joi, 19 decembrie 2013

paradoxuri istorice

Toti injura perioada comunista ! Nu zic, au facut si prostii cu gramada. Au inchis si omorat oameni, au inversat valorile, punand in functii de conducere incompetenti si trimitand in puscarii intelectualitatea. Ma refer la prima perioada. La urma, un idiot, partial analfabet, a avut ambitia sa plateasca datoriile si ne-a adus in pragul disperarii dupa ce ne-a infrigurat si infometat. Azi, istoria se repeta aproape identic. Tot niste incompetenti se pipi pe un rest de "supravietuitori" ai indobitocirii capitaliste. Macar comunistii au avut in doctrina ridicarea nivelului cultural a unei paturi cat mai largi dintr-o populatie, analfabeta in proportie de 90% inainte de '45. Daca nu erau ei, noi nu mai scriam pe bloguri acum ... ma rog, cati o mai fac, ci pasteam vitele pe imas. Si ne intalneam cu iubitele prin porumbi. Vrem, nu vrem, trebuie sa recunoastem asta !
Altii ridica in slavi regalitatea. Cum se prezenta Romania dupa razboi ? O clasa politica de papitzoi iresponsabili, gata sa pupe si sa vanda orice sa le fie bine. Au fraudat alegeri si au facut ce au vrut dintr-o tara de analfabeti, in ruina dupa ce a fost facuta "felie de tort" de marile puteri. Totul patronat de un spagar fara seaman in istorie. Si ne miram ca comunistii au gasit teren propice sloganurilor egalitare ...
Un lucru este cert: cu foarte putine exceptii, Romania nu a avut niciodata conducatori de seama, ci numai "trepadusi" vanduti intereselor straine, oameni de carton, mediocri, oratori de soi dar fara substanta. Aceiasi atunci, aceiasi si astazi ! Pare un blestem ca natia asta sa-si retraiasca istoria intr-un fel perpetuu.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Au fost mult mai multe lucruri rele in defuncta RP/SR. Din pacate nici astazi nu traim in democratia visata ci intr-o societate damboviteano-fanariotarda. Sunt, totusi, cateva drepturi castigate. Intre care cel de a pleca.

Bucuresti servicii spunea...

Interesant

pheideas spunea...

nelucraciun, de acord ! dar as fi preferat sa plec cu capul sus, decat cu el plecat.