luni, 24 decembrie 2012

nobody cares

De cand ma stiu am avut gura spurcata. Nu pot sa zic ca e alb, cand e negru ! Sau cel putin daca asa mi se pare mie. Nu are sens sa va povestesc, de cate ori nu mi-am luat-o; de cate ori nu mi s-a spus, prieteneste: "Lucian, ce te costa sa zici ca e alb ? Acu, ce sa va zic, desori granita dintre alb si negru este atat de precara, incat habar nu am cum e mai bine - sa zici adevarul, sau sa minti ? Cred ca tine mai mult de firea omului. Ne place sau nu, adevarul este unul singur. Si daca nu avem ceva probleme la mansarda, in general, cu totii il cunoastem.
Sa zicem ca cineva are in varful capului un cucui mare de tot. Stie foarte bine asta si, saracul, nu are ce sa faca. Dumnezeu la pricopsit cu ditamai cucuiul. Il vede in oglinda in fiecare dimineata. Cu timpul se obisnuieste. Intr-o zi, intalneste pe cineva care ii zice: "Vai ce frumos esti !". Respectivul se uita la el patrat si ... aici vine dilema. In sinea lui se intreaba: chiar n-o fi vazut cucuiul ? Sau poate ca l-a vazut si ii place. Sau poate minte si are un interes. Sau, l-a vazut, nu ii place, si a zis de mila. Vedeti voi, in toate variantele, cu exceptia primei, idiot e cel care face complimentul. Mai bine isi tine gura.:)
Sa zicem ca personajul cu cucuiul se intalneste cu "iubirea" vietii lui. Ia imaginati-va, ce curemur sentimental ar starni o minciuna "ambalata" intr-un compliment ?!
Uitati altceva interesant. In ultima vreme au aparut o sumedenie de asa-zisi artisti ... pictori, muzicanti, cantareti, scriitori etc. Unii isi deschid ateliere, expozitii sau concerte, unde invita lume, cunoscuti, prieteni. Chestia cu invitatul e de forma, pentru ca, de obicei, se vine cu lozu'. Respectivii nu au scoala de arte, conservator, litere, studii in domeniu, insa isi pun ecuson de "artist". Poti sa spui unui asemenea personaj ca nu se pricepe si mai are de invatat, cu buna intentie si argumente bine fundamentate ? Cu siguranta te va incadra la pozitia de idiot cu diploma. Pentru ca ... nobody cares ! Ecuatia e simpla: nu iti place, nu platesti !
Cei mai multi draci ii am ce cei care nu au nici o parere. Adica au, dar seamana cu lustruitul unei tinichele. Cu o abilitate extraordinara, evita orice pozitie transanta, incat ajungi sa te intrebi daca respectivii au, cu adevarat, ceva in cap. Unii se identifica atat de bine cu rolul de "lustragiu", incat ajung si sa fie inconjurati numai de "tinichele".
Prin urmare, e bine, sau nu, sa zici adevarul ? Cred ca cel mai bine e sa-ti tii gura. Daca cineva doreste sa afle, te va intreba cu siguranta.:)
Craciun Fericit !

2 comentarii:

Vocea-de-departe spunea...

Adevărul e important, dar e foarte important şi cum îl spui. Nu strică niciodată o fărâmă de diplomaţie, în funcţie de persoana şi cucuiul pe care le ai în faţă...

pheideas spunea...

Sarbatori Fericite ! :)