marți, 23 august 2011

la Roaba cu cimpanzei

Duminica am fost la Roaba. Pentru cei care inca nu stiu, Roaba de Cultura e un fel de entertainment in Parcul Herastrau, unde, cine vrea, se aseaza pe iarba si asculta muzica, citeste o carte, ori urmareste o pisea de teatru sustinuta de tineri actori. Fara intrare, la orice ora, cine vrea sta, cine nu, isi vede de drum. Am inteles ca se organizeaza si cursuri de olarit si alte activitati pentru cei mici. :)
Cum ziceam, alaltaieri ne-am luat o perna din cele aruncate pe iarba si ne-am asezat. Am ascultat un recital al unui tip cu ghitara; nu mai tin minte cum il chema. A cantat superb ! Stiti ce e fain acolo ? Faptul ca, tolanit aproape la orizontala, poti sa observi multimea. Majoritatea erau cupluri cu copii si cateva perechi iesite la plimbare. Cum pasiunea mea e sa studiez chipuri si atitudini, am inceput sa-i insir - de data asta m-a interesat relatia barbat - femeie. N-a fost greu sa-mi aleg tema. O sa vedeti in continuare de ce ... Erau un unii, in jur de 35 amandoi, asezati mai in fata, cuplu cu doi copii. Nici el, nici ea nu aratau rau. El butona un Iphone, iar ea privea pierduta in zare. Din cand in cand unul din copii ii mai sarea in brate. Imi zic - astia nu mai au de foarte multa vreme nimic in comun. In afara de copii, bineinteles. Mai la vale stateau doi tineri spate in spate. Nu tandret sau ceva care sa vadeasca apropiere sau interes. Astia precis s-au certat, imi zic iar. Dupa doua melodii poposeste pe pajiste o alta familie - el, ea si trei copii. El si-a tras de dupa un pom un hamac si, satisfacut, s-a tolanit in el, fara sa-i pese ioc de nevasta sau copii. Ea, pare-se obisnuita cu atitudinea de cimpanzeu a "stapanului" a plecat roata sa caute o perna. S-a intors dupa zece minute tragand ditamai perna. O alta familie, cu o fetita carliontata si scumpica rau, si-a gasit loc la stanga noastra. Ea si-a intins patura, iar el s-a mutat la vreo zece metri, chipurile sa auda mai bine muzichia. Am mai vazut si "sacagioaice", adica caratoare de bere cu paharul "printilor" tolaniti pe vreo perna, precum si nesimtiti care, profitand ca apa era free, au plecat cu baxul de pahare. Ce sa va mai spun, cam acesta a fost peisajul din parc. In rest, o atmosfera absolut superba, de liniste si sunet. Recomand celor cu apasare ! :)

4 comentarii:

cora spunea...

Pheideas,am citit si spun...optzeci la suta din cuplurile din Romania se comporta asa ...si ce este trist este ca li se pare normal...femeia supusa si docila iar el marele macho...cu drepturi depline asupra celor ce-i poarta numele...gretos...sa ma ierti...unii din ei nici nu sunt in stare sa puna pe masa familiei si se pretind serviti...iar ele...uff sunt demne de compasiune pt ca accepta asta.Citind nu m-am putut abtine...m-am enervat instantaneu....cunosc chiar eu asemenea cupluri apropiate mie...si trebuie sa recunosc ca asa am fost si eu...nu stiu ce este de vina,educatia pe care am primit-o ,prostia,delasarea si acceptarea situatiei,lasitatea...habar nu am...stiu doar ca intr-o societate ca a noastra e greu sa te schimbi si sa-i infrunti pe cei de langa tine care au trait toata viata asa.Eu m-am razvratit nu demult si am refuzat sa mai strang in spatele cuiva...rezultatul..toata familia a ramas inmarmurita ...cum eu cea linistita si supusa(mai gaseam resurse sa fiu si optimista spunand ca sunt necazuri mai mari)am ridicat capul din pamant si am spus nu...le-au trebuit doi ani sa inteleaga gestul meu,ani in care m-am straduit sa le explic de ce.....Ce sa mai spun...repet doar...trist...unele mentalitati sunt atat de inpamantenite incat nu stiu cat trebuie sa treaca ca sa dispara....numai bine tie....

WomanWithW spunea...

fac acelasi lucru cand sunt intr-un grup:)Stiu ca nu-i chiar frumos...dar nu ma pot abtine:)))

pheideas spunea...

Nu e, dar nici eu nu ma pot abtine. :) Voi ramane vesnic sensibil la nesimtire. Privitul e bland, insa sa vezi cand deschid gura. :)) Uf, din pacate prostia la romani e la loc de mare cinste. Uite inca una ... acum doua saptamani eram pe la munte. Ajungand seara tarziu la o pensiune, n-am mai gasit decat o casuta in fundul curtii. Sa fi vazut cu cat damf ne priveau cei "privilegiati" si care rezervasera camere cu baie. N-au raspuns nici macar la salut. Nu spun ca, proprietarul, inainainte sa ne dea cheile, ne-a intrebat de trei ori daca ne convine, pentru ca nu are televizor, aer conditionat si baie. Si sa nu ne suparam daca folosim baia comuna de la vile. Normal ca nu ne-am suparat, atata timp cat asternuturile erau curate. Cei care venisera inainte, desi era full peste tot, au strambat din nas. ... Stiti cine sunt ? Cei care stau intr-un jeg la etajul 10, insa nu le atingi cu prajina cand se suie in masina de 20.000 euro, parcata in spate langa ghena de gunoi.

pheideas spunea...

In marea noastra majoritate, vom ramane vesnic o natie saraca, care se va bucura la orice straluceste si va aclama pe oricine o va scoate din "jegul" istoric obisnuit. Gratis, daca se poate ... insa cel mai bine ar fi sa aibe ceva de furat :))