vineri, 28 mai 2010

simtire sau ratiune ?

Ieri am avut cu cineva un inceput de polemica privind doua notiuni intens dezbatute, chiar aici pe blog - simtirea si ratiunea. Este adevarat, discutiile anterioare au avut ca motiv principal iubirea, motiv care ... poetic si abordata ca sentiment, contine foarte multa "simtire". Nu acelasi lucru se poate spune despre un alt fenomen, si anume cel al cunoasterii.

Va invit la o dezbatere pe aceasta tema. Stiti unde ... :)

2 comentarii:

PowerPrafGirl spunea...

Iubirea este simtire in forma bruta. Cunoasterea nu o pot corela simtirii. N-as putea afirma nicicand "eu stiu, pentru ca simt", dar cu certitudine pot afirma : "stiu ca iubesc pentru ca simt ca iubesc" atat. Ratiunea deobicei nu intra in ecuatia iubirii si in sensul acesta avem destule exemple edificatoare. In momentul in care ratiunea isi face simtita prezenta in cuibusorul iubirii, cea din urma dispare treptat. Cui nu i s-a intamplat macar o data in viata sa se indragosteasca fulminant de o persoana practic necunoscuta si in putinele momente de ragaz pe care ti le ofera furia oarba a dragostei, n-am stat sa ne intrebam :mai, eu pentru ce iubesc persoana asta? si sa nu poti da un raspuns ferm, sa orbecai in necunoastere ca mai apoi sa te lasi dus de val, sa te abandonezi in bratele a ceva ce te copleseste?

pheideas spunea...

@Dora, perfect de acord in ce priveste iubirea. Dar cand e vorba de cunoastere, ne putem baza doar pe simturi ? Transfer dezbaterea pe Duel.