sâmbătă, 1 ianuarie 2011

va doresc iubire !

Nu stiu daca exista o urare de nou an, in care cineva sa-si doreasca, sau sa doreasca, ca noul an sa fie la fel cu cel care a trecut. Toti vrem sa fe mai bun, mai banos, mai fericit, mai si mai. Cateodata ma intreb, de unde vine lupta aceasta, uneori semanand cu urcarea unei Golgote ? Pentru ca mai bine, nu inseamna si efort mai putin. Nimic nu se castiga fara munca, doar prin puterea norocului. Mai sunt si norocosi, dar norocul tine de mai mult de twilight zone, decat de constient. :))

Asadar, de ce avem tentinta sa consideram ca nefiresc ce ni se intampla, cand, in realitate, noi suntem cei care determinam tot ce ni se intampla ? Ne este mai usor sa privim la ceilalti sau la stele, decat sa privim in noi insine ? Se pare ca da ! S-ar mai fi nascut speranta, daca nu ar fi fost asa ?:) Patrunderea tainelor vietii este cel mai nepatruns vis al omului.

Ce ne va aduce 2011 ? Mai multa bucurie, bani, sanatate ? Dar noi ce ne aducem ? Ce facem sa fim mai bucurosi, mai sanatosi, mai bogati ? Ce cadou ne facem in 2011 ? :)

Multi cred inca ca bogatia aduce fericire. Da, aduce fericire, dar una efemera, pentru ca fericirea nu tine de cat de mult ai, ci de a sti ce sa faci cu multul pe care il ai. Nefericirea apare in clipa in care crezi ca oricat ai avea este putin.

Ce cred ca se va intampla in 2011 ? Ce s-a intamplat si pana acum, si va fi si de acum inainte. Omul va reveni la valori. Dar nu constient si cu voie, ci de nevoie. Tocmai ce va spuneam, e greu sa convingi pe cineva ca putinul pe care il are ii este suficient. Este greu ca omul sa nu-si doreasca mai mult. Ce inseamna mult ? Ei da, este o intrebare ! :)

Oameni se vor intoarce spre familie si prieteni. Singuratatea si suferinta ii va determina sa faca acesti pasi. Mi-as fi dorit ca iubirea sa fie motivul esential. Din pacate, ca si acum 2000 de ani, si milenii inainte, iubirea vine dupa suferinta. De ce trebuie sa suferim ? Ca sa invatam sa iubim !

Dar mai important, este ca iubirea va veni negresit. Incetul cu incetul, isi va face cuib in sufletele noastre si ne va face fericiti.

Cred ca urarea cea mai frumoasa este: "Va doresc a aveti parte de iubire !".

La multi ani !

9 comentarii:

gaby_d spunea...

La multi ani! Frumos ai scris. Te citesc mereu dar scrii asa de complet de n-am ce comenta :d.
Daca iubire e ce-ti doresti, iubire fie sa-ti aduca noul an si sa ne aduca si noua, tuturor.

DOAR NOI spunea...

La multi ani cu sanatate... ca sa poti face iubirii ce te va gasii sau o vei gasii! :)

Eu... nu mai cred in iubire... asa ca imi doresc altceva... intelepciune, bunatate, veselie, inspiratie, talent.... :)

Sa fie un an MAGIC... SI PROSPER... !

pheideas spunea...

@DoarEu, cred ca ai restrans fara sa vrei spectrul iubirii :)

Va multumesc si va doresc sa gasiti acea pace interioara si intelepciune, care ca va purta pasii catre sentiment.

Delf spunea...

Sper sa te dovedesti a fi un veritabil profet. :)
La multi ani cu pace si voie buna!

pheideas spunea...

@Delf, nu sunt profet ! Nimeni n-a fost vreodata. Au fost doar oameni care au stiut sa citeasca trecutul.

pandhora spunea...

"....oameni care au stiut sa citeasca trecutul..." ai spus foarte frumos....dar citindu-l....l-au interpretat oare corect?
as completa urarea ta adaugand....iti doresc sa ai parte de iubire si ca ea sa dureze....>:D<

pheideas spunea...

@pandhora, multumesc pentru urari !

cora spunea...

LA MULTI ANI ,Lucian,un an bun tie...

Zinaida Strinu spunea...

Ei bine, dacă nu e iubirea de una, e iubirea de alta, dar iubim mereu câte ceva sau pe cineva, un bărbat/o femeie, un copil,pe mama, un căţel, o floare, o zi frumoasă sau un nor pe cer...