miercuri, 18 februarie 2009

ce este un blog ?

La prima vedere, un blog este un jurnal personal, in care fiecare isi pune ideile, experientele. Apoi, o gramada de virtuali le citesc, si pe urma isi dau cu parerea sau nu. Prin urmare, in procesul de bloguiala sunt implicate doua parti: cei care scriu si cei care citesc. La o a doua vedere, procesul de scriere si citire e ceva mai interesant.

Proprietarii blogurilor sunt, de regula, persoane publice, semipublice, anonimi si loaze.
Din prima categorie fac parte: politicieni, actori, futomodele, ziaristi renumiti, sportivi, blonde, organizatii, agentii de publicitate etc. Sunt genul de personaje carora, nu toti desigur, le place sa se masturbeze cand citesc comentarii de genul: "Andreea, esti minunata ! Rochia ta este superba ! Aseara ai fost la inatime. Te iubesc !". Sau: "Alina, noua fata a blogului tau arata superb ! Ceea ce faci tu in parlament este minunat.", apoi: "Draga Laura, lectia ta de sex este formidabila, in fiecare noapte te visez.". Si ei raspund: "Va iubesc pe toti ! Sunteti minunati ! Ieri m-am intalnit cu fanele mele de la clubul "Pe tocuri", si ne-am simtit minunat.", "Draga Bogdan, iti multumesc pentru aprecieri, si blogul tau este la fel de frumos.", "Alex, ma bucur ca ai fantezii cu mine.".
Cei care comenteaza pe asemenea bloguri pot fi impartiti astfel: 90% papagali, pupincuristi, gata de orice sa fie bagati in seama, poate li se va deschide si lor usa sa stearga la cur pe cineva ( daca personajul principal e fata sau tip, futomodel sau vedeta TV, atunci cei 90% sunt in totalitate obsedati sexual ), 5% sunt amici, amice, cunostinte, care isi mai servesc cate un compliment, pentru extazul fanilor, si mai ramane un procent de maxim 5% de, saracii, nimeriti acolo intamplator, si care isi imagineaza si ei ca proprietarul blogului arata ca la televizor. Acestia din urma, dupa un comentariu, doua, ignorat in totalitate de masa de comentatori, ca si de proprietar dealtfel, adica ceva de genul: "cine p... mea mai e si asta ?", o sterg rapid, cu grija sa nu tranteasca usa.

O a doua categoie o reprezinta cei din middle class. Adica outsiderii, fosti publici ... si dati afara. De regula sub anonimat, dar nu total, ci de genul: "Aha, asta precis e X", sunt in faza de ascensiune, cucerire a culmilor pierdute in urma unor batalii crancene, de regula pentru ciolan. Dau in stanga si in dreapta, se leaga de oricine, fac taraboi cu scopul de a fi remarcati. Si sunt, de regula, de catre cei care stau pe margine si astepata sa le pice ceva framituri. Cititorii acestor bloguri nu semana cu cei de la prima categorie, adica tampitii care "dau mana cu un prieten in fiecare seara", ci sunt persoane avizate. Ei stiu cine scrie si pe cine injura. Si nu fac altceva, decat, bineinteles sub protectia anonimatului, sa puna cate un lemn pe foc. Uneori anonimii sunt recunoscuti, sau aproape, dar cat timp nu esti sigur, taci din gura, si uite asa se incinge carnavalul, exact in clasicul spirit romanesc, ilustrat cu atata maiestrie de Nenea Iancu. Tot aici afli cine cu cine si-o trage, ce tipa s-a culcat cu T, si apoi a fost promovata, pe cine mai plateste B sa-si tina gura, ce matrapazlacuri mai face N la turism si altele.

O a treia categorie, este a celor care nu au nicio legatura cu primele doua. Pur si simplu scriu de placere. Subiectele sunt adunate fie din pasiuni, fie din scarba pe jegul ce domneste in jurul lor, fie din viata si experienta. Pentru ei blogul reprezinta un fel de evadare din cotidian. Asa cum pe vremuri se retrageau in dormitor cu o carte in mana, acum se retrag pe internet. Unii scriu poezii, altii povesti fara insemnatate. Am observat in ultimul timp o evidenta dorinta e a scrie, intalnita la fel si fel de oameni. Unii au ce scrie, altii nu. Dar nu asta e important, ci faptul ca acesti oameni isi doresc sa comunice cu alti oameni, lucru uneori imposibil in vacarmul cotidian. E un fel de "a-si spune pasul", asemeni babei care iese de la biserica si se plange altor babe: "Vai, ce greu e !". Cei ce citesc astfel de bloguri, extrem de putini dealtfel, pot fi impartiti si ei in doua categorii: cei care chiar inteleg ce se scrie pe blog si simt ca proprietarul li se potriveste spiritual, informational si afectiv, adica: "Uite dom'le, mai sunt si altii care gandesc ca mine !" si cei care nu prea inteleg mare lucru, dar care vor cu disperare sa fie bagati in seama si au o imaginatie erotica destul de subtila. De multe ori nici proprietarul nu e mai prejos si accepta jocul cu placere. Smile!

A patra categorie, este formata din fitze. Au auzit ei ca da bine sa ai blog ... e cool ! De regula au prea putine in cap, dar atata timp cat nu doare, e absolut OK! Pe astfel de bloguri intalnesti fenomenul copy-paste. Normal, e sport national sa preiei informatii gratis de pe net si sa le schimbi titlul. Uneori nici nu se mai obosesc s-o faca. Daca dati search pe net, veti gasi aceeasi informatie de sute de ori. A, uitasem, formatele blogurilor difera. Pe astfel de bloguri gasesti poze cu inimoare, cupidoni, peisaje, poze cu gagica de carne si de tabla, singura vacanta la Roma, videoclipuri cu muzica de proasta calitate si uneori sub, cate un text agramat. In general ilustreaza slaba calitate a autorilor. Pusti si pustoaice, pentru care blogul nu este decat un alt mod de satisfacere sexuala. Fetele isi scriu jurnale in acest mod.

Concluzie: blogul este modul virtual de a face sex in grup. Ha ha ha !

6 comentarii:

Monica spunea...

:)) Dupa aceasta lunga dezbatere, concluzia e criminala!

pheideas spunea...

Fain, nu ? Smile!

d spunea...

acuma stii cum e..trebe sa iti si placa !

WomanWithW spunea...

..si am intrat asa de repede cand am vazut titlul...

PowerPrafGirl spunea...

iai, apoi exact ashe gandesc si io! foarte tare postarea! :)))) amu' stau si "cujet" io in ce categorie m-as integra!? >:)))

pheideas spunea...

@PG, pai stiu io cu cine ai fantezii ? :)))))) Din cate am bagat de seama, ai fantezii intelectuale cu low-classu. :))))