duminică, 13 iunie 2010

priviti-l cu atentie, ca sa stiti de cine sa va feriti !

Incercati sa faceti abstractie de tot ce stiti despre Hitler si regimul Nazist. Poate veti reusi sa va dati seama cum un nebun a reusit sa convinga un popor sa-l urmeze ... pana la capat.
Triumph des Willens

5 comentarii:

simonacratel spunea...

eu nu pot sa-l vad, cica nu e disponibil...

dar una pot sa iti spun cunsocind nemtii, nazismul doar aici se putea naste...

pheideas spunea...

@simona, nici la mine pe blog nu apare ? E clar, cenzura evreilor e prezenta ... :)))))
Sa stii, incerc sa-mi imaginez ce conditii socio-economice a determinat o natiune sa-l voteze.
Am mai fost uimit de inca ceva - in urma cu ceva ani, pe Realitatea mai dadeau stiri de arhiva din anii '40. M-au frapat comentariile prezentatoruli despre evrei ... citez din memorie: "Jidanii imputiti au colaborat cu bolsevicii !". Evreii au fost atunci masacrati in piata si aratau cum multimea arunca cu pietre in ei. Am mai citit in Almanahul Istoric ca populatia din Basarabia a avut o aversiune fatisa fata de evrei. Tot din memorie, se pare ca pe tancurile sovietice erau evreii. Mai erau grupuri de evrei care sabotau armata romana si ii ucideau pe soldati.
Nu sunt antisemit. M-ar interesa sa aflu doar adevarul, nu doar cel spus azi.:) Ca sa-mi cunosc viitorul, trebuie sa-mi cunosc trecutul. Marele Titulescu a spus-o mai voalat.:)

pheideas spunea...

Cu atat mai mult ma intereseaza cum reactioneaza societatea in vremuri de criza. De ce un lider se ridica bazandu-se pe un tap ispasitor, in cazul secolului trecut - evreii ? Cine va fi urmatorul ? :)

simonacratel spunea...

pai... musulmanii...!!! nu te-ai prins inca?

Anonim spunea...

uite,are ora si ceva,nu ma simt in stare sa il vad,dar la cate literatura tematica am citit cred ca stiu.a reusit sa le insufle germanilor credimta ca ei sunt un popor ales,ca nu au ceea ce li se cuvine,ca merita mai mult,si-a hranit poporul cu ideea ce germanii vor triumfa,indiferent de durata sau piedici.Marile civilizatii ale lumii s-au constriut pe aceleasi principii,romanii si-au creat un model de virtute si curaj pe care l-au proiectat in trecut si s-au straduit sa fie demni de el.
De ce un lider se ridica bazandus-e pe un tap ispasitor?nimeni nu poate trage la raspundere o natiunea intreaga,letargia ei,pentru ca atunci nu ar mai fi iubit de popor.Poporul si-a dorit intotdeuna un tap isapsitor,un vinovat care sa fie aratat cu degetul si umilit in piata publica,deoarece daca ar sa se caute adevaratul vinovat ar fi insusi poporul(poate ca pare o blasfemie,sau o nebunie ceea ce spun dar..asa e)hitler s-a bazat pe furia germanilor care vroiau cu orice pret un vinovat si pe miturile ce inconjurau evreii.
imi cer scuze pentru un comentariu lung,pentru greseli si daca pe alocuri pare ilogic.