miercuri, 4 februarie 2009

prietenia dintre un barbat si o femeie

De ceva vreme, caut un raspuns la intrebarea: "Credeti in prietenia dintre un barbat si o femeie ?
Evident, candva cineva mi-a pus intrebarea, iar raspunsul meu a fost afirmativ. Am incercat sa-i demonstrez ca este posibil, ca ratiunea trebuie sa domine emotia, ca doi oameni cu valori pot depasi multe, de la prejudecati, la sentiment ... bla bla. Dar pe urma, mi-am adus aminte ca eu sunt barbat, iar cea care imi adresase intrebarea, era femeie. Si dintr-o data, a inceput sa bata vantul prin castelul meu de hartie. Smile!
M-a amuzat nespus un clip downloadat de pe internet: "Tale of two brains". Il gasiti pe blog la sectiunea "videoclipuri". Acolo, un interesant personaj, pare-se psiho-comediant, face comparatia intre creierul barbatilor si cel al femeilor. ... Creierul barbatilor este alcatuit dintro sumedenie de cutiute, perfect aranjate, in care fiecare aspect al vietii este etichetat si inchis in cutiuta lui. Cel al femeilor, este asemenea unei retele de internet, un ghem extrem de incalcit de fibre optice, si fiecare eveniment din viata are legatura directa cu celelalte si este analizat in raport cu toate evenimentele petrecute anterior. O femeie nu poate sa puna o eticheta unei intamplari, s-o puna in cutiuta X, pe care apoi s-o puna pe raftul Y, si sa uite de ea pana ce un eveniment asemanator se intampla.

Intre un barbat si o femeie se intampla ceva ce nu are legatura cu ratiunea, ci cu ceva inventat inaintea ei: atractia sexuala. Este vorba de ceva ce constientul nu poate controla. Un barbat chiar daca se abtine, nu-si poate domina total instinctul, dorinta de se culca cu femeia ce i-a incantat simturile. Nici femeia nu este mai prejos naturii, si ea simtind aceeasi nevoie primordiala.
Pentru un barbat, nevoia de sex se opreste la nivel fiziologic, care dupa ce este satisfacuta, este pusa in cutiuta X si etichetata. Un barbat este capabil sa disocieze actul sexual de o relatie de prietenie (fara sex). Chiar daca partenera a pus stop relatiei fizice, el spune: "Este OK, nu este nici o problema, putem fi prieteni in continuare !". As spune ca un barbat devine mult mai fidel si onest prietenei, dupa ce a avut o relatie intima cu ea.
O femeie in schimb, nu ! Ea conecteaza absolut totul. Sunt femei, pe care le respect profund, care vad actul sexual ca o etapa extrem de importanta in viata lor. Acestea nu pot percepe barbatul de langa ele altfel, decat ca pe tatal copiilor lor, si nu pot accepta un barbat care nu se ridica la inaltimea acestui deziderat. Un prieten nu este un partener de afaceri. El patrunde, i se permite sa atinga zone ascunse, interzise altora. Acesta este motivul pentru care extrem de putine femei au capacitatea, pot sa gestioneze o astfel de relatie. Cu alte cuvinte, totul sau nimic ! Imi permit sa spun ca prietenia dintre un barbat si o femeie, este ca jocul la offside dintr-o partida de fotbal. Iti poate oferi satisfactii imense, insa poti fi si penalizat extrem de dur daca depasesti linia ultimilor aparatori ... ai sufletului desigur.
Aceasta linie, extrem de sensibila, se numeste iubire.
Ne-am lamurit ca o femeie nu poate, nu este dotata de natura cu capacitatea de a gestiona o relatie de prietenie. Un barbat in schimb, da !
...
In conceptia unei femei, o relatie cu un barbat nu poate fi decat toatala. Jumatati de masura nu exista.
Sau nu, pot exista jumatati de masura, dar numai in cazul in care ea accepta ca niciodata un barbat "nu poate fi al ei". Motivele pot fi variate: varsta, fizicul, gradul de rudenie. Numai atunci femeia poate acepta simpla prietenie a unui barbat.
O femeie se indragosteste mult mai repede decat un barbat, si la fel de repede se razgandeste. Smile!

Prietenia ...
Prietenia intre femei: Sotia se intoarce acasa dimineata. Sotul o intreaba unde a fost toata noaptea, la care femeia raspunde ca a dormit la cea mai buna prietena a ei. Sotul da telefon la 10 dintre cele mai bune pietene ale sotiei: nici una nu ii confirma ca a dormit peste noapte la ea. Prietenia intre barbati: Sotul se intoarce acasa dimineata. Sotia il intreaba unde a fost toata noaptea. El isi argumenteaza lipsa prin faptului ca a dormit acasa la cel mai bun prieten. Femeia telefoneaza la 10 dintre cei mai buni prieteni ai sotului si dintre toti, 8 confirma ca intr-adevar noaptea precedenta sotul ei a dormit acolo, ceilalti 2 insista ca inca se afla la ei.

5 comentarii:

herseyim spunea...

Prietenia dintre un barbat si o femeie nu exista, pentru ca barbatul nu isi poate reprima instinctele sexuale, decat daca femeia este total neatractiva sau ii este ruda. Femeia are capacitatea de conservare a instinctelor sexuale, iar prietenia este mult mai impotanta pentru ea decat contactul fizic. daca acesta se produce, ea nu se mai poate dedica in acelasi fel unui prieten barbat, pentru ca intotdeauna va exista o retinere. poate fi o prietenie, dar de cele mai multe ori de complezenta, adica nu foarte adanca si cu retineri in a se confesa sau darui unul altuia. va exista intotdeauna bariera sexuala, mai ales daca cei doi sunt implicati in alte relatii sau daca unul dintre parteneri nu a fost multumit de celalalt sau nu a simtit o potrivire. va exista intotdeauna jena de a vorbi la fel de deschis ca inainte si tot ce i-a legat inainte de actul sexual se poate destrama precum un castel de nisip. piere increderea si intervine nelinistea, intrebarile: dar daca? am fost ok? de ce nu se repeta? oare s-a gandit doar la sex? oare sexul a contat mai mult decat discutiile noastre? oare barbatul vrea intotdeauna sa fie cel care detine controlul si nu poate sa o faca decat daca o ingenuncheaza sexual pe partenera sa? oare ea mai poate vorbi verzi si uscate si se mai poate dedica relatiei de prietenie la fel de mult ca inainte sau intervine o raceala, o tacere, in care fiecare cauta sa se ascunda? am incercat de cateva ori sa testez prietenia pura intre un barbat si o femeie. daca nu e tata, un barbat la senectute sau unul care iti este ruda, nu exista asa ceva. o relatie de amicitie da, un schimb de idei da, dar prietenie mai greu... depinde intotdeauna din persepectiva cui privesti lucrurile si ce intelegi prin prietenie. Smile!

pheideas spunea...

Perfect de acord ! Intotdeauna va exista o bariera ... sentimentala. Si unde intervin sentimentele, incepe razboiul Troiei.

fly2sky spunea...

Viata nu e alb si negru, si chiar culorile au o infinitate de nuante. Asa ca nu sa gasim niciodata prietenie pura, cu atat mai putin intre un barbat si o femeie. Cu singuranta intervin si sentimente dar de ce acestea nu pot coexista cu o prietenie? Ideea e sa fii sincer cu tine si celalalt. Si sa constientizezi cat e atractie fizica, cat e sentiment. Nu e usor pentru o femeie sa gestioneze o astfel de prietenie, dar nici imposibil. Cat despre barbati, in primul rand trebuie sa vada omul, nu neaparat femeia, ori nu sunt foarte multi care vad asa. Sunt mai multe moduri de a privi. As vorbi mult pe tema asta, dar cum mintea mea e un ghem incalcit de fibre optice, las restul pe alta data sa nu mi se incurce itele. Oricum m-am mai lamurit de ce caut eu barbati prieteni (credeam ca doar pentru ca sunt femeie) Smile!

pheideas spunea...

fly2sky, tot ce-ai scris e adevarat. nu am cum sa cumprind imensitatea nuantelor. la mine spre exemplu, iubirea urca de jos in sus, trece prin piftie si da pe-afara. dar pana ajunge sa dea afara, mai dureaza. prefer s-o las sa dureze, pentru ca stiu ca sentimentul e mai puternic si trairea pe masura. :)

WomanWithW spunea...

Daca tipul nu e gay...men and women can't be friends...
Dar ...eu am avut tot timpul o imaginatie incandescenta ...si poate am inteles gresit ''semnalele''