ghinionul de a intalni barbati care urca priii in autobuz cand pleaca de la intalnire, lasandu-ma sa ma gandesc la ce vreau pana imi soseste autobozul potrivit.
Am sa citesc cu maim interes blogul tau. Imi place si ma inspira.
O zi senina, cu zambete si bucurii!
Claudia

Angela Ribus spunea...

Soft, bineinteles. :)
Dar ce stiu eu, sunt o martaloaga expirata... :)))

pheideas spunea...

@doareu, asa e, mi-ai adus aminte de faza cu tramvaiul. O fata imi spunea ca pot sa ma duc, s-o las sa astepte tramvaiul. M-am uitat la ea ... Normal ca am dus-o pana acasa cu masina. Unele fete se codesc sa le las in fata scarii noaptea, eu insist ... Dar intotdeauna le sun dupa 5 min, sa stiu ca au ajuns cu bine sus.

@angela, ce inseamna martaloaga ? Am dat search si am gasit alte martaloage, dar atat. Smile!

pheideas spunea...

@daniela, nu te superi, te rog ceva: povesteste cum e in State cu barbatii. As vrea sa aud o parere de la fara locului. :) Poti s-o pui si pe blogul tau, daca vrei.

Angela Ribus spunea...

Martalog inseamna batran in limbajul tinerilor de azi. :))

Rontziki spunea...

Parerea mea este ca numai un barbat puternic ofera femeii ce-i al femeii, ca sa zic asa...Cei despre care ai scris nu sunt decat niste barbati frustrati, cu o multime de complexe, care, de multe ori, isi ascund neincrederea in ei in aceste comportamente ce le creeaza lor iluzia ca sunt "tari" si nu cedeaza in fata femeilor.
In realitate, un barbat care reuseste cu adevarat sa pretuiasca o femeie, care nu este preocupat permanent sa se dea "cocos" prin lipsa de maniere si sa-si dovedeasca puterea prin mojicie, este un barbat care are suficienta incredere in el si stie ca puterea lui nu consta in a injosi o femeie, ci in a o respecta si a fi demn de ea. Slava Domnului, n-am avut parte de astfel de comportamente, asa ca nu-ti pot impartasi intamplari similare, dar am constatat in timp ca barbatii inteleg din ce in ce mai gresit ce inseamna "a fi barbat". Un barbat care, asa cum spui tu "se face pres la picioarele femeii" este de fapt un barbat este un barbat curajos si are curaj pentru ca are incredere in el...si surpriza : el va domina, nu ea.
Nu neg ca probabil nici femeile nu prea mai stiu ce inseamna "a fi femeie" si ca ce seamana aia culeg (valabil si pentru barbati)...
Daca o femeie se simte atrasa de masina si este drepti la 11 noaptea, desi cel mai probabil telefonul ala a fost singur atentie in cine stie cat timp, ocupand constant postul de carpa de sters pe jos, arata cam cat se pretuieste ea ca femeie...si e o invitatie catre barbati de a o pretui tot cam atat...
Iarasi ai atins un subiect de maxim interes si, dupa cum vezi, nu mai mai opresc :))

pheideas spunea...

:)) ... vad ca nu te opresti. .. pana la urma este vorba de sistemul de valori al fiecaruia. stii cum se zice, daca exista cerere, exista si oferta. daca fetele s-ar uita numai la savanti, precis am vedea cocalarii citind de zor si luandu-si doctorate in stiinte. ori ei nu ofera decat strict ce se cere. punct :).

Rontziki spunea...

cam asa ceva :), dar cred ca "problema" de la care ai pornit si tu in atacarea subiectului este ca se cere din ce in ce mai putin (valabil de ambele parti) si se ofera pe masura...Putin cate putin, de la o generatie la alta, se creeaza un bulgare de zapada pentru ca, sa nu uitam, barbatii si femeile descrise de tine devin parinti si ofera o educatie...si tot asa...

Paul spunea...

Rar gasesti femei ce stiu aprecia adevaratii barbati, prea mult le incanta punga si ce vede ochiul!!

pheideas spunea...

Pau, pot spune ca femeile sunt mult mai pragmatice decat barbatii. Ai dreptate, daca privim in istorie, mai multi barbati au fost artisti, poeti ... :) O femeie are simtul practicului. Pentru ea, cuibul se tine cu bani, cu cu versuri.

PowerPrafGirl spunea...

Daca nu vizionam profilul, puteam sa jur ca postarea ii apartine undei doamne ;) nice, chiar nice :)

pheideas spunea...

@Dora, merci fain ! Imi permiti sa-ti intorc complimentul ? Am citit postarea cu banana. :))