vineri, 12 iunie 2009

I'm singing in the rain




In fact I danced and sang in the rain about two years ago. Smile!
Inegalabilul Gene Kelly mi-a amintit de o intamplare petrecuta in urma cu doi ani. Era o seara de octombrie. Prima ploaie rece dupa un septembrie mai calduros decat de obicei. Eram cu o prietena buna si pur si simplu am iesit sa ne plimbam. Imi place ploaia la nebunie. Imi mai plac si aleile pustii toamna, cand incep sa cada primele frunze. Ploua marunt. Era superb. M-am descaltat. Da, nu zambiti, imi place sa umblu descult si o fac de cate ori am ocazia. E o simtire a mea, pe care am sa v-o povestesc candva. Am inceput sa dansez prin ploaie, prin balti si frunze. Si fredonam melodia de mai sus. E o senzatie de nedescris. Merita s-o incercati.
Prietena mea radea si se minuna. Asa nebun nu mai vazuse pana atunci. Sunt convins, intr-o lume tematoare si avida dupa conventional, sa vezi pe unul dansand descult prin ploaie, e lucru de mirat. Smile !

16 comentarii:

Angela Ribus spunea...

Admitand ca as fi putut fi in locul prietenei tale atunci, eu as fi dansat cu tine, tot desculta. :)
Frumoasa intamplare.

pheideas spunea...

Smile!

Rontziki spunea...

Am facut si eu asta acum cativa ani, pe o ploaie cu clabuci...bine, mai putin partea cu cantatul ca sa nu fiu linsata :)))
Super senzatie :) Mi-e dor...

Unknown spunea...

Pe la noi ploua cu soare.....:),pamantul e cald si umed.
E superb, acum am intrat in casa...

Călin spunea...

Dacă te-as fi văzut, as fi spus că nu e adevărat. Apoi, gândindu-mă mai bine, as fi spus: cum să nu fie adevărat? E foarte adevărat, pentru că asa e el!

pheideas spunea...

Smile! Mda, lumea e prea conventionala. Daca n-ar fi fost si cativa nebuni, n-am mai fi calatorit spre stele azi. Ce pacat ca s-au dus vremurile nebunilor. :)

Rontziki spunea...

Ce pesimist suna ultima fraza! Nu cred ca s-au dus vremurile nebunilor...poate doar s-or fi inlocuit formele de exprimare a nebuniei :)
Suntem constransi de conventii atat cat ne lasam :)

pheideas spunea...

rontziky, ... inlocuit ? cu ce ? si apoi nebunie inseamna iesire din conventional. daca toti fac pipi in jos, tu faci in sus. cu riscul de a fi aratat cu degetul, te impaci cu ideea ca esti fericit. ... dar asta presupune un nivel spiritual evoluat. adica sa stai o tar' si sa cujeti. :)))

pheideas spunea...

rontziky, tu vrei sa fii altfel decat ceilalti ? iti place ? ... prob. c-o sa ma intrebi, de ce ... uite, de Hegel ! :))))

Rontziki spunea...

Pheideas, nu cred ca sunt altfel decat altii, vorbind asa in general, ca in particular, sper ca nu sunt chiar ca fiecare :)))
Si acei "ceilalti" au adesea un strop de nebunie, doar exprimarea probabil lasa de dorit :) si in acest sens, incerc sa fiu nu altfel, ci exact asa cum sunt si sa-mi exprim nebuniile atat cat simt nevoia :)

Rontziki spunea...

S-au inlocuit formele de exprimare a nebuniei cu alte forme...pentru ca si conventionalul s-a mai schimbat...acum vreun secol, probabil nu era chiar o nebunie sa alergi prin ploaie :)
Hm...alte forme noi de exprimare a nebuniei...blogurile :)))
Cat despre a fi aratat cu degetul, si asta e in transformare, frica de a nu fi acuzati de "prejudecati" incepe sa-i faca chiar si pe cei mai conventionali sa faca mai putin uz de degete :)

pheideas spunea...

Prea multe nuante. :) Eu m-am referit la: a fi sau a nu fi ! Cand treci prin viata si nu mai esti la varsta in care te cauti pe tine si locul intre ceilalti, sii daca esti sau nu, si mai presus, ce esti ... Probabil ca ai observat, tendinta individului (si acum 2000 de ani era la fel), este sa copieze liderul sau grupul. Ca e vorba de coltul liceului unde se tragea un fum pe ascuns, sau de fenomenul de blogging, nu este o pornire originala, ci de copiere. 99% isi fac blog pentru ca "da bine sa ai ...", iar 1 % pentru ca au vazut un loc unde sa-si deserte sacul cu impresii. Nebunii vin si spun: Nu, eu imi bag picioarele in tot ce e conventional si fac ce nu face nimeni. Toti il privesc ca pe un nebun, pentru ca nu vad logica actiunilor sale. Copierea vine din teama si o raportare excesiva la "oare ce zic ceilalti ?". Copierea eimina riscurile. Marketingul ultimilor 30 de ani e un exemplu formidabil a ce inceamna plafonarea creativitatii.

pheideas spunea...

Gandeste-te la Flower Power '70 :) Apoi la fenomenul de barefoot lifestyle.

Rontziki spunea...

Mi-am amintit de o pilda cu un copil la gradinita care deseneaza parca un copac in stilul lui propriu si educatoarea il obliga sa-l deseneze dupa anumite tipare, infrangandu-i astfel creativitatea inca inainte de a putea sa si-o exprime...
E greu sa fim absolut originali pentru ca suntem si produsul experientelor si informatiilor cu care am venit si venim in contact, dar putem macar incerca sa adoptam ceea ce ni se potriveste, ne place si ne reprezinta, cu riscul de a fi judecati, nu ceea ce se practica in general :)

pheideas spunea...

De multe ori la noi a fi original, insemna a gandi, a rationa, a trece prin filtrul propriu orice informatie vine din exterior. Iar filtrul propriu tine tot de informatia dobandita. In concluzie, a fi original insemna sa-ti asumi decizii, chiar daca ele conravin trendului general.

Rontziki spunea...

Exact :)
Oricum asta inseamna in primul rand a fi normal, dar sa nu generalizez parerea mea :)