duminică, 4 iulie 2010

Romania nu este pregatita sa isi schimbe conducatorii !

Ce spuneam despre pupincurismul neamului romanesc ?
M-am uitat pe TV la reportajele despre inundatii si vizita prea-iubitului nostru conducator in zonele calamitate.
M-am uitat la oamenii amarati, ramasi pe drumuri. Dar m-am uitat si la un leitmotiv ancestral, anume acela de a linge si pupa mana conducatorului.
"Sarutmana domnule Presedinte, nu ne dati si noua ?". Aceeasi cersetorie, aceeasi ipocrizie, specifica unei natii de slugi. Nu toti, desigur, insa suficienti pentru un electorat marioneta.
Pot sa le taie salarii, subventii, pot sa le scurteze si viata, degeaba ! Ei se vor ploconi si vor cersi pana cand vor cadea in nesimtire. In schimb vor face cerc in jurul celor care vor cuteza sa strige si se vor alatura celor care vor pleca la furat.
Pe cei care mai spera in renasterea fiintei nationale, a acelor "pui de lei" din imnul national propus in '89, le spun doar atat: renuntati la orice speranta ! Natia asta nu va avea niciodata "sange de leu" si pururi va fi intr-o adormire, din care o va trezi din cand in cand niste jigodii, fluturandu-i gogosi pe la nas. Nu credeti, cititi istoria si luati aminte la fapte !

Nu ma mir absolut deloc ca toate evenimentele din ultimii doi, zece, douazeci ... cincizeci de ani ni se datoreaza in totalitate.
O vorba spune ca "Istoria este determintata de oamenii care o traiesc".

Romania nu este pregatita sa isi schimbe conducatorii !

Voi ce cutezati a scrie, a spune sau a visa, bagati bine la cap - oricat va veti stradui, poporul va fi impotriva !
Aveti impresia ca doare ? Nici vorba ! Doare pe un om sanatos. Unul bolnav este obisnuit cu durerea. In schimb, sanatatea este nefireasca !
In anii care vor veni vom asista la impotrivirea unui "om bolnav" la tratament.
:)

Asa cum nu poti arata abatorul unei vite in timp ce rumega linistita pe pajiste, asa nu poti pretinde valori si moralitate unor trogloditi obisnuiti sa se stearga cu degetul.

Si inca ... Basescu va fi intotdeauna sustinut si votat de catre cei obisnuiti sa li se dea degeaba. Si el stie bine acest lucru ! Nu va fi el, va fi altul care sa promita, si destui care sa inghita "gogosile". Imaginea de mai sus este sugestiva !:)

14 comentarii:

Anonim spunea...

Am inceput sa citesc si eu istoria noastra.Ai dreptate, am fost o natie de supusi.Ca sa faci istorie trebuie sa nu fii ignorant si sa ai o atitudine de leu.Inca mai mergem pe ideile cladite de "Miorita".

Cu respect.

pheideas spunea...

Multumesc Dragos !
...
Cu acelasi respect !

elena spunea...

trebuie sa recunosc ca niciodata, in copilarie, nu intelegeam expresia "capul plecat sabia nu l taie" aplicata unui popor care era numit "cel mai brav si viteaz dintre traci"... probabil ca vitejia ne a parasit acum 2000 de ani, neramanand decat capetele plecate!
acum inteleg ca expresia asta reprezinta cel mai bine populatia romana, pt ca popor este prea mult sa i spun... o grupare de interese meschine bazate pe invidii, dorinta de parvenire cu orice pret, pe incultura si, precum spunea preaiubitul, pe manelism!
e timpul sa recunoastem ca astia sunt romanii si ca brucan a fost un idilic calculand 20 de ani...

"nu e un semn de sanatate sa fii perfect adapatat ueni societati profund bolnave" (krishnamurti), iar cei de a pururi neadaptati vor gasi in asta un bun prilej de evolutie spirituala

pheideas spunea...

e ca si cum ai incerca sa institui moralitatea pe o corabie de pirati. :) nu poti decat sa te adaptezi, sau sa debarci pe prima insula.:)

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

Romania nu a avut alternative.Romania ar fi vrut sa-i fie mai bine nu sa se-ntoarca-n timp.

WomanWithW spunea...

In ultimii 20 de ani nu am avut un Om pe care sa-l votezi cu increderea ca ai votat omul potrivit.
Mai tineti minte cum l-am votat pe Constantinescu?

In 90 cineva l-a votat pe Ratiu...L-a ingrozit conceptul repetativ de turma.Multi au ras de el.
Mai tineti minte de Brucan si de ai lui '20' de ani?

Ce ma ingrozeste pe mine este ca nu numai Basescu ne poarta crucea.


De-ai sti tu cum se vad si simt toate astea de departe.Pentru ca cineva inca se mai gandeste "romaneste" la Romania si la romani...

pheideas spunea...

@Ochiverzi, da, stiu ce simti, pentru ca desi sunteti peste mari si tari, radacinile le aveti aici. Cu totii le avem. Si ne doare !
Dar cred ca aceasta este taina neamului romanesc, sa fie cativa simtitori, plutind pe o mare a nepasarii. Daca n-ar fi fost cei care sa scrie, sa tina flacara aprinsa, tara s-ar fi numit "Tara fara nume".

pheideas spunea...

@miki, asa e, Romania nu a avut alternative niciodata. Ni s-a creat falsa impresie a democratiei. Dar oare ar trebui sa-i scuzam pe conducatorii nostri ?

pheideas spunea...

@elena, crezi ca acesta este sensul, sa ne izolam spiritual ?:)

WomanWithW spunea...

L. Pentru cei ca mine...este foarte usor sa aruncam comentarii in stanga si-n dreapta si sa ne vaitam de "Vai saraca ,Tara Mea"...pentru ca noi suntem outsiders...nu suntem atat de afectati ...nu conteaza cat de tare ne batem cu pumnii in piept.Ca ne cam batem pe aici ...crede-ma.Diaspora se pare ca a avut "un vot" de spus la ultima alegere...si iti spun eu SIGUR ca multa lume a votat "just because"...E frumos sa votezi doar ca sa ai stampila pe pasaport...sa fii Roman...sa arati ca-ti pasa,nu?
Dupa aceea te intorci la viata ta de zi cu zi ...si dupa tine ...potopul.

Dar...ai simtit...ca nu ai cu cine sa votezi?
Ca OMUL pe care-l astepti de 20 de ani nu s-a nascut inca ...

Sau ca chiar de s-ar naste ,noi i-am da in cap...pentru ca ...pentru un motiv pe care n-am sa-l inteleg niciodata...visam occidental...dar nu ne putem ridica macar la nivelul vecinilor nostri ...mai dinspre nord?

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

Cred ca trebuie sa fim putin obiectivi.Criza aceasta n-a pornit de la noi, iar daca noi vom iesi mai sifonati decat ceilalti va fi pentru ca nici nu am inntrat in criza avand o situatie prea buna.
Nu sunt sigura nici de faptul ca numai conducatorii nostri sunt vinovati.Privind in urma , eu cred ca se merge pe o indobitocire a acestei natii de undeva mai de sus.Pe cerul UE Romania nu va avea loc niciodata sa straluceasca.

pheideas spunea...

@miki, crezi ca daca in America n-ar fi fost criza, economia ar fi duduit si acum ? Cred ca am fi adunat in continuare datorii. Stiai ca noi de douazeci de ani producem de patru ori mai putin decat consumam ? 80% din marfuri vin din import. Cu ce le-am cumparat ? Cu bani imprumutati. Ma intreb altceva ... cat timp ne vor mai da bani ? Cate transe de le FMI vor mai veni ? Si ma mai intreb ceva: cu ce le vom plati si cand ?

WomanWithW spunea...

Eu cred ca marea problema in Romania a fost si este privatizarea. In primul rand intre 90 si 2000 s-a facut cam haotic...in multe parti transformandu-se in jaf la drumul mare.In al doilea rand nu s-a privatizat tot.Eu cred ca absolut totul trebuie privatizat.Statul nu trebuie sa se amestece prea mult.Muncind pentru institutii patronate de stat este pentru multi taiere de frunze la caini pe salarii decente si beneficii.... indecente.Inseamna promovarea incompetentei...si a nepotismului.In acest sistem incompetentii nu sunt eliminati ci sunt mutati de colo colo.Un om responsabil si harnic si sigur pe fortele lui nu ar trebui sa se teama niciodata de privatizare.Pentru ca acel om va munci la fel in amandoua sistemele.Poate mai mult in cel de stat ...pentru ca trebuie sa acopere si pentru ...incompetentii ...de rudenie.

Nu mai stiu cum e privita privatizarea in Romania de catre omul de rand sau...daca mai e ceva de privatizat.Dar alta solutie nu vad.

Nu se poate sa ai o economie buna fara...productie.Nu trebuie sa te bazezi numai pe consum.

Insa pentru privatizare ai nevoie de adevarati oameni de afaceri nu bisnitari de doi lei ...care jefuiesc taranii...sau merg la turci si aduc tricouri "Nike" total "originale"

PowerPrafGirl spunea...

Hehehe! rad eu dar asta nu e rasul meu. Suntem o natie de penibilo-jenanti si primul exemplu este exact pupincurismul despre care vorbeai. Ce naiba ne mai miram c-o ducem prost? Sa nu ne mai ascundem sub blazonul unui popor lovit de soarta si greu incercat! Nu ne-a lovit de secole decat prostia si egoismul. Ne-am ghidat dupa devize de gen "sa moara si capra vecinului", "decat sa planga mama, mai bine sa planga ma-ta" sau "las' ca merge si-asa". N-am fost unitari never ever, nici patrioti, nici verticali. Am pupat tot ce era bun de pupat, de la mana popii pana cea a lui Basescu, am pradat tot ce s-a putut: de la fabrici si uzine, pana la chifteaua vecinului si lista poate continua. Orice comentariu ar fi de prisos. Imi pare rau de cei 5% dintre romani care au avut nesansa sa se nasca intr-o tara de slugoi, orbi, redusi si retardati! Minoritatea din pacate va duce pe umeri majoritatea si degeaba ne mai zbatem, ca tot cu ei de gat murim!