joi, 23 ianuarie 2014

dilema

Dilema ! Stau intr-un bloc cu probleme. Instalatiile comune incep sa pice pe rand. De fire nu sunt un tip bagaret. Am afacerile mele si dau pe acasa seara. Si nici pe la sedintele de bloc nu prea m-am dus. Acum un an s-a schimbat coloana de apa. A costat ceva banisori, cotizati de fiecare locatar. Nu s-a comentat la pret. S-a ocupat administratorul. El a gasit instalatorul, baiat de incredere. S-a terminat lucrarea, s-a dat drumul la apa. Dupa cateva luni a inceput sa picure. Unde credeti, exact pe tavanul meu ! Am niste draci, de nu va spun. E si normal, cand stiu ca am platit-o de noua ... Pana la urma s-a remediat, dar sunt sigur ca va crapa din nou. Primul instalator nu a mai fost de gasit. Alti bani, alta distractie. Firesc, am inceput sa pun intrebari si am descoperit ca cel pus sa pazeasca lucrarea, adica administratorul, a furat impreuna cu executantul. A bagat materiale ieftine. Stau si ma gandesc, cum sa procedez in continuare ... Primul lucru ar fi schimbarea administratorului ! Simplu de zis, insa greu de facut pentru ca ... nu toti vecinii din bloc sunt de acord. De ce, pentru ca unii vecini nu sunt chiar atat de "suparati" precum par. Ori sunt rude cu administratorul, ori au mici firmultie de intretinere si chiar au fost tovarasi de imparteala la lucrari trecute. Altii si-au tras teava direct si le e frica de schimbari sau au datorii la intretinere. Unii sunt si idioti de fire, insa pe cei mai multi nici nu ii intereseaza. Nu ii doare. Si uite asa stau si contemplu pata de pe tavan. Ce optiuni am ? Pai sunt mai multe: Una ar fi sa stau si sa astept sa pice instalatia de tot, ba mai dau si o mana de ajutor; O a doua e sa sesizez autoritatile competente. Dar pentru asta e nevoie de mai multi locatari, petitie, semnatura etc. Slabe sanse, pentru ca adminul e ruda cu cineva de la primarie, ceva politic; A treia e sa il iau de gat pe idiot si sa-i rup oasele. Dar nu rezolv nimic, ba ma mai aleg si cu dosar; Ultima e sa imi "bag picioarele" si sa ma mut cat mai repede. Si cand ma gandesc ca, daca ar fi facut-o bine de la inceput, toata lumea ar fi fost happy ! Voi ce parere aveti ?
P.S. Povestea de mai sus e copie fidela a felului in care este administrata tarisoara noastra draga. Aceiasi locatari indiferenti, aceiasi smecheri de sus pana jos. La fel idioti o gramada si, o mana de ghinionisti pe care ii deranjeaza pata de pe tavan. Ghinionisti care ieri erau la fel de indiferenti ca restul. Astept sugestii ! :)

1 comentarii:

Anonim spunea...

Compari situatia din blocul vostru cu cea de la nivel national. Corect. Atunci raspunsul nu poate fi decat unul singur: pleaca! Asa au facut milioane de romani, la nivel macro sau micro. Nu ai curaj - rabda!