vineri, 21 ianuarie 2011

a point of view

Ati observat ca mi-am scimbat aspectul blogului. Nu stiu daca va place; insa cum nimic nu e perfect, ci perfectibil, renunt la ideea de a-l "pune pe rotile". Se aglomerase tare ...
Dar nu la structura vreau sa ma refer, ci la un alt aspect interesant, si anume - ce vad unii oameni, cand ajung pe blog ?
In mod firesc, ma gandesc, vine cineva, vede ceva, da click, i se deschide o pagina, citeste, ii place sau nu si pleaca mai depare. Sau staruie o vreme pe blog, citeste si isi pune in gand sa revina.
Blogul, fata de siturile de stiri mai are ceva interesant - apropie oamenii. Cei care vin, nu cauta in primul rand informatie, ci oameni care le seamana. E o placere sa descoperi ca si altii gandesc la fel, isi pun aceleasi intrebari, le plac aceleasi lucruri, au acelelasi idealuri etc.
Ei, cand e vorba de oameni si relatii, fenomenul capata o alta turnura. Este vorba despre pozitionare.
Nu vreau sa intru in detalii tehnice...
Am spus mai sus ca, in mod firesc mie, cine vine pe blog, vede un link catre un text sau o poza, da click, ii place si revine.
Ei bine, nu toti procedeaza asa, cand ajung prima data aici. Sa va spun si cum. :))
Sunt oameni pentru care, aspectul este esential. Dar nu aspectul prim-vizual-estetic - culoare, balans, layout, ci un cu totul alt aspect.
Sa luam exemplul blogului meu. Cu scuzele de rigoare pentru jargon, rog sa mi se ofere circumstante atenuante si la acuzatia de misoginism. :))

"A pus mesajul ala sus, ca ce e scris ii apartine. Adica, ce vrea sa zica, ca el e destept ? In dreapta a pus povestea aia araba, sa vedem noi, prostii, ca stie istorie. Si poza aia cu destu' in cap, ce sa zic, adica el gandeste si noi nu. A, mai jos a pus "harta globala". E smecher ... Ia uite ce de puncte rosii ... ! Interesant ! Si-a pus poza. Ha, precis e narcisist ! Ii place sa il vada lumea ce destept e. Ray Mears, cine dracu' o fi si asta ? A, un papagal dupa Discoveri.
Uite un mesaj cu copyrightul, pentru aia de vor sa-i fure creatia. He he, de parca intereseaza pe cineva prostiile astea.
Cert, tipul se da destept ! Si-a pus linkuri gramada catre alte situri. Mda, ia uite cate are ... Arta si imagine ? Asta cred ca e ceva cu muzeu. Poate gasesc niste poze cu pisoi.
Ia sa vad ce a mai scris ... "Care este sensul unei dispute ?" Ce-i aia disputa, consens ? Stai sa caut in Dex. Aha, disputa inseamna ... Zice ca disputa dureaza si implica inteligenta. Contra-argument la afirmatia ca ... Consens ? Bleah ! Nu inteleg nimic ! Adica daca iubi imi arde una, dupa ce il bat la cap, se zice ca avem o disputa. Si ca tre' sa ajungem la consens, ca altfel e de rau. Mda, da' io nu inteleg, mie cine imi mai cumpara poseta ?
Toate-s vechi si noua toate ? Mmmm, am mai auzit eu vorba asta, demult de tot, cand eram la scoala. Pe la romana parca. Nu mai stiu cine a zis-o.
Vad ca zice de femei in trafic. Precis e vorba de mine. E un imbecil !
Ia sa citesc mai jos. Haaaa, zice de iubire. Interesting ! "Oamenii care ajung să se cunoască, vor sti să spună ce persoane au mari sanse să le "fure inima"; iar asta nu îi mai miră atât de tare atunci când le întâlnesc." What ? Iar nu inteleg nimic ! Prea greu. Asta e idiot cu spume ! Ce dracu scrie asa alambicat ? Noi oamenii obisnuiti nu intelegem nimic. In loc sa puna si el poze multe, cum pun toti, s-a trezit sa scrie. Cine dracu mai scrie in ziua de azi ? Cine citeste ? A, ia uite cati sunt jos ... Cica toti aia il citesc ! Asa zice el ... idiotul ! Habar nu are ca au dat, asa, de pamplezir, cum mi-au dat si mie pe blog, cand au vazut poza aia de la mare. Ha ha, nu stiau ca ... mi-a facut-o. Stai putin, cu cine eram la mare in 2007 ?
Gata, am obosit. Prea complicat ... E clar, tipul e un ingamfat si narcisist. Nu e normal la cap ! Cica scrie de sentimente, prietenie, femei, barbati ... bla bla. Ma lesi ? Idiotul ! Trrrr - suna telefonul. - Ce faci, nu iesi la o pizza ? - Fato, sa vezi peste ce tampit am dat ... o sa-ti povestesc cand ne vedem !".

Celor nelamuriti inca, le spun ca scrisul ma relaxeaza teribil. :)) Restul e .. can-can ! :)))

3 comentarii:

Anonim spunea...

:)
Sa-ti fie cu noroc, Lucas!
Sa-l stapanesti sanatos si voios.
Bafta si la achizitii de contracte in domeniul design.

In ceea ce priveste ce ai scris aici, imi exprim ferm parerea: subestimezi pe toti cei care interactioneaza cu tine, si implicit pe tine.
Dar nu este in detrimentul nimanui, pana la urma! Cine comunica, se comunica spunea Vianu, pare-mi-se.
Noroc si relaxare profunda!
:))

pheideas spunea...

Andrei, multumesc pentru nepretuitele urari ! Fac si eu reclama la prieteni. :)
Cum scrie si in titlu - e un punct de vedere. :)
Ah, cat mi-as dori sa te subestimez .. sincer ! Nu stiu daca ai retinut, mai e si o chestiune de pozitionare. :)

pheideas spunea...

V-ati dat seama sau nu, postarea nu este intamplatoare. Stiti ce m-a inspirat ? Am o statistica amanuntita a celor care imi intra pe blog, pe care o tin de aproape doi ani. De fapt am doua - cea de la Gtop si de la Google.
Cam 80% din cei care imi intra, stau cam 5 secunde, iar 10% maxim 10 minute.
Va las sa trageti singuri concluzia, ce anume vad cei 80% in 5 secunde.:))
Pe ceilalti ii cunosc de multa vreme si stiu ca au un motiv pentru care zabovesc. Daca n-ar fi ei, mi-ar fi pierit demult cheful de scris.:) Le multumesc cu aceasta ocazie.