Depsre puterea vindecatoare a rugaciunii.
Expertii rusi in femomene paranormale au facut un experiment alaturi de cercetatori si au ajuns la concluzia - cunoscuta, de altfel, de credinciosi - ca oamenii pot să se vindece, într-adevăr, în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin.
“O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg. “Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei.”, declara el pentru Pravda.
Profesorul Slezin a făcut ceva incredibil si anume a măsurat puterea rugăciunii, folosind o tehnica speciala, recomandata de alti cercetatori in domeniu, cu care a colaborat, dar si energoterapeuti. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit, pe care l-a denumit “stingerea, sau inchiderea completă a cortexului cerebral". Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută.
Pe măsură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută “trezie uşoară, în rugăciune” şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană. Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică. "Practic nu mai exista nicio forma de stres", dupa cum observa cercetatorul rus. "iar stresul este responsabil de majoritatea bolilor. Boala apare mai intai la nivelul capului si apoi coboara in organ pe fondul slabirii campului energetic."
Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizează tensiunea şi valorile analizei sângelui. Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobâl, instrumentele de măsură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.
Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor. Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos. Proteinele virusurilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ: omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.
Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire. A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate net inferioare. Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă. Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale. cercetatorii japonezi au demonstrat ca apa isi modifica stuctura cristalina in prezenta anumitor sentimente umane precum dragoste, ura, invidie, suferinta, rugaciune, meditatie etc. Apa sfintita de rugaciune este cea mai pura apa ca si forma de cristal, este practic nealterata si este "apa vie".
Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca… Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi. “Apa distinge nivelul de credinţă al oamenilor.”, spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.
5 comentarii:
Lucrurile se leagă. Scriam pe un alt blog despre forţa cuvântului. Nu întâmplător, un profesor minunat de etnografie şi folclor, dl Silviu Angelescu, actualmente directorul Institutului de Istoria Artei, din Bucureşti, ne-a luminat studenţia cu, nici mai mult nici mai puţin decât seminare de magie albă. Nu obiceiurile erau esenţiale aici, ci forţa cuvântului. Exemplificarea lui a fost cu urările de bine la români, începând cu banalul "La mulţi ani" şi sfârşind cu complexa urare "Pluguşorul" care e o tradiţie agrară, fireşte, dar şi o formă de magie albă prin cuvânt. E o formă de revărsare asupra celui căruia i se adresează mesajul a unei energii benefice. Şi cine este purtătorul acestei energii ? Cuvântul. Suportul energiei pozitive, ca şi al celei negative (să nu uităm blestemele, nu ?) este cuvântul, iar forţa sa şi rolul de transport al mesajului îl poate transforma în incantaţie. Ne temem de superstiţii şi îndeplinim toate tradiţiile, ca să nu mâniem energiile negative şi să ne atragem neplăceri. Folosim tabuuri lingvistice tocmai ca să nu ne atragem aceste energii, fiindcă el, Cuvântul, are o forţă extraordinară. Prin urmare, dacă ideea unui filolog este susţinută ştiinţific prin vibraţii, unde, deci şi energii, asta nu face decât să confirme încă o dată cât de puternic e cuvântul. Mai puternic decât muşchii, încarcerarea, suferinţele şi atâtea altele.
Voce, banuiesc ca nu ai pagina de FB. Am deschis acolo un grup de dezbateri. Comentariul tau mi-a placut enorm. Cred ca am sa propun o tema. Multumesc mult ! :)
Am pagină FB, din cauza unui blog în franceză care e automat înscris acolo, dar detest site-ul. De aceea, am redus total intervenţiile acolo. Nu-mi place socializarea lor de două parale, am văzut multe mizerii legate de site, mergând până la spargeri de case şi încălcarea intimitiăţii, iar când am văzut şi filmul despre Zuckermann mi s-a luat definitiv. Sorry, n-o să mă vezi pe FB. Altfel, mă bucur că ţi-a plăcut şi propune, propune, vorba proverbului... :)
Apa , poate fi considerata o interfata de comunicare .Prin ea primim in noi informatia venita de la generatii intregi .Vibreaza in noi binele si raul ...creierul nostru contine multa apa vie cu o cantitate de informatie fantastica .Procesele chimice si electrochimice din noi au loc in "balaceala" unei ape mai vii sau mai moarte in functie de cantitatea de informatie pe care o detine . In Venezuela , pe acele podisuri inalte de vreo 800 de metri , acolo unde civilizatia umana e inca primitiva , apa este atat de pura si de vie incat nu poate induce decat o "fericire adavarata " . Cuvantul frumos , gandul curat ,induc apei o stare de bine , o structura bogata a ei ce ni se poate intoarce inzecit prin rodul pamantului blagoslovit .
R, de acord cu tine ! Merg si mai departe si spun ca apa poate fi cheia civilizatiei. Apa da energie electrica, termica si mecanica dupa ultimele descoperiri.
Trimiteți un comentariu