vineri, 29 octombrie 2010

e corect, sau nu ?

In timp ce aveam o dezbatere cu cineva despre relatii extraconjugale, a inceput sa ma manance destele. E un subiect delicat si nu cred ca cineva ajuns la jumatatea vietii a ramas neatins de subiect.
Deci, se ia una bucata relatie conjugala, cu certificat si durata, insa fara termen de garantie. La un moment dat, ceva se rupe. Inginereste vorbind, nicio ruptura nu vine asa, tam-nesam, ci mai intai apar fisuri minuscule, pe care daca nu ai grija sa le astupi sau sa schimbi ceva, ele vor duce, in final, la rupturi majore.
Am mai observat un alt motiv, cel al plictiselii. Pur si simplu partenerii se plictisesc si vor altceva. Numai ca nu au curajul sa recunoasca, si o fac pe ascuns. Vine intr-un fel din traditia noastra, de a ramane fideli, insa mai e si teama de gura lumii, a rudelor etc.
Dar, oricat ar vrea partenerii sa se ascunda, le este practic imposibil s-o faca. Sa fim seriosi, o femeie stie, simte ! Barbatii sunt mai tampiti de fire, dar pana la urma, daca le dai una dupa cap, isi dau si ei seama.
As vrea sa dezbat doua probleme: motivul si principiul.
De ce inselam ?
Am observat ca sunt enorm de multi barbati casatoriti care isi cauta amante, dar si barbati liberi, care nu vor decat sex. Partea cu sufletul, la barbati, e tabu. Asa, inchisa "intr-un cufar cu sapte lacate", pe care daca reusesti sa-l descui, gasesti cel mult o poza cu mamica si taticu'. Mai e si orgoliul taranului roman, pentru care a pune sufletul si simtamintele pe masa, reprezinta o dovada de mare slabiciune. Acesta este si motivul pentru care vedeti putini barbati pe bloguri.
Motivul principal este "nu mai iubesc !". O relatie se stinge precum focul din soba. Partenerii devin doi "strani in noapte", tanjind dupa iubire, dar fara chef s-o mai caute langa ei. Se inchid, nu mai comunica, iar cel care iti stie toate bubele, devine strainul caruia nu i-ai mai spune nici buna ziua. Paradoxal, nu ?:)
Si uite-asa oamenii incep sa caute. Iar oferta e mare ...

In ce priveste principiile, bun, te-ai hotarat ca vrei sa-ti inseli partenerul, pentru ca nu te mai satisface fizic si mai rar intelectual, dar cu cine ?
Am observat ca multi nu au chestia cu alesul partenerului de inselaciune. O fac cu cine "canta" mai frumos. Iar la vrajeli, unii sunt maestri. Nu conteaza daca e sau nu casatorit. Ca aici vrui sa ajung ... Eu unul, nu as putea sa ma bag in casa cuiva. Nu ma intereseaza ca de cele mai multe ori exista un substrat. Ca barbat, consider ca o femeie, cand are probleme acasa, devine foarte vulnerabila, uneori incapabila sa judece corect. De foarte multe ori are tendinta sa-si trateze barbatul, care i-a fost alaturi multi ani, ca pe un nemernic, care i-a distrus ultimii ani. Are tendinta sa se victimizeze. Stiu ca atunci apar "trantorii". Foarte multi barbati simt ca au teren propice si trec la actiune. Il numesc sindromul "colegului de serviciu". Isi ofera bratul, colegial, apoi pieptul pe care ea sa-si verse lacrimile neputintei. Ba mai mult, ii tine isonul. Aveti impresia ca exista vreo intentie serioasa in tot jocul acesta ? Dimpotriva ! Ea, printre lacrimi, nici nu stie pe ce lume se afla, sau poate vrea sa se razbune ca ...,in schimb, el nu vrea decat sa "i-o traga". La urma urmei, ce conteaza intentia, atata timp cat protagonistii se simt bine, nu ? Asa e, numai ca acasa, sau in ambele case, cineva isi asteapta iubitul, sotul sau sotia, cu care a avut o discutie mai aprinsa cu o seara inainte. Poate ca vrea sa-si ceara iertare, sau sa vada daca se mai poate salva ceva. Ma rog, "unfinished businesses". Va intreb, e frumos, onest, etic ?
Parerea mea e, daca vrei sa ai o relatie cu urmatorul, inchei relatia cu vechiul. Nu, pe bune, cred ca sotul sau sotia sunt mai mult decat un sifonier. Tine si de respect ... Nu ma refer la ceva oficial, ci la o discutie in doi.
A, uitasem, exista si intentia de ... de ce sa nu fiu cu amandoi ? Stiu, suna pervers. Cand nu mai exista iubire, ochii incep sa caute, inima sa tresalte, iar ratiunea e trimisa la culcare. Stiu cum e, am patit-o si eu. Atunci nu mai tine nimeni seama de certificat. Sau, o chestie inteligenta, cu pregatitul terenului. Sunt de acord, numai ca trebuie facuta extrem de discret si precaut. Nu de alta, dar nu sti de ce e capabil un om, cand ii calca strainul batatura. Sunt pline penitenciarele de oameni cu frica de Dumenzeu, dar care la un moment dat n-au mai stiut ce fac. Un proverb indian spune: "Sa te feresti de zei, de femeia proasta si de barbatul gelos !". Mai ales daca incornoratul e prieten bun ... Asta le intrece pe toate !

6 comentarii:

Diana Popescu spunea...

De fapt, multe casatorii incep prin a fi conventionale , asa ca aprinderea unei "pasiuni" este mai mult decat probabila in timp.Femeia isi doreste "sa se simta femeie" si alege si ea din cotetul cu oratanii de la serviciu sau din ce-i prinde privirea prin imprejurimi. Amatori , desigur,se gasesc cu duiumul.De fapt astfel de femei nici nu merita sa fie compatimite, intrucat isi aleg , mai mult sau mai putin, singure destinul.

pheideas spunea...

Ce face iubirea asta ... ! Sau hormonii ? Si in final, nu sunt decat amagiri ...
Fiecare se minte pe sine. Si asa ajung sa traiasca in minciuna ani si ani, pana considera firesc sa minti. Copiii vad, invata ca e normal, si uite-asa minciuna se perpetueaza.

Anonim spunea...

Cunosc un amic care se ghideaza in viata dupa urmatorul principiu: "Decat sa fii prost mai bine sa fii obraznic" ... Eu nu am vazut femeie frumoasa sa nu calce stramb si barbat cu bani sa nu-si faca amanta ... "Nu cerceta aceste legi , ca esti nebun de le-ntelegi"

pheideas spunea...

Intelept graisi ! :))) Din pacate, asa e ! Banu, bata-l vina ! :) Femeile frumoase au impresia ca toti le stau la picioare, iar cei cu bani, ca pot cumpara orice. Si cand isi dau seama, daca isi dau, e prea tarziu. Ele cad in depresii profunde, vecine cu nebunia, iar ei isi ineaca singuratarea in vin.

pheideas spunea...

Si mai e ceva: posesivitatea. "Vreau sa fie numai al meu, si nu sa-l impart cu alta !". Sa vedeti invidii: "Nevestei i-a facut cadou un colier de 5000 euro, si mie mi-a luat o bratara de 200 !". :))

Anonim spunea...

Nimeni nu vrea sa fie nebun, depresiv, alcoolic si cu toate astea , toata lumea ESTE. Educatia, cultura, parintii, dascalii au facut o treaba extraordinara, Societatea a modelat niste "creaturi" nefericite. Orice om se naste in extaz si moare in nebunie... ne zbatem sa fim fericiti , cautam calea , cautam parteneri/iuiti/soti, vrem bani/casa/masini ... dorim sa fim mereu in centru atentie altora , dar amanam - totdeauna pana dupa moarte - sa fim in centrul atentiei noastre