luni, 24 mai 2010

china ajuta europa

Stire de ultima ora: Statele Unite si China vor sa ajute Uniunea Europeana, pentru a depasi criza.
Era de asteptat sa se intample asta. China si-a datorat expansiunea economica in mare parte pietei europene. Statele Unite depind de Europa in ce priveste piata de masini, petrol si derivate. O devalorizare a Euro, ar duce inevitabil la prabusiri ale monedelor locale, dar si pierderi la export.
Prin urmare, este de asteptat in perioada urmatoare o masiva infuzie de capital. Ramane de vazut sub ce forma - prin FMI, sau BE ?
Pentru mancatorii de parizer aceste masuri nu cred ca vor avea un impact imediat, pentru ca ... conditiile de acordare a imprumturilor vor fi din ce in ce mai drastice. Probabil ca va fi o negociere la nivel guvernamental, dar foarte probabil cu alt guvern.
Ramane de vazut ...

8 comentarii:

Anonim spunea...

eu cred ca, in curand, tarile care se vor fi indatorat foarte mult vor fi precum colonizarile facute de M. Britanie, Franta etc., nu cu foarte multa vreme in urma.
Vom fi niste mici prapaditi de "puscariasi", care vor trage din greu pentru o bucata de "cibo" (si ala sintetic) fara drepturi, doar cu obligatii.

pheideas spunea...

Intotdeauna a fost asa. Ai avut impresia vreodata ca e altfel ? Hai sa te intreb altceva ... ai auzit de fabula cu corbul si cascavalul ? :))

Anonim spunea...

:)
Cine nu a auzit de ea.
Intrebarea e: noi suntem "cascavalul"?
:)))prounmor

pheideas spunea...

@andrei, nu, noi am fost corbul. :)) acum pa ... cascaval.

Govor Cristina (after-the-summer-rain) spunea...

au fost cateva perioade in istoria noastra cand s-au opus "colonizarii".. dar, in general respectivii nu au trait destul .. cel mai recent caz a fost al lui Ceausescu, care in anii '80, in "nebunia lui" a crezut ca poate sa respinga FMI-ul ... daca romanul s-ar interesa putin, ar descoperi ca cei care nu accepta imprumuturi sunt "eliminati" prin diverse metode (revolutii, asasinate etc..)... cred ca cel mai greu le-a fost cu Saddam Hussein ...

pheideas spunea...

Cu Castro le-a fost cel mai greu. :)

PowerPrafGirl spunea...

mie mi se pare culmea tupeului treaba cu americanii si chinezii, transformati peste noapte in supermenii Europei! Pai asta era si scopul pseudo crizei! toata tarasenia asta are un iz sadic. e ca si cum i-ai face "ceva" unuia ce s-a aplecat dupa sapun si pe urma ii dai un unguent pentru hemoroizi, sa-i treaca!

pheideas spunea...

In natura si in economie nu sunt sentimente. :)