sâmbătă, 16 octombrie 2010

ma fac muncitor necalificat !


Am decis, ma fac muncitor ! De mai multi ani aveam o dilema - nu stiam ce cariera sa-mi aleg. Sa continui traditia intelectuala a familiei, sa studiez managementul si pe urma sa-mi dau doctoratul, eventual un MBA ... ?
Nici vorba de vise marete in black suit !
Aseara am vazut la televizor pe unul, statistician, ca in Romania nu se mai cauta economisti, manageri, jurnalisti, ingineri etc. Ca facultatile au produs pe banda manageri si "specialisti" cu diploma, si care abia isi gasesc un loc de munca pe la vreun magazin. Cu ani in urma, rectorul ASE-ului, spunea zambind: "Producem casieri cu diploma !".

Ce rost are sa-mi bat capul ? M-am decis - ma fac muncitor ! Acu' nu stiu de care, ca o sa-mi fie greu sa ma specializez in Romania.
Cred ca mai bine ma fac muncitor necalificat. Asa cred ca imi voi gasi mai repede loc de munca in gramada de firme care "duduie".
Si daca nu imi gasesc ceva la o firma de batut nituri, lipit cosciuge, sau pe la vreun "investitor strain", cu siguranta voi gasi un post de shaormar sau covrigar. Sunt o gramada de patiserii in Bucuresti, ca in Lehliu e numa' una. Iar postul de acolo e ocupat de nevasta patronului.
Sau sa plec afara, la zidarie sau cules de cirese ? Mda, pentru babysitter ii musai sa am peste 50 de ani, iar la "produs", doar cu dosul as avea sanse. Ce ziceti, alifia de galbenele e mai buna ? :))

6 comentarii:

Veve spunea...

Eu zic să te angajezi la un videochat. Am auzit că se câştigă peste 1000 de euro pe lună :))

pheideas spunea...

Pe bune ! :) Ai avut vreodata curiozitatea sa cauti in ofertele de joburi din paginile din provincie ? :)) Domane, in ce tara traim !
...
Noi in anul 2000 / nu vom mai fi copii / vom face ce-am visat candva ...
adica videochat. :))

Veve spunea...

Nu. Am căutat doar în Bucureşti. Mi-a fost de-ajuns şi asta :))
Fii atent ce job am găsit acum câteva săptămâni: client misterios :))

Anonim spunea...

alifia de tataneasa e mai buna :)

pheideas spunea...

rostopasca ? :))

WomanWithW spunea...

Hey L...
Pe langa alte "minuni" la job-ul meu fac si interviuri pentru angajare.In ultimii doi ani a crescut si aici numarul casierelor cu diploma.De multe ori ma simt aiurea sa pun intrebarile tipice dupa ce le citesc aplicatia.
Dar oamenii au nevoie de serviciu so..."everything does it"


Veve...chestia cu "cumparatorul misterios" zau ca suna "glumet" dar aici nu e gluma.Retail-erii pun foarte mare accent pe customer service...si angajeaza acesti cumparatori misteriosi sa-si testeze angajatii.Nu mai stiu cum e in RO astazi ,dar in USA ca si business pierzi mult din cauza lipsei de good customer service.Ca esti banca ,magazin,sau ...spalatorie.Companiile incurajeaza clientii sa mearga online sa completeze un survey.De cele mai multe ori dupa survey ti se ofera discounturi chiar daca parerea ta ca si client privind serviciul companiei respective este mizerabil.
Clientul misterios ma enerveaza si pe mine de nu mai pot...dar ajuta foarte mult la imbunatatirea serviciilor:)

Lucian ...de ce imi "ofilesti" impresia asta grozava pe care eu o am despre tine ca barbat,ha?
(cred ca ...astroglide" e produsul potrivit:)))))).....:((((((( )