duminică, 19 decembrie 2010

ce este frumusetea ?

Pasionatilor de "gandit", le propun o tema ... frumoasa. :)
Bucuria inseamna rezonanta mintii la frumos. Dar frumusetea ce inseamna ? Exclamam cu incantare: "Vai, ce frumos eee !", cand vedem ceva ... frumos. Sa fie legata frumusetea de "vedere" ? Oare daca am fi orbi, am mai sti ce e frumosul ? Un orb asculta cateva acorduri pe muzica lui Vivaldi si exclama cu ochii inchisi "Vai ce frumos eee !". Sa fie legata frumusetea de "auzire" ? Dar un surd, va sti ce e frumosul ? Poate daca, plimbandu-se pe o alee, vara, se va opri si va exclama: "Vai, ce frumos miros trandafirii !". Cred ca exista o legatura intre placere si stiinta. :)
Ce este frumusetea ? Sunt doar simple stari contemplative, sau e mai mult de atat ? De ce unora le place ceva si altora nu ? Ce se intampla in noi ? De ce unii raman extaziati in fata unei picturi de Bruegel, iar altii trec mai departe ? De ce cu ani in urma ne placea ceva, iar azi nu ne mai place ? De ce, uneori, avem stare sa citim o carte, iar alteori, dupa cateva randuri, o aruncam pe noptiera, si cu ochii in tavan ne gandim la ce avem de facut a doua zi ? Interesant, nu ? Va astept pe Duel. :)

3 comentarii:

Lavinia Dance spunea...

ce spui?:) dar fix cand eera mai interesant nu ai mai scris:(

pheideas spunea...

Ha ha ha ! Pai daca spun tot, voi avea impresia ca nu citeste nimeni. Daca nu scriu, macar sa fie cineva tentat sa comenteze ... :))

pheideas spunea...

Continuarea pe Duelul Mintilor. Sper sa fie o dezbatere interesanta. :)