vineri, 21 august 2009

prefer sa fiu condus de securisti, decat de tampiti

Nu sunt analist politic. In acest domeniu prefer sexul normal. Totusi, nu ma pot abtine sa nu-mi dau cu parerea cand vad manipularea din massmedia.
Daca in urma cu o luna eram de-a dreptul socat de volumul de stiri cu continut negativ, difuzate pe anumite canale TV, acum ma apuca rasul. Parca ascult o melodie pusa de sute de ori. Deja am ajuns sa recunosc stirile sablon, prin care se incearca, folosind tehnici de manipulare bine studiate, inducerea si mentinerea in subconstientul ascultatorului a unei senzatii permanente de disconfort. Ceea ce se intampla pe RealitateaTV, Antena 3 si Money Channel, nu are nicio legatura cu criza economica, desi la prima vedere si eu am fost tentat sa cred.
Am curajul sa spun ca ... "criza" din Romania e indusa cu buna stiinta. Tot blocajul financiar este efect al stirilor. Nu contest ca suntem pe buza prapastiei, insa daca urmariti stirile, parca ne-am fi luat zborul deja.

Tinta atacurilor este Traian Basescu. Chiar mi-e mila de bietul om. Azi mai era putin si ii dadeau lacrimile, incercand sa priceapa cum de picase frate-su de fraier. Practic este atacat pe toate partile. Este foarte interesant faptul ca, desi si-a creat un "sistem", oamenii care fac parte din el incep sa-l tradeze. Nici nu ma mir; "securitatii" ii juri loialitate o singura data. Smile!

Daca pana acum ati auzit din povesti cum lucra vechea securitate, in zilele acestea aveti ocazia s-o vedeti pe viu. Ba nu, au mai fost si in trecut. Va aduceti aminte de "revolutie", Bancorex, SAFI, FNI si altele, mai mult sau mai putin mediatizate ?
Nu-l simpatizez pe Basescu, pentru ca e slab. S-a jucat cu tara, ca si cum ar fi fost vaporul sau personal. Pe vapor, daca nu stiati, capitanul are drept de viata si de moarte asupra echipajului. Si ca sa tii ordinea si sa stapanesti, trebuie sa dezbini. Un papagal fara coloana vertebrala. E parerea mea si nu numai.
Si-a tesut intrigile pana in cele mai indepartate cotloane ale administratiei. Prin minciuna si frauda a crescut in sondaje si si-a promovat clientela in posturi cheie, directionand catre firme capusa cele mai banoase contracte. A taiat flota. Cat a fost la primarie si-a facut de cap ca pe tarlaua lui. Apoi a schimbat sefi de servicii de informatii. Si-a bagat oameni in structuri de control si justitie. Lui Radu Timofte a incercat sa-i insceneze o frauda. Pe mezina familiei a trimis-o la Bruxelles. N-as fi avut nimic impotriva daca as fi vazut o singura masura directionata in folosul plebei, care l-a votat ca sa "traiasca bine !".

Ei bine, acum i-a sunat ceasul !
Monica, Nutzi si Mircica sunt doar inceputul. Ce-o sa vedeti in continuare, numai in filmele cu CIA veti mai vedea. Smile!
Incercati sa cuprindeti faptul ca Mircea Basescu a fost lucrat de prieteni. Oameni pe care ii cunoaste de ani buni; cu state vechi pe listele vechii securitati sau al serviciilor de informatii ale armatei.
Nutzi este lucrata cel mai elegant - "fancy". Se apeleaza la orgoliu si prostie. Si proasta a picat in "mlastina". Prin faptul ca se impotriveste, nu-si da seama ca se afunda si se murdareste mai mult.
Boc saracul e cel mai prost dintre toti pupincuristii. Dupa ce-o sa se stinga criza, nu cred ca-l va mai angaja cineva mai mult de portar sau om de serviciu. Tipul si-a jucat cartea vietii lui si a pierdut. Stolo si-a dat seama ca nu va fi decat marioneta si a facut pasul inapoi.
In curand va iesi pe masa dosarul "Petromin". Bine, nu tot, ci atat cat trebuie. Smile!
Tampitul s-a certat cu toti, si acum plateste cu varf si indesat.
Cica e o vorba in popor: "Daca faci pipi contra vantului, te uzi.".

Ce a declarat Vantu pe 23 martie.
„Teamă îmi este de o catastrofă economică”, prevede însă Sorin Ovidiu Vîntu, arătând că nici împrumutul de la FMI, nici Băsescu, nici Emil Boc şi nici parlamentul nu vor salva România de criză, ci oamenii de afaceri. „Noi suntem cei chemaţi să scoatem ţara asta din criză. Arătaţi-ne puţin mai mult respect”, ne cere Sorin Ovidiu Vîntu. El recunoaşte că în trecut a făcut afaceri cu Dinu Patriciu şi cu Dan Voiculescu, dar susţine că nu are relaţii apropiate cu aceştia: „Cred că ne dispreţuim reciproc”. Sa-l credem ?


Cei trei sunt oameni destepti si vor sa faca ceva pentru tara, pe care-o vad indreptandu-se catre catastrofa si indatorare pe temen lung fata de fondurile straine. Si ca ei, sunt multi care gandesc asa, inclusiv din "vechea garda" sau din PD-L.
Am spus-o de nenumarate ori. Orice putem spune despre "cei vechi" - ca au facut afaceri mai putin oneroase, ca s-au intins in toate structurile economice si au falimentat banci, ca serviciile secrete sunt inca conduse din umbra si altele. Cand e vorba de tara si neam, lasa totul in urma si se pun inainte. Ceea ce nu se poate spune despre "ratoiul" vopsit. Acum tara este in pericol si ei stiu asta. Si actioneaza ca atare.

Mi-e mila de Basescu !
Saracul, se plimba acum cu "cooperativa alaiul" prin tara, doar va impresiona electoratul. Nu stiu ce sanse va mai avea, poate la prosti sa mai prinda.
De fapt, mi-e greata, cand vad ca tara arde si lor le arde de intrigi si ciolan. In loc sa-si bata capul cum sa scoata tara din kkt, pe ei ii preocupa stenogramele si sa dea vina unii pe ceilalti. Am impresia ca ei traiesc in alta tara.
Sincer, prefer sa fiu condus de securisti, decat de tampiti. Macar ei sunt patrioti.

Asadar, fiti calmi si optimisti. Vin vremuri interesante !


10 comentarii:

Paul spunea...

Se incearca manipularea noastra Pheideas, la unii prinde la altii nu, adevarul este ca sunt scarbit de interesul clasei politice pentru binele plebei, mi-as fabrica vagoane intregi de pumni pe care le-as baga in gura lor fara pic de remuscare, macar latratul lor colorat sa nu-l mai aud.
Sfarsit de saptamana placut!

pheideas spunea...

Multumesc Paul ! Vin si eu cu doua vagoane.

Saturnianul spunea...

Problema mea e că nu văd pe vreunul electibil în funcţia de preşedinte. Toţi care s-au înscris sau au intenţia de a se înscrie în cursa electorală nu sunt decît nişte păcălici mai mult sau mai puţin ridicoli.

Şi ceva îmi spune că tot Băselu o să iasă, apropo de faptul că ar mai prinde doar la proşti acum. Ăştia e mulţi. Şi sunt situaţii în care a te lăsa murdărit de noroi, cum face Băsel, te ridică, nu te coboară în ochii celorlalţi. Am impresia că o astfel de situaţie e acum. Smile! :D

Liliana spunea...

Bine ai revenit in blogosfera! Am simtit lipsa articolelor tale! Referitor la post, as spune ca mie nu mi-e mila de cei de la conducere pentru ca si-au batut joc de noi de prea mult timp si , am ajuns in acea stare in care nu mai pot acorda credit nimanui la un viitor electorat. Poate doar patriotilor adevarati care mai cred in redresarea noastra...Serios vorbind, nu te-ai gandit niciodata sa-ti expui ideile in cadrul unui electorat sau macar ceva pe aproape? Ai un vot din partea mea!:)

pheideas spunea...

Da, ai dreptate. Si eu zic ca va mai varsa niste larimi sa impresioneze prostimea.
Dar ai putintica rabdare. Tortul abia acum se face, dupa o reteta scrisa de mogului. Nu s-a pus inca frisca. :)

pheideas spunea...

Lolita, multumesc pentru ganduri si pentru vot. Chestia cu electoratul, poate ca intr-o zi ... Dar stii prea bine ca fara sustinere financiara puternica, nu poti decat sa scrii pe blog. :)))

Orry spunea...

demult n-am mai citit o scriere din condeiul tau, amice!
zau, imi era dor!

Cristian spunea...

"Orice putem spune despre "cei vechi" - ca au facut afaceri mai putin oneroase, ca s-au intins in toate structurile economice si au falimentat banci, ca serviciile secrete sunt inca conduse din umbra si altele. Cand e vorba de tara si neam, lasa totul in urma si se pun inainte."

Chiar nu inteleg logica ta in fraza asta !
Adica cand au falimentat banci ,FNI etc nu era vorba de neam si tara ? De la cine au furat ?

pheideas spunea...

Cristian, e o chestie mai delicata. Sunt de acord cu tine cu furatul, insa ei vad altfel lucrurile. Iti spun pentru ca ii cunosc. Acum sunt extrem de revoltati impotriva prostiei si catastrofei iminente. Si-ar putea lua talpasita si sa plece pe plaje aurii, dar n-o fac. De ce crezi ? :) Iti spun eu. Si ei ca si noi cei trecuti de 35 de ani, sunt crescuti la scoala lui Stefan cel Mare si Mihai Viteazul. Pana la urma si hotul are un neam si o demnitate. E un pardox, nu ? :)

Cristian spunea...

Paradox intr-adevar :) dar explicabil

Si-ar putea lua talpasita,dar nu o fac pt ca de afacerile lor depind mii poate sute de mii de angajati.
Si macar fata de ai au o responsabilitate.
Dar de aici pana la a le pasa de tara e cale mai lunga.
Dorindu-si lor bine cred ,e un efect colateral ca ii doresc si tarii binele ca doar aici isi fac afacerile.