vineri, 15 ianuarie 2010

ce-si doresc femeile ?

Pe oricare barbat ai intreba, iti va spune ca e cea mai grea intrebare. M-am amuzat copios aseara, urmarind la Sinteza Zilei lui M.Gadea o dezbatere despre "ce-si doresc femeile ?". Toti cei prezenti, barbati desigur, cu M. Badea si M. Radu capete de afis, si-au dat cu parerea in fel si chip. Ba ca siguranta si incredere, ba ca bani sau nopti de amor, ba s-au scarpinat in cap cu neputinta.

Pentru ca m-a interesat subiectul din frageda tinerete, iar viata mi-a oferit nenumarate posibilitati de a testa dorintele femeilor, imi voi spune, timid, parerea, chiar daca o sa semene putin a pamflet. :))

Am pus intrebarea multor femei. O vreme am fost deceptionat, crezand ca nicio femeie nu se incadreaza in standardele mele. De aici, pana sa cred ca toate femeile sunt proaste mai era doar un pas. :) Nu zambiti, stiu o gramada de barbati care cred cu convingere asta.
Totusi, nu puteam sa ma impac cu perspectiva de a ramane singur, si am inceput sa intorc problema pe toate fetele.

Un tip mai destept decat mine mi-a spus odata o chestie mareata: "Cea mai mare greseala pe care o poate face un barbat, e sa intrebe o femeie, ce-si doreste ... E ca si cum ai incerca sa prezici un cutremur". Si imi dadea ca exemplu o femeie care intra cu masina intr-o intersectie. "Stii cand se gandeste incotro s-o ia ? Exact in mijlocul intersectiei !" :))
Cu ani in urma circulase si un banc pe tema cu pricina. Cica un pescar prinde intr-o zi pestisorul de aur. Acesta il roaga sa-i dea drumul, in schimbul a doua dorinte. Omul se gandeste si graieste : "Pestisorule fermecat, vreau o autostrada de aici pana in Hawai". Pestisorul cade pe ganduri si ii zice: "Pescarule, ce-mi ceri tu imi depaseste puterile. Mai pune-ti o dorinta si poate ti-o voi putea implini.". "Pestisorule, vreau sa inteleg femeia !". Pestisorul se gandeste, si iar se gandeste, dupa care il intreaba: "Cu cate benzi zici ca vrei autostrada ?". :))

Deci, ce-si doresc femeile ?
Femeile isi doresc de fiecare data altceva ! Na, ca mai scosei un aforism. :))

Parerea mea este ca barbatul a fost lasat de Dumnezeu sa gandeasca pe termen lung. Demult de tot, pe vremea cand locuia in garsoniera confort patru impreuna cu consoarta si cei trei plozi, inainte de culcare el se gandea unde se va duce la vanatoare a doua zi, sau ca vine iarna si trebuie pus un bolovan la pestera. In schimb, grijile femeii erau cele imediate, cum ar fi plansetul copilului, oala de pe soba sau margelele din sertar.

Daca intrebi un barbat ce-si doreste (s-au facut sondaje in acest sens) iti va spune pe un ton grav: un loc de munca, o nevasta, o casa noua, sa treaca criza etc.
Daca intrebi o femeie, raspunsul ei va fi urmatorul: o pereche de pantofi, sa vina barbatul acasa cu flori sau sa dea cu aspiratorul, sa fie iubita, o pereche de silicoane (vezi raspunsul din emisiunea lui Gadea) etc.
Observati ca dorintele barbatului abordeaza teme cu bataie lunga, in schimb cele ale femeii exprima o necesitate imediata. Nu e nimic peiorativ in asta. Sunt desigur si exceptii ...

O alta mare greseala pe care o face un barbat, aici gasindu-si originea aproape toate conflictele, e sa creada ca o femeie isi doreste exact aceleasi lucruri ca si el.
Exista diferente, si nu de ieri de alaltaieri, ci de cand e lumea si pamantul, si asa va ramane in veci. E genetic ! Vezi aici.
Si mai e o chestie, o femeie nu va gandi niciodata ca un barbat. Un barbat analizeaza, cantareste si apoi ia decizia. Desigur, alt motiv de conflict.
O femeie, acum te va iubi cu tot ce are ea mai de pret, iar peste o ora va fi in stare sa-ti puna cianura in ceai. O femeie traieste momentul, si tot ce este legat de el este important.
N-o sa vezi niciodata o femeie ca va analiza si va pune in balanta bunele si relele. Decizia ei va fi doar una spontana. Poti sa-i pui zece ani aur la picioare, daca in ultimul ceas te-ai comportat ca un mitocan, te va parasi fara regret. Pe urma se va gandi, dar niciodata inainte de a face gestul, sau a te face "albie de porci". Ma rog, dupa firea, puterea de cuprindere si patologia fiecaruia. :)

Barbati, vreti sa cuceriti o femeie ? E simplu ! Trageti-va un A8, un tol festiv si un buchet imens de flori, si va va cadea topita la picioare. Nu va faceti griji pentru a doua zi, si in niciun caz sa credeti ca va conta seara precedenta. E suficient sa va duceti la baie si sa uitati sa trageti apa, ca tot visul se va spulbera intr-o clipa. :)) Glumesc ! Sunt femei care sunt impresionate si de altceva, dar tot valori de moment raman.

Acum doi ani am facut greseala sa cred o femeie, cand mi-a spus ca nu vrea sa ma mai vada. Cat de adevarata e vorba: "Cand o femeie iti spune Nu, inseamna ca e Da !". :))

Ce frumoasa e viata ! Pacat ca e scurta ... :)

11 comentarii:

MildSunnyStar spunea...

trecand peste misoginismele de rigoare, care m-au amuzat, ce-i drept, pot sa spun ca si femeile isi doresc chestii pe termen lung :)
oricum e mult de dezbatut la subiectul asta.
De obicei cand o femeie zice nu, poate fi da, dar sa te fereasca sfantu' sa fie chiar NU, ca atunci e vai de tine :P

nu toate femeile sunt interesate de pantofi si margele, unele mai vor si un A4, excursii nu stiu pe unde- da cat mai pompos sa fie...

Dar hai sa fim seriosi, voi nu vreti sa arate bine? ca doar sunteti fiinte vizuale- (va place sa priviti- si eventual sa blocati intersectii suspinand dupa fusta mini a unei tinere domnite-), nu auditive ca noi :)) (asa se zice, cu ultima parte n-am fost niciodata 100% de acord, si noi suntem fiinte vizuale:)), nu doar auditive)

femeile vor siguranta, iubire, adica un barbat care sa le iubeasca si sa le pretuiasca. si ma opresc aici :) desi ar mai fi.

Anonim spunea...

Consider articolul tau o provocare .....la care o sa raspund pe blogul meu. :)
Cu stima :)

Anonim spunea...

Gata... am raspuns la provocare. :)
Am pus un link catre blogul tau.
Sigur ca "raspunsul meu" nu se ridica la valoarea articolelor (iar te ridic in slavi :)) tale dar este o demonstratie ca pot sa scriu si despre altceva.

pheideas spunea...

Nu am vrut sa fiu deloc misogin. Chiar nu sunt ! :) Am vrut doar sa arat cum gandeste o femeie, bazandu-ma pe experienta mea trecuta. In viitor, cine stie ... :)
Femeile traiesc stari de moment. Vor un pahar cu apa, pentru ca le e sete. In momentul urmator, nu mai vor. Vor iubie, pentru ca in momentul respectiv le lipseste. Sunt senzatii firesti si atat !
De cate ori nu ati auzit: "veau un barbat tandru, iubitor, intelegator, generos ..." ? Eu am auzit-o de mii de ori. :)
Nu contest ca si multi barbati vor o femeie "buna" si atat !
Pe de alta parte, fiind barbat, stiu extrem de bine dramele prin care trec multi din cei pe care ii cunosc.

pheideas spunea...

Accept provocarea unei dezbateri !
:)))

Aquamarine spunea...

:) mai bine nu strivi corola de minuni a lumii...

pheideas spunea...

MUT DEZBATEREA PE DUELUL MINTILOR

Aquamarine spunea...

...ati luat femeile, le-ati pus pe toate intr-un bol, le-ati amestecat bine si ati incercat sa scoateti esenta...mare greseala...sunt atatea feluri de femei...cat mintea voastra nu poate cuprinde...nu suntem toate la fel pentru ca nu gandim la fel, nu avem aceleasi aspiratii, nu avem aceeasi experienta de viata...a te gandi la ce vor femeile echivaleaza cu cautarea pietrei filosofale...

pheideas spunea...

Mi s-a parut ca lipseste ceva si am adaugat ceva in postarea initiala. Vezi textul boldat.

Anonim spunea...

Rapuns la “provocarea” domnului Pheideas.
Doresc sa mentionez ca iubitul meu este perfect :) Lui nu i se poate reprosa nimic din lista care urmeaza. :)
Ce imi doresc eu, o femeie oarecare:
1. Nici intr-un caz silicoane. Imi doresc o casa, o masina si un serviciu stabil.
2. Sa vina naiba barbatul acasa (fara flori) dar macar sa ajunga odata.
3. Cand promite ceva sa se tina de cuvant. Sa nu mai fie ca “frunza in bataia vantului”.
4. Sa nu se mai aranjeze cate o ora inainte sa iasa din casa
5. Sa nu mai uite ca exist
6. Prietenii lui sa nu mai fie mai importanti decat mine
7. Daca pleaca dupa paine sa nu mai vina cu iaurt.
8. Sa nu mai plece sa plimbe pisica (noi nu avem pisica) de cate ori nu ii convine ceva
9. Sa nu mai sforaie atunci cand eu vreau sa dorm.
10. Sa acepte comunicarea. Cand nu ii place ceva sa spuna. Nu pot sa ii ghicesc gandurile.
11. Sa lase capacul la WC dupa ce iese din baie.
12. Cand vreau sa ii spun ceva sa nu mai urmareasca stirile la televizor. Eu sunt mai importanta decat stirile alea.
13. Sexul se face doar seara inainte de culcare, nu dimineata si nici intr-un caz noaptea.
14. Sa nu mai trebuiasca sa ne certam o saptamana ca sa schimbe un bec.
15. Sa nu ma mai oblige sa pot haine de culoare maro. Nu imi place maroul.
16. Sa inteleaga ca nu este normal sa acapareze simultan si televizorul si calculatorul.
17. Sa nu ma mai oblige sa ma uit la documentare unde leul mananca caprioara. Asta e sadism
18. Sa nu mai laude toate femeile pe care le cunoaste desi stie ca asta ma scoate din sarite.
19. Sa nu mai descopere ca nu ma mai ingijesc si dupa aceea sa ma intrebe de ce imi pun masca cu argila in fiecare seara. :(
20. Sa nu mai imi spuna ca ma iubeste doar cand este sub influenta bauturilor alcoolice.
21. Sa nu mai discute despre teoria relativitatii si despre gaurile negre atunci cand frigiderul nostru este gol si nu am platit intretinerea.

pheideas spunea...

@theodora, am mutat dezbaterea pe DUELUL MINTILOR