joi, 13 ianuarie 2011

cele patru legi


Din intelepciunea indiana ...

- Prima lege zice: “Persoanele pe care le intalnesti sunt persoanele potrivite”. Cu alte cuvinte, nimeni nu intra in viata noastra din intamplare; toate persoanele cu care interactionam se afla alaturi de noi cu un motiv, acela de a ne ajuta sa invatam lectiile de viata care apar si sa continuam drumul personal;

- A doua lege zice: “Ceea ce ni se intampla este singurul lucru care ni se putea intampla”. Nimic, absolut nimic din ceea ce se produce in viata noastra, nu ar fi putut sa se intample in alt mod (nici macar detaliul cel mai nesemnificativ)… Nu exista: “daca as fi facut cutare lucru….s-ar fi produs alt cutare lucru….” NU. Toate si fiecare in parte dintre situatiile care se produc sunt perfecte, cu toate ca mintea si egoul nostru nu le accepta;

- A treia lege zice: “Orice moment in care se incepe este momentul corect”. Totul incepe in momentul potrivit, nici inainte, nici dupa; cand suntem pregatiti pentru ca ceva nou sa apara in viata noastra, exact atunci apare (incepe);

- A patra lege zice: “Cand ceva se termina, se termina”. Daca ceva a luat sfarsit in viata noastra, este pentru propria noastra evolutie, deci cel mai bine este sa inchizi capitolul si sa mergi inainte imbogatit cu acea experienta.

12 comentarii:

Diana spunea...

Foarte corect! Noi, oamenii, avem tendința de a gândi uneori opusul acestor legi. Ne-ar fi mai simplu dacă am putea accepta faptul că viața e un curs de persoane, evenimente, decizii, acțiuni ce apar, au loc, încep, se finalizează atunci când trebuie. Dar oare putem să facem asta? Și eu pe mine mă surprind de multe ori regretând ceva ce am făcut sau mustrându-mă că dacă făceam altfel atunci când...,ar fi ieșit mai bine cutare lucru.

Vocea-de-departe spunea...

Toţi facem asta. Toţi ne îndoim, toţi reluăm firul evenimentelor. Fiindcă suntem predispuşi la analiză şi perfecţionişti. Şi asta ne ajută să avansăm.

Delf spunea...

Se pare ca am cazut si eu peste postarea ta... tocmai in momentul potrivit. Aveam nevoie de mesajul pe care l-ai transmis. Si nu pot decat sa-ti multumesc.

pheideas spunea...

Cu mare placere !
Pana la urma exista destin. Nimic nu e intamplator.
De multe ori mi-am pus si eu intrebarea post-facto: daca as fi ales altceva, s-ar fi intamplat la fel ? Cred ca da, numai ca in loc de blonda, ar fi fost bruneta. :)) E la Radio Erevan ...
Nu sunt genul care dau cu banul cand iau o decizie. Si daca stau bine sa ma gandesc, toate deciziile le-am luat in cunostinta de cauza si analizate cu ce stiam atunci.
O alta intrebare - exista nororc ?

DOAR NOI spunea...

:) Destinul si-l face fiecare... e si o replica in filmul de desene animate Megamind.

Noroc exista... clar. La unii s-a dat cu galeata, la altii cu paharul, dar da, exista. :)

Diana spunea...

Și eu cred că există noroc. Afirm asta judecând după faptul că unora chiar le merg toate ca unse, în schimb alții duc lupte strânse ca să obțină ceva. Și sincer, nu prea cred în chestia aia cu gândul pozitiv atrage pozitv și invers. Mi se pare relativă. Cred că unii se nasc sub o stea norocoasă, alții nu. Plus că se zice că norocul și-l face omul cu mâna lui, dar nu e chiar așa. Uneori te poți da și cu capul de pereți ca să reușești ceva și tot e în zadar. Iar alții stau degeaba și le pică din cer. Ăia cum și-au făcând norocul cu mâna lor?

pheideas spunea...

@D, ai incercat exercitiul acela cu ... timp de 40 de zile sa vizualizezi o dorinta. Pui poza pe monitor, perete, tavan, WC ... :))) si timp de cateva minute, in fiecare zi, te concentrezi. Fa-l si spune-mi ce rezultat ti-a dat. Eu am facut-o si a iesit.

Diana spunea...

Să ştii că am să-ncerc şi îţi dau de veste cum a ieşit:)

fly2sky spunea...

Norocul il purtam cu noi..undeva in subconstientul nostru. Nu cred in chestiile cu concentrarea si vizualizarea dorintei. Se implinesc doar dorintele pentru care suntem pregatiti. Sunt dorinte ce tin de mental, de ambitie..si sunt dorinte ce tin de suflet..acestea le poti atrage doar cu sufletul..nu cu mintea. :)

pheideas spunea...

Cred ca cel mai bine e la WC. Pui o poza pe peretele din fata si te concentrezi, in timp ce ... Impusti doi iepuri. :))

Anonim spunea...

fly2sky.
ca sa-ti continui ideea in felul in care inteleg problema am sa spun ca vizualizam exact acele dorinte pentru care suntem pregatiti sau pentru care ni s-a dat capacitatea de a le implini, dar poate de multe ori nu ne dam seama. :)
distinctia mental-suflet imi place. cred ca pe cele ce tin de mental le putem rezolva prin munca, iar pe celelalte asa cum ai spus si tu.

pheideas.
frumoasa postare. a venit exact la momentul potrivit :)) nici nu puteam sa citesc altceva in momentul de fata, azi. :)) :P

spunea un om pe care eu il admir mult ca e o iluzie faptul ca noi am avea liber arbitru la modul cum se prezinta omul in stadiul actual de evolutie si ca tot ceea ce facem e conditionat de ceea ce am facut anterior in viata noastra, iar ceea ce am facut la randul lui a avut conditionarile lui.

e un cerc in care ne invartim, dar poate ca va veni odata si momentul in care omul va putea sa-l rupa si atunci cu siguranta vom vorbii despre altceva...si vom fi altfel. pana atunci sa ne bucuram de viata chiar daca ne mai bate norocul. :))

o zi senina!

WomanWithW spunea...

nu vreau sa par snoaba ,interesanta,sau genul"dude look at me now"....
Niciodata nu am citit "intelepciunile''astea...dar de cateva ori pe blogul meu am vorbit de aceste lucruri...
Le-am trait:)

Tot ce ti se intampla...trebuie sa ti se intample...Oamenii care sunt in viata ta sunt acolo pentru ca trebuie sa fie...cei care au plecat ,trebuiau sa plece.
Toti cei care au trecut ...au lasat o urma:)