vineri, 29 octombrie 2010

din ciclul "traiesc in romania"

Stire TV din 29.10.2010 : un tanar din Reghin a ajuns la spital in stare grava, pentru ca a mancat semintele unei plante ornamentale.
Reporterul a facut o vizita la Directia de amenajari, plantari spatii verzi .. bla bla, unde a vorbit cu un specialist.
- Stiati ca un tanar a ajuns in stare critica la spital, pentru ca a mancat semintele unei plante ?
- Da, am auzit de acest incident si ne pare foarte rau. Este vorba de planta ornamentala xxx, zisa si Trompeta Ingerilor. Le-am plantat anul trecut, dar ca urmare a incidentului, le vom scoate si distruge.
Arata cateva imagini cu plante scoase si arse.

Apoi reporterul ia interviu unei femei pe strada, careia ii pune aceeasi intrebare.
Femeia:
- Da maica, stiu de floarea aia, care seamana cu o trompeta. E foarte frumoasa. Am si eu in gradina o gramada de trompete.
- Stiati ca e otravitoare ?
- Da, cum sa nu stiu, toata lumea stie !
- Ati auzit ca cei de la spatiul verde vor scoate si vor distruge florile ?
- De ce, maica, ca sunt asa frumoase ... ?!
...
N.R. Stiati ca si castanii sunt otravitori, precum si cateva soiuri de iarba ? Cred ca ar fi bine sa le distrugem, pentru evitarea pe viitor a accidentelor produse in timpul procesului de hranire a nenumaratelor patrupede care populeaza plaiurile romanesti. N-ar fi mai bine sa le castram ? Sa-l intrebam pe Base, ca el stie cum .... :))

1 comentarii:

Corinna spunea...

Sugestiile tale mi-au amintit de nebunia cu Codex Alimentarius si de previziunile apocaliptice cum ca nu vom mai putea sa bem nici ceai de tei, deoarece majoritatea plantelor medicinale vor fi interzise... Cum am zis si atunci, hai sa vedem cum se poate elimina jumatate din flora autohtona, daca tot e asa periculoasa :))