luni, 10 august 2009

marlanul e la putere



Marlanul e la putere - Lansarea cartii Destin Valah

Istoricul Adrian Majuru si-a lansat cartea Destin Valah, alaturi de doi invitati, Stelian Tanase si Razvan Ion. Cei trei au vorbit despre evolutia valahului si au tras concluzia ca marlanul este la putere in zilele noastre, si asta pentru multa vreme de acum inainte.
* Observati la Stelian Tanase aroganta marlanului stilat. Desi subiectul este pasionant, afiseaza o stare de plictis inconfundabila. :))

8 comentarii:

Unknown spunea...

Cat de adevarat este...
"Care este urmatorul pas?" cam asta este si dilema mea, de ce este nevoie ca sa se schimbe ceva... Probabil ca un pas ar fi sa existe legea, dar si daca am avea legile cele mai bune, nu ar fi cine sa le aplice; asa ca iar ar trebui sa revenim la prima intrebare, s.a.m.d. Poate ceva radical, dar nici nu vreau sa ma gandesc la asa ceva...

pheideas spunea...

Serban, primul pas se intampla deja. :) E criza de sistem. Ce vrei mai radical decat asta ? Acum vom invata sa pretuim cu adevarat lucrurile marunte si invatatura.

Delf spunea...

Suntem o „ţară tristă, dar plină de umor”, vorba unui prof de-al meu... Crezi că ne-am putea redobândi vreodată demnitatea unităţii, a conştiinţei apartenenţei la acest popor?...

Andrei spunea...

"Mama, mai naste-ma o data" :)
"Mai ramasesera cateva deseuri de la facerea lumii" si noi le-am distilat in fiinta noastra ca sa ne tina loc de esenta.

* Stelian Tanase ...nici macar stilat, doar fanat!

pheideas spunea...

Delf, a incercat un nebun ne invete demnitatea, dar cand mai aveam putin, l-au sarificat si ne-am intors in urma cu ... habar nu am cu cati ani, ca parca mai rau de-atat n-am fost vreodata. Acum nu mai avem nici agricultura, nici industrie. Nci sat, nici oras, nici inceput, nici sfarsit. Vegetam intr-o stare apatica, asteptand o minune. Cred ca asta e destinul nostru, sa ne minuneze cineva. :)

pheideas spunea...

Andrei, de acord cu tine, trebuie sa existe un echilibru intre frumusetea locurilor si locuitori.
Ne uitam cu jind la americani, dar uitam ca sute de ani ei au invatat mai intai sa traga. Pai daca invatam si noi asta, Vantu era demult ingeras.

astharte spunea...

Mi s-a parut interesanta afirmatia
cum ca, desi impuse din afara stilul si tipul de viata, ele nu pot exista daca nu sunt sustinute de catre straturile populare.
Din pacate, indobitociti de vechiul sistem, ne-am vandut mult prea usor pentru unul si mai grav,un fel de "democratie comunista" , vorba unui prieten.

pheideas spunea...

Andrei, poate Tanase are hemorizi ... si noi suntem rai. :)