marți, 30 noiembrie 2010

poveste araba

Intr-o zi, un trecator intreaba un batran intelept, vazandu-l cum arunca in desert niste seminte de smochin:
- De ce risipesti acele seminte ? Nu e mai bine sa le pastrezi si sa le asezi cu grija in pamant fertil ? Cu siguranta se vor usca !
Inteleptul a raspuns:
- Nu-mi pasa ! Am suficiente ! Poate ca cele mai multe se vor usca. Gandeste-te, daca una va incolti si va creste viguroasa, va rasplati stradania celor risipite.
In ce priveste semintele pe care spui sa le asez in sol fertil, sa stii tu straine ca ele vor incolti toate, dar se vor usca la cel dintai vant venit din desert. In schimb, cele rodite din pamant sterp vor rezista veacuri.

4 comentarii:

Delf spunea...

un soi de replica la pilda semanatorului?...:)

pheideas spunea...

O pilda pentru tot ce se intampla la noi. :) Pacat ca multi din cei care ar trebui s-o citeasca sunt orbi. :) Nu-i bai, exista o vindecare pentru toti, chiar si pentru cei care arunca seminte in desert. :))

Anonim spunea...

Eu cunosc o alta pilda cu acelasi inteles „Daca grauntele de grau, care a cazut pe pamant, nu moare, ramane singur ; dar daca moare, aduce multe roade” , cu alte cuvinte daca iti pui la pastrare grauntele de grau , nu vei avea altceva decat un graunte de grau ; dar daca il semeni cu daruire atunci o sa rodeasca. Problema e ca unii vor de fiecare data sa se asigure ca nu-si arunca „semintele” pe un sol nefertil , stau si atat de mult se gandesc pana ce grauntele de grau se face pulbere. Asa ca semanati graul oricat de neinsemnat vi se pare solul.

pheideas spunea...

Fiecare daruieste dupa putinta.