duminică, 7 martie 2010

unde a disparut ?

N-ati vazut gripa porcina ? Acum trei luni era peste tot. Umbla pe strada, pandea la orice colt. Mureau bietii oameni pe capete. In fiecare zi anuntau la TV ca au mai murit cinci nu stiu pe unde, alte mii in toata lumea, si ca precis o sa murim toti daca nu ne vaccinam. Innebunise lumea. Zeci de mii stateau la coada sa se intepe. Vuia netul de pro si contra. Saracul Toni Tecuceanu, mai era putin si era decorat post-mortem cu steaua republicii.

Brusc s-a facut liniste. A disparut gripa, au disparut bolnavii, a disparut si Streinu Cercel de pe posturile TV.
Am inteles, gripa a fost eradicata. Uraaaa ! Inca o victorie a medicinei mondiale impotriva pandemiei ce urma sa stinga umanitatea de pe fata pamantului.

Dar nu se stie niciodata ce agenti patogeni pandesc din umbra, asteptand momentul sa loveasca - gripa cabalina, magareasca, soriceasca, batraciana si alte combinatii letale. Aviara a fost ?
Unde sa loveasca ? In capul fraierilor care inghit nemestecat gogosile pregatite de marile concerne farmaceutice si livrate cu generozitate de mass-media. Contra cost, bineinteles !:))

7 comentarii:

Anonim spunea...

Ma intreb cum ar fi daca ar aparea o gripa care sa ii atace doar pe oamenii prosti sau doar pe cei miniciosi ... sau doar pe cei rai. :)
Ar ramane tara curata si sanatoasa si infloritoare.
O zi buna!

pheideas spunea...

Am uitat sa spun ... si Intitutul Cantacuzino a achizitionat de la o prestigioasa companie farmaceutica performanta linie de produs vaccinuri. Pe care o vor plati fraieri, bineinteles, impreuna cu cele cateva milioane de doze de "apa de ploaie". :))

pheideas spunea...

@theodora0303, sa stii ca m-am gandit sa pun in final ... dar un vaccin pentru naivitate nu exista ?

Anonim spunea...

Nu te-as contrazice daca n-as avea infectionistul in casa. N-au fost povesti, ci adevarul adevarat.
Mai pandesc si altele, si in primul rand tuberculoza, care e acum modificata si rezistenta, si de care mor unii pe capete, dar nu se mai mediatizeaza... si poate ar trebui.

pheideas spunea...

@acuarele, adica n-a fost marketing ?

Anonim spunea...

A fost marketing. La nivel mondial a fost.
Dar si gripa a fost, si au murit oameni din cauza ei.
Intreaga industrie farmaceutica e un marketing...

Laura spunea...

Theodora, ar ramane tara goala!