joi, 29 iulie 2010

vino in gradinita mea cu floricele

Brandul turistic al Romaniei, cu sloganul "explore the Carpathian garden" (exploreaza gradina carpatica), care va fi lansat la Shanghai, invita la explorarea "gradinii carpatice" in culori vii, predominant nuante de verde, dar si albastru, galben si portocaliu, care amintesc de natura, soare si mare, declara surse din turism, potrivit Mediafax.

Probabil s-a facut un audit, altfel nu-mi explic cum s-a ales un slogan atat de anost. Exploreaza gradina carpatica ! As fi ales ceva cu mai multa substanta, mister, vechi, profund ... gen codrii intunecati, vagauni adanci, locuri unde in serile fara luna poti auzi sanganit de armuri, fantome ale trecutului apar din neguri, porti ale timpului te fac sa pasesti spre lumi vechi, burgurile medievale pastreaza in pietre sufletele mortilor, vino sa-l vezi pe Horea, pe Inacu sau Vlad, sa auzi cantec de bucium, in timp ce urci potecile spre cetati, vino sa asculti povesti despre lupta cu fiarele la foc de stana seara, unde in strungi haiducii iti tin calea etc. Exista inca o sensibilitate pentru gothic - vezi Stapanul Inelelor, Eragon si alte productii de gen.
Prin urmare, "vino in gradinita mea cu flori", mi se pare un slogan cam pueril, nedemn pentru o tara cu un trecut atat de vechi si incercat. Sunt convins ca si brandul va fi construit pe aceeasi idee.

Dar se pare ca madam Udrea are alte preferinte ... Cred ca s-a imaginat in rochita cu scufita si cosulet, plecand in padure dupa flori. Unde e lupul ? :))
Credeti ca ar fi sunat mai interesant: " Explore my Carpathian garden " ? :)))


12 comentarii:

Veve spunea...

Trecem peste faptul că sloganul nu are nimic pur românesc în el. Carpaţii, săracii de ei, mai trec şi ei prin alte ţări, nu numai prin România. Să sperăm că pe Dunăre o să o lase tanti Nuţi în pace.

Oricum, parcă o şi văd pe madame pe un afiş de promovare a campaniei, îmbrăcată în negru, stând în patru labe şi făcând reclamă caprelor negre.

XoXo spunea...

asa cum am mai spus traim intr-o tara extraordinara...dar se pare ca nu suntem in stare sa ii apreciem frumusetea. Lasam toti prostii si incultii sa ne promoveze imaginea in lume si platim pentru asta cu varf si indesat.....

PowerPrafGirl spunea...

vai tu Pheideas, da' esti chiar rautacios! >:))) cum naiba ti-au putut scapa subtilitatile unui astfel de mesaj? :P Pai garden e gradina, Carpatii ii stim cu totii. Noa, acuma sa vedem ce e cu gradina: e gradina Domnului? ca e mare rau si taaaare multi ii sar gardu'! e gradina zoologica? apoi iasta dara, ca-i plina de cercopiteci, mistreti, chiar si pasari exotice, majoritatea fac "cra Cra" si traiesc din ajutoare sociale pentru care presteaza canci ore-n folosu' comunitatii. pardon, presteaza ore in folosul comunitatii lor: ore dah smangleala si mai ales dah babardeala de unde rezulta generatii proaspete de puradei, nascute intru propasirea comunitatii rromanes praleo delo delo bahtalo!
si cand pomeneai de vagauni si paduri, la ce te refereai? la vagaunile zanelor din padurile de pe centura, nu? Ca ieri vazui una stirba de-si imbia musterii cu un zambet tapm , extrem de tamp si totusi neasteptat de candid pentru fata unei centuriste. N-am mai vazut in viata mea o centurista mai optimista, de parca-i facuse Boc o vizita de munca! Puteam sa jur ca iar au redus din nr de paturi de la Obregia si i-au dat drumul pe strada!
Noa, oricum, ii faina poza din postare, trebuia sa o afisezi in format mare si chiar iti sugerez s-o inscrii la concursul pentru afisele de promovare a Romaniei ;)
P.S. auzi, da' cat are tariful duduia aia cu chiloti de blana? >:))
Vorbeai de gotic, de senzatii tari, buhuhu? Noa, pai sa le facem un circuit turistic prin rahova via ferentari cu vanghelie pe post de ghid, sa vezi acolo senzatii tari: olfactive, auditive si vizuale. Sa-si ia o doza injectabila drept suvenir! :P
Udrea? pai te iei de Udrea? aceasta mica Elena din Troia de Dambovita? Pai Udrea a omorat si bunicuta si-a violat si lupul! >:))

WomanWithW spunea...

Servus...
Stii ce ma supara cel mai tare?
Ca nu stim sa ne "vindem".Am mers in Palm Beach,Miami Beach,South Beach,Key West, Florida West Coast,Orlando,North-South Carolina ..etc...
Nicaieri nu a fost asa cum arata reclama.Cum sa zic...locuri superbe...dar in reclama erau si mai si...
Si nu minteau ...Au facut reclamele profesional.N-au mintit...au evitat ceea ce era de evitat.
Am mers mult prin Carpati...de la Ceahlau...la Mtii Capatanii...am vazut locuri care mi-au frant inima de atata frumusete...dar si paduri defrisate,maluri de ape pline cu gunoi,brazi fara varf...mai ales in perioada sarbatorilor...


Sunt convinsa ca in grupul care a lansat Gradina Carpatica,s-au aflat si oameni care au zambit stramb...si au gandit drept...dar romanul are mentalitatea aia ...daca sefului ii place...what the heck...cine sunt eu sa ma pun de-a curmezisul?(locusorul cald...inainte de orice,nu?)
Si asa...ei au ramas cu ganditul...iar Romania...cu flocircelele tale,L.
Pentru o secunda am crezut ca ai gresit "floricelele".

fly2sky spunea...

E de rasul plansului..:( Gradina e ceva amenajat de mana omului...dar gandul ma duce..cum zicea si PowerPrafGirl...la "mare-i Gradina Domnului...."

pheideas spunea...

Ce poti astepta de la o chelnerita, care a ajuns peste noapte profesor universitar ? Maine o primesc si in Academia Romana, ca doar a mai fost una inaintea ei, si o chema tot Elena.:)
Intamplator cunosc foarte bine cum se lucreaza in domeniul publicitatii, brandingului si cum se atribuie licitatiile. Pot sa va spun cu certitudine ca ea a ales motivul. La clientul roman am intalnit de sute de ori atitudinea de "el si numai el trebuie sa aleaga", sa-si puna amprenta pe orice, chiar daca nu se pricepe. E un fel de orgasm ... :) E in stare sa plateasca milioane de euro cuiva, doar sa-i materializeze ideile originale - a se citi idioate.

PowerPrafGirl spunea...

ioi da! ca mare adevar grait-ai! la noi functioneaza chestia cu "clientu' nostru - stapanul nostru" si sa te fereasca Domnu' de prostii cu initiativa! aia-s cei mai periculosi! :P

pheideas spunea...

Daca sunt banii lui, poate sa-si faca si statuie nud. Cand sunt bani publici, e alta poveste. Ehei, la noi banul public e doar pe hartie. Bine a zis, cine a zs, ca avem o mentalitate feudala de tip islamic.

WomanWithW spunea...

...si frunza aia de pe logo seamana tare mult cu o frunza de banana-tree.
Carpatii sunt asociati cu "ramura verde de brad".Sunt versuri si cantece...cu "codri verzi de brad" si ...si "verde ramura de brad"....
Cred ca in Min. Turismului ar trebui sa lucreze cei care stiu ca "its all about advertising"
Nu Udrea ma sperie ci cei care o aproba ...stiind mai bine.

PowerPrafGirl spunea...

si totusi Udrea e sex simbol! >:)) asta asa, off topic! trebuia sa promoveze Romania cu pozele ei semi nud din pictorialele alea celebre de revista glossy unde si-a scuturat duduia Elenutza cu atat sharm nurii ei de plescoi :P sa-i fi vazut pe putze-mici aia cu ochi oblici ce coada faceau la standul Romaniei... sa vaza care-i tarifu' blondei!

pheideas spunea...

@PowerG, ai perfecta dreptate ! De ce nu s-o fi promovat pe ea ? Mai aduna vreo 5.000.000 de pitzipoance, de-ala de stau cu limbile scoase pe la TV, le scolea si iesea cu ele la produs si promovat Ro. :))))

pheideas spunea...

Am creat zeci de brabduri, logo-uri, sloganuri si altele. Niciodata nu am copiat un logo, sau sa preiau vreun element grafic dintr-un altul. Faptul ca cei in cauza au preluat frunza de pe un o banca de imagini, denota lipsa de profesionalism, sau mai grav, putin i-a interesat daca vor fi prinsi sau nu. Liute incerca sa le gaseasca scuze, ca asa se poarta si altele. Dupa parerea mea, tine de prestigiul designerului.