marți, 9 martie 2010

cand iei un mar, trebuie sa pui inapoi doua

Cand iei un mar, trebuie sa pui inapoi doua

Cand iei de undeva un mar, trebuie sa pui inapoi doua. Unul pentru cine s-o nimeri dupa tine, sau pentru nevoia proprietarului, iar celalalt drept multumire. Asa e frumos si de bun simt.
Stiti de unde vine vorba asta ? Din salbaticia naturii, nu din civilizatia orasului. Aceleasi legi, ale bunului simt, le intalnim si in jungla Amazonului (pentru cei proaspeti si curiosi, Amazonul e un fluviu - apa mai mare, care curge in America de Sud - continent), dar si in Carpatii nostri. Se zice ca daca esti in nevoie, adica te prinde foamea ori frigul, ai voie sa iei din avutul altuia. Avutul gasindu-se, de regula, intr-o cabana in jungla ori in varf de munte. Asa e legea ! Si nu se supara nimeni, atata vreme cat nu uiti sa aduci inapoi ce-ai luat. Si mai pui ceva si peste, drept recunostinta.
Dar asta e valabil in jungla, nu in civilizatie. Aici fiecare ia dupa bunul plac si uita sa puna la loc, sau sa lase cum a gasit. E valabil mai ales pentru amatorii de gratare la iarba verde. :)


2 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte adevarat... Cand privesti cum arata pajistile dupa acele gratare, iti vine sa plangi. Cam asa arata si contiintele oamenilor astazi... in mare.

Si as mai adauga: "Cand dai ceva, ti se intoarce inzecit, insutit sau inmiit... Dupa inima ta. "

OnlyLory spunea...

Nu stiu cine esti, dar imi place ce faci aici. Keep going!
Si... multam!

http://www.youtube.com/watch?v=3p8JjZyV2UA