Sesizez o atitudine foarte interesanta, a noastra, a tuturor, vis-a-vis de boala. Inevitabil, la un moment dat ne imbolnavim. Nu conteaza, poate fi o simpla raceala sau ceva mai rau. Majoritatea privim boala ca pe un accident rutier, fara cauza determinata. Analizam doar efectele, nu si ce a determinat declansarea bolii. Poate gresesc, dar mi s-a intamplat sa observ in jurul meu foarte multi oameni care gandesc asa. Inclusiv eu lucrez la acest aspect.
Boala nu insemna doar "Au !". Cand doare, deja este tarziu. Ea apare cu mult timp in urma. O raceala se declanseaza cu saptamani inainte. Un cancer, cu cel putin sapte ani. Da, pentru o raceala iei o aspirina, suferi o saptamana si gata, esti ca nou. Un cancer nu merge asa, iei pastila si te faci bine...
In fenomenologie este stiut ca un eveniment are trei faze: ante-efect, efectul propriu-zis si post efect. De regula, perioada de timp post-efect, in care organismul revine la starea de echilibru, in 90% din cazuri este mai mare sau cel putin egala cu perioada ante-efect. Tineti minte, cand ne rupem o mana, ne ia cel putin o luna sa dam jos gipsul, si o jumatate de an s-o putem misca ca inainte.
Daca stam sa analizam ce anume a produs dezechilibrul, observam ca el s-a declansat cu mult timp inainte de producerea lui. Cand se rupe o piesa la o masina, nu se "intampla" si gata ! Ea se deterioreaza din clipa in care am montat-o, ca reactiune la un factor perturbator, respectiv, uzura in exploatare.
Asa este si cu corpul uman. Zilnic ne confruntam cu agresivitatea mediului, de la alimente, poluare, pana la emotii puternice. Acestia sunt factorii care produc dezechilibre, implicit boala. Cand vrem sa ne facem bine, trebuie sa cautam ce anume ne-a facut rau, sa luam pastila si apoi sa indepartam raul din viata noastra. Multi iau medicamentul si se intorc, inconstient sau fatalist, in mediul care le face rau, rugandu-se la Dumnezeu sa nu se mai "intample". Gresit ! Medicamentul ne da un ragaz, nu o vindecare.
De foarte multe ori, binele contient nu este si binele corpului. Exemple sunt destule, de la fumat, la fripturi si drink.
Stim cu totii, cancerul este cea mai grea boala. In fiecare an, in lume, mor intre 2.000.000 si 5.000.000 de oameni, iar in Ro vor muri in jur de 60.000. Sunt date statistice, pe care le gasiti aici.
Am sa va intreb, cati sunteti dispusi, in momentul in care ati depistat, Doamne fereste, o astfel de boala, sa va rupeti total si irevocabil de modul de viata actual ? Fiti sinceri, va rog !
28 de ani
-
Je suis madame Rouillard. Azi se implinesc 28 de ani de cand ne-am
casatorit.La 18 ani, m-am indragostit de Philippe. De fapt, ca sa respectam
ordinea is...
Acum o lună
2 comentarii:
:)
Bun regasit!
Eu am un prieten care mi-a raspuns in felul urmator: pe lumea cealalta nu voi mai putea manca jumari, cartofi prajiti, nu voi mai putea bea o bere etc.
Astfel ca, ma bucur de ceea ce pot acum.
Tin sa mentionez ca tipul nu face excese, nu este supraponderal, insa isi face poftele ori de cate ori le are.
Eu?
Ce as raspunde eu?
La noi nu se face medicina preventiva, chiar daca te duci la doctor si-ti faci controlul de rutina, doctorul te examineaza cu superficialitate pentru ca el este invatat sa trateze efectul nu cautarea cauzei.
Daca as renunta la placerile papilelor gustative?
Poate da, poate nu!
Habar nu am.
Cancerul este un subiect atat de controversat, incat nimeni nu poate raspunde cu certitudine, ce anume si cum anume apare.
De la poluare, alimentatie pana la fungi si stres - paleta posibilelor cauze!
Nimeni nu doreste eradicarea acestui "flagel", cred in teoria conspiratiei!
Trist este, sau chiar tragic, cand vorbim despre copii.
In ultimii ani batele acestui mosntru a cuprins varstele fragede.
Si... totusi, nimeni nu face nimic!
Bolile incep prima oara in suflet... Amaraciuni, suparari de tot felul, alimentate de o atitudine gresita de victimizare si abandon.
Trimiteți un comentariu