luni, 7 iunie 2010

superba romanie 3

Luna trecuta mi-am schimbat rolul fiscal la o mostenire. Am facut dosarul cu n'spe zeci de declaratii pe proprie raspundere, copii dupa certificate, si dupa doua ore de stat la coada - ca au mutat tot sectorul 1 din Bucuresti in piata Amzei, mi-au dat un bon de inregistrare si promisiunea ca o sa-mi vina acasa instiintarea de plata.
Interesant e alt aspect, de fapt un fenomen raspandit in toata administratia noastra. Stanga nu stie ce face dreapta.
Vineri am primit ca am de plata 15 lei, impozit pe proprietatea respectiva. Nu asta e problema, ci faptul ca impozitul l-am platit o data, la inceputul anului. Nu s-au deranjat macar, sa caute in calculator, ci au trimis tidula cu suma si bla-bla-ul ca daca in termen de 30 de zile etc.
Io acu' tre' sa ma deplasez la ei, sa stau iar doua ore, sa le arat unde se apasa pe tasta, sa vada ca s-a platit. Tot din experienta, parca nu m-as mira daca mi-ar cere sa le aduc chitantele. :)))
In urma cu trei luni mi-a venit alta instiintare, ca am de plata 30 lei pe o masina pe care am vandut-o acum 6 ani. Va dati seama, masina a fost reinmatriculata si declarata la administratia altui sector. Iar la sectorul cu pricina nu primeau fara avizul fostului sector, adica de unde au trimis acum tidula. Sa mor daca astia nu sunt extraterestri !:))
Alta si mai si ! La inceputul anului mi-a venit de plata forfetatul. M-am dus si l-am platit. Peste doua luni ma trezesc ca imi blocheaza contul si imi mai trag o data din cont suma. Mai spuneti ceva, ca eu am ramas mut.
Ce superba e Romania ! Voi va imaginati ca asa e tot guvernul ? Imi fac cruci cu ambele maini si cu picioarele.
Faceti fratilor greva ! Da' parca as face si io una, ca tare ma mananca palma de atat solidaritate ...:))

5 comentarii:

XoXo spunea...

din pacate este un fenomen normal si de larga raspandire in aceasta tara.
eu as fi facut contestatie la poprire si as fi cerut si dobanda legala pentru incompetenta unora care acum plang din toate puterile pentru ca i-a ajuns criza. Nu zic ca poate nu or avea dreptate, dar cand vad cata prostie si nesimtire fata de contribuabil exista in tara asta parca nu-mi vine sa simpatizez cu ei...

PowerPrafGirl spunea...

Jalnic cu "J" mare! chestia cu impozitele e un subiect extrem de dureros la noi, iar acum statul da si mai abitir din aripi sa stranga de pe unde mai poate tot ce se mai poate. Divagand putin de la subiect ( nesimtirea lor vizavi de noi, statul la cozi mai ceva ca la parizerul cu soia, de parca ei ne-ar da bani si nu noi lor) am sa spun si eu un of. Anul trecut m-am trezit cu o tidula de la nesimtiti precum ca as avea de platit o diferenta de 150 de roni la impozitul pe venit din 2003, in conditiile in care eu in 2004 platisem catre stat deja un impozit pe anul precedent de 1.000 de roni ptr drepturile de autor!! Culmea e ca n-am fost singura, fratele meu s-a trezit si el cu nu mai stiu ce diferenta de platit pe firma sa, tot la un nenorocit de impozit deja platit si apogeul a fost atins atunci cand sotului meu i-a sosit si lui o recomandata prin care era instiintat ca are de platit o diferenta de 200 de roni la impozitul pe venit pe 2003, in conditiile in care el nu avea drepturi de autor si tot salariul pe cartea de munca, toate impozitele fiind platite la vremea respectiva de catre angajator. Unde mai pui ca dupa 5 ani se prescrie! Daca stai si faci o socoteala simpla 2003 plus 5 ani inseamna ca in 2008 se prescria. De ce ne-au instiintat in 2009?!? Nemernicii nu mai stiu de unde sa stoarca bani, fac recalculari fictive, mint si inventeaza doar doar se vor mai strange niscai bani pentru bordurile lui Videanu sau salile de sport ale Elenei Udrea! Na, sa vina ei sa-mi ia banii! Sotul meu nu le-a platit nimic si culmea e ca nimeni nu a guitat, iar daca o vor face, ii dam in judecata! Traim intr-o tara de rahat in care se fura de zeci de ani cu premeditare!

pheideas spunea...

@PowerG, asa fac de regula, cand se apropie termenul de prescriere, trimit instiintarea. Sunt smecheri.:)
Si nu numai atat ! Prin 2008 m-am trezit si eu cu o scrisoare de la AVAS, ca am de platit datorii din penalitati la CAS, adunate pana in 2003. Erau vreo 3 mil. Si daca nu le platesc ... popriri pe active personale etc. Erau pe o firma pe care am inchis-o in 2004. M-am speriat si le-am platit. Mai tarziu, o amica care e jurist, mi-a spus ca am fost fraier, pentru ca ... conform legii, nu aveau ce sa-mi faca. Raspunderea este in limita capitalului social pt. un SRL. Deci tidula au trimis-o la intimidare.
Romania este tara in care smecherii au pus mana pe putere si pe legi. Si daca esti cinstit, mori, nicidecum sa traiesti decent. A fura inseamna a supravietui.

XoXo spunea...

curat adevarat!
d'aia nici o lege nu pune punctul pe i...toate sunt facute in asa hal incat poti sa le interpretezi dupa cum iti convine! sau chiar mai mult

Vocea-de-departe spunea...

Eu am un unchi care din 2003 face anual acelaşi drum cu actele de radierea maşinii să le arate de fiecare dată că maşina aia nu-i mai aparţine de mult... Extratereştri zici ? Eufemismul ăsta e prea frumos pentru nişte indivizi care au fese în loc de creier.