marți, 8 mai 2012

ce i-a spus Basescu lui Marga

Andrei Marga a depus jurământul şi, după ce a semnat documentul aferent, s-a îndreptat către şeful statului cu mâna întinsă. Insă acesta nu i-a răspuns la salut. Băsescu a avut o discuţie cu Marga, agitând degetul arătător şi părând nemulţumit.
Întrebat de către moderator, ce i-a reproşat preşedintele luni seară, la Cotroceni, Andrei Marga a spus: "El a fost informat că eu am spus că în fruntea României este Mussolini.
Comparaţia cu Mussolini nu a fost făcută în ideea că el ar fi cititor de Mussolini sau că Băsescu ar urma linia lui Mussolini. Nu asta e problema. Problema este că dacă ne uităm cu luciditate şi comparăm măsurile luate în contextul crizei sunt aidoma cu cele luate în vremea lui Mussolini:. reducerea unei Camere a Parlamentului Mussolini a propus-o, pentru că dorea să îi reducă pe socialişti (...) Tăieri prin desfiinţarea de şcoli şi licee, reducerea efectivului de profesori, trimiterea rapidă în pensii a câtorva sute de profesori. Sau folosirea dosarelor, fie dosare legate în cazul nostru de servicii de informaţii, fie dosare de altă natură, ca instrument de ţinere în frâu a unor politicieni sau de controlare a lor sau de eliminare a lor din viaţa politică. Îmi pare rău, dar, din păcate, fără să vrem, nu cred că preşedintele se ocupă de citirea lui Mussolini, dar din păcate măsurile de acolo vin, trebuie spus cu toată onestitatea. Asta nu e o jignire, dar e o constatare elocventă", a spus Marga.
...
Cu Mussolini l-as asemana pe Becali mai degraba. :)

4 comentarii:

Mirela spunea...

Nu știm ce ar fi făcut un alt personaj, în cazul în care ar fi ajuns în funcția de președinte, în schimb putem constata ce a făcut și face dl.președinte.
Am mare încredere în Andrei Marga. În sfârșit avem un ministru de externe cu care ne putem mândri.

pheideas spunea...

Parerea mea obiectiva e ca C. Diaconescu - fostul ministru de externe, sau T. Corlateanu, ar fi fost mult mai buni. Ma astept ca Marga sa faca niste gafe. Are o fire usor spontana.

Mirela spunea...

Înclin sa cred că nu va fi mult timp pe aceasta funcție, pentru că iată ce se ivește la orizontul de răsărit... http://www.atimes.com/atimes/China/NE05Ad03.html

pheideas spunea...

Rusia si China, daca vor sa schimbe harta economica a lumii, ar trebui sa se comporta precum fermierul olandez in Romania. Rusia in afara de resurse nu are nimic. De sute de ani ea prospera doar pe ce vinde - aur, petrol si gaze. China ar trebui sa-si regandeasca toata structura economica, cladita pe "manufatura" pentru tarile bogate, pe care le-a deposedat de capital. Banii Europei sunt in China.