luni, 31 ianuarie 2011

H2O - combustibilul viitorului


In realitate este vorba de H2O, in care s-a introdus un polimer, care disociaza molecula de apa, extragand si izoland Hidrogenul. Rezulta astfel doua molecule, care sub influenta caldurii se recombina, formand din nou apa + energie, desigur. Cat de simplu e ... :))
Cercetatorii britanici de la Rutherford Appleton Laboratory au creat un combustibil sintetic pe baza de hidrogen, care nu produce emisii poluante.

Pretul acestuia ar urma sa fie de aproximativ un euro pentru un galon (3,7 litri), informeaza www.manufacturingdigital.com. Vestea cea mai buna este ca este ca acest combustibil ar putea fi utilizat de autovehiculele obisnuite si aparitia sa pe piata s-ar putea produce in doar trei ani.
Profesorul Stephen Bennington, seful proiectului, spune ca hidrogenul este, in anumite sensuri, combustibilul perfect. Are de trei ori mai multa energie decat benzina si in urma arderii nu ramane decat apa.
Compania a gasit o modalitate low-cost de pastrare a hidrogenului, incluzand amestecul de hirdogen in granulele unui polimer nanoporos. Rezulta un combustibil sintetic revolutionar, format din granule foarte fine care poate fi turnat in rezervor.
“Am realizat granule care pot fi folosite la autovehicule si inlocuiesc combustibilii pe baza de petrol”, spune Stephen Volker, de la Cella Energy. “Primele cercetari arata ca granulele pot fi folosite in masinile aflate pe piata fara a fi necesare modificari ale motorului”, adauga Volker.

... vezi tot

cheia este petrolul

Ce se intampla in Egipt nu are legatura cu democratia. Luptele de strada sunt o fatada ale adevaratelor lupte din culise, date intre Statele Unite si China. Este cunoscut faptul ca China are mari interese in Africa, investind masiv in ultimii trei ani in Nigeria, Sudan si alte tari Central si Nord Africane, tari cu zacaminte uriase de hidrocarburi. Uniunea Europeana are si ea interese in zona, cum se pote vedea in articolul de mai jos. Prin urmare, cheia conflictului, care dealtfel se va raspandi in tot nordul Africii, sunt PETROLUL si GAZELE NATURALE. Urmeaza Libia, Sudanul si Nigeria. M-as hazarda sa ma pronunt ca in viitorul apropiat vom avea un razboi de genul celui din Golf, la o scara mult mai extinsa.
Imi pare rau pentru amaratii aceia, care cred ca lupta pentru democratie si o viata mai buna. Vor muri pe capete, precum irakienii.
O confirmare este aceea in care Mohamad ElBaradei este un posibil succesor al lui Hosmi Mubarak. Cine a fost ElBaradei ? Seful Agentiei Internationale pentru Controlul Energiei Atomice (IAEA), cel care tot facea inspectii in Irak. Cu alte cuvinte, omul americanilor. :)

Egiptul poate avea un rol important pe piata energiei, mai ales in urma dezvoltarii semnificative a sectorului de gaze naturale. Accentul se pune mai ales pe gazele naturale, Egiptul avand sanse sa ajunga un producator major, in timp ce productia de petrol este intr-un declin constant. Totusi, petrolul este inca destul de important, fapt dovedit chiar de cresterea pretului barilului de titei ca urmare a revoltelor din acesta tara. Efectul de parghie strategica obtinut prin exporturile de gaze catre tarile vecine din Orientul Mijlociu va contribui la consolidarea rolului Egiptului ca un lider in regiune. Si nu numai. Poate juca un rol strategic si in ceea ce priveste alimentarea cu gaze a Europei, Egiptul fiind unul dintre furnizorii luati in calcul pentru a alimenta conducta Nabucco, care are ca scop diversificarea surselor de aprovizionare cu energie a Uniunii Europene.

Pe scurt. Egiptul este unul dintre producatorii de petrol semnificativi, in randul statelor Non-OPEC, si un producator in continua crestere de gaze naturale. Prin Canalul Suez trec conductele strategice pentru transporturile de petrol din Golful Persic, facand din Egipt un coridor de tranzit important pentru pietele mondiale de petrol, potrivit U.S. Energy Information Administration.

Hidrocarburile reprezeinta un domeniu important in economia Egiptului, atat pe partea de petrol, cat si de gaze naturale. Totusi, productia totala de petrol a scazut de la 935 mii de barili in 1996 la nivelul actual de 685 mii barili. Dar tara nu a trecut inca pe importuri pentru a satisface cererea interna. Egiptul are, de asemenea, cel mai mare sector de rafinare a petrolului din Africa.

Scaderea productiei de petrol a fost compensata de dezvoltarea rapida a sectorului de gaze naturale, atat pentru consumul intern, cat si pentru export. In ultimul deceniu, Egiptul a devenit un producator important de gaze naturale si o sursa strategica de gaze naturale europene. Egiptul are, in prezent, o retea de conducte pentru exporturile catre Europa de Sud si tarile est-mediteraneene. Cu toate acestea, cresterea cererii pe piata interna de gaze naturale a determinat autoritatile egiptene sa stagneze planurile de export de gaze naturale de extindere.

Relatia cu Europa

UE si Egipt au inceput relatiile diplomatice in 1966. UE ar dori sa dezvolte o relatie deosebit de stransa cu Egiptul si sa sprijine reformele politice interne si ale acestei tari, potrivit Comisiei Europene. Pe 2 decembrie 2008, Egipt si Comisia Europeana au semnat un memorandum de intelegere privind Parteneriatul strategic in domeniul energiei, acesta desfasurandu-se in perioada 2009-2015.

Proiecte UE- Egipt:

* Dezvoltarea unei strategii cuprinzatoare de energie egipteana, care va avea ca obiective dezvoltarea capacitatii institutionale si reforma pietei energetice in vederea imbunatatirii securitatii energetice si dezvoltarea durabila;
* Stabilirea unui program de lucru pentru convergenta treptata a reglementarilor pietei de energie din Egipt cu cele ale UE;
* Dezvoltarea unei politici ample cu masuri relevante si proiecte comune in domeniul gestionarii cererii de energie, eficienta energetica si surse regenerabile de energie;
* Dezvoltarea retelelor de energie menite sa imbunatateasca securitatea energetica a Egiptului si UE, precum si de tranzit prin Egipt si din regiunea Mashrek spre UE;
* Consolidarea cooperarii tehnologice, stiintifice si industriale.


Egiptul este unul dintre furnizorii luati in calcul pentru a alimenta conducta Nabucco, care are ca scop diversificarea surselor de aprovizionare cu energie a Uniunii Europene, pentru a scapa de dependenta de Rusia. In prezent, o conducta conecteaza Egipt cu Siria, existand planuri care includ extensii catre Turcia, care care va gazdui o parte din Nabucco.

Romania vrea sa importe gaze egiptene

Si Romania vrea sa importe gaze naturale din Egipt, iar companii autohtone ar putea fi invitate sa participe la licitatiile de concesionare a unor perimetre gazeifere in tara nord-africana. O delegatie condusa de ministrul Economiei, Ion Ariton, a efectuat o vizita la Cairo, in perioada 18-20 septembrie 2010, unde s-a intalnit si autoritatile egiptene, partea romana exprimandu-si interesul de a prelua gaze naturale din Egipt.

* In cadrul intalnirii, "au fost purtate discutii pe tema cooperarii in domeniul gazier, partea romana exprimandu-si interesul de a prelua gaze naturale din Egipt. Totodata, au fost abordate aspecte referitoare la posibilitatile de colaborare romano-egipteana in programe de reabilitare a industriei petroliere in tari din zona Orientului Mijlociu in domeniile extractiei, transportului, depozitarii, procesarii, unde exista atat potential, cat si interes de ambele parti. In acest context, au fost identificate noi oportunitati de cooperare in domeniu, care vizeaza atat invitarea firmelor romanesti la runda de concesionare de perimetre gazeifere in noi regiuni ale Egiptului (zona mediteraneana) programata pentru viitorul apropiat, cat si livrarea de catre firmele romanesti de echipamente pentru industria petrolului", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, din data de 21 septembrie 2010.


Cel mai ridicat pret al petrolului din ultimele 28 de luni

Importanta Egiptului pe pietele energetice este dovedita chiar de cresterea pretului barilului de titei ca urmare a revoltelor care au tulburat aceasta tara. Pretul titeiului a crescut cu 4%, vineri, ajungand la aproape 100 de dolari pe baril, cel mai inalt nivel din ultimele 28 de luni. Pe bursa din Londra, pretul petrolului a atins nivelul de 99,42 de dolari/baril, cel mai mare pret inregistrat de pe 26 septembrie 2008, cand a intrat in faliment Lehman Brothers, relateaza Reuters. De asemenea, in Statele Unite, pretul titeiului cu termen de livrare in martie a crescut cu 3,70 de dolari (4,3%), pana la 89,34 de dolari/baril.


Sursa: Hotnews

Vezi aici un alt articol din Gandul ...
... vezi tot

duminică, 30 ianuarie 2011

taxele bisericesti in 2011

Lista completă a taxelor bisericeşti 2011:

Căsătorie de probă – 1.100 lei
Căsătorie de interes – 1.500 lei
Taxă de vreme urîtă afară – 250 lei
Taxă de vreme frumoasă – 300 lei
Taxă de vreme frumoasă cu raze de soare, vînticel plăcut şi curcubeu – 350 lei
Mireasă tinerică – 150 lei
Mireasă bătrîioară- 200 lei
Doar partea cu coroanele şi învîrtit în jurul altarului – 450 lei
Naşă mare furnizată prin abilitatea BOR – 60 lei
Pupat icoane cu sfinţi importanţi – 100 lei buc.
Pupat icoane cu sfinţi secundari şi asociaţi – 45 lei buc.
Peste 5 invitaţi – 200 lei
Intre 5 şi 8 invitaţi – 250 lei
Peste 8 invitaţi – 330 lei
Lasere, fum, jocuri de lumini – 400 lei
Extra tămîie – 20 lei bulgărele
Dat din cădelniţă 1-10 ori – 220 lei
Dat din cădelniţă 10-20 ori – 250 lei
Extra cădelniţă – 40 lei pe pendulare
Sobor live – 450 lei
Sobor playback – 300 lei
Taxă suplimentară - a doua/a treia/a patra căsătorie - 500 lei

Botez copil nou născut – 500 lei
Botez copil bătrîior – 700 lei
Suprataxă copil supraponderal – 50 lei
Acoperit căi respiratorii copil – 40 lei
Fără acoperire căi respiratorii – 20 lei
Apă călduţă şi curată în cristelniţă -30 lei
Apă refolosită de la robinet – 10 lei
Scăldat copil cu totul – 150 lei
Băgat copil doar cu vîrful în apă – 5 lei
Stropit copil cu pistolul cu apă – 2 lei
Topping mir – 4 lei
Ulei parfumat – 5 lei
Ulei de gătit – 2 lei
Taxă gemeni – 200 lei

Pachet(botez + căsătorie) reducere - 20%

Slujbă înmormîntare cu decedat – 800 lei
Slujbă înmormîntare fără decedat – 500 lei
Slujbă prin corespondenţă/telefon/Skype – 300/350/500 lei
menţiune “la loc cu verdeaţă” – 40 lei
menţiune “ţărînă din ţărînă” – 30 lei
“ la dreapta Tatălui ”- 80 lei
Slujbă cu sfîrşit optimist şi fericit – 100 lei
Slujbă cu sfîrşit – 80 lei

Exorcism clasic – 2.000 lei
Exorcism cu finalizare – 2500 lei
Exorcism de tip “Tanacu” – 200 lei
Efecte speciale în plus – 100 lei
Exorcism demon major atestat bisericesc – 2500 lei
Exorcism demon cu experienţă/ legiune demoni – 3000 lei
Exorcism demon minor neatestat bisericesc – 1900 lei
Atestare demon – 600 lei

Sfinţire imobil nou – 20 lei/m pătrat
Sfinţire imobile vechi, blocuri vechi – 30 lei/m pătrat
Sfinţire vilă – 5.000 lei, PROMOŢIE!!!
Sfinţire anexă/ garaj/ boxă bloc – 10 lei/m pătrat
Sfinţire coteţ – 5 lei
Sfinţire autoturism mai vechi de 5 ani – 500 lei
Sfinţire autoturism mai nou de 5 ani – 300 lei
Sfinţire autoturism peste 2.000 cm cubi – 800 lei

Spovedanie long/medium/short – 50/40/30 lei
Împărtăşanie – 80 lei
Ultima împărtăşanie – 100 lei
Împărtăşanie vin doagă/ Prince Mircea/ Bordeaux, şampanie – 10/30/100 lei

Iertare păcate – 150 lei
Iertare păcate medii – 200 lei
Iertare păcate grave (crimă, viol, pornografie, sex premarital, lumbago, skandenberg) – 500 lei
Rezervare loc Rai – 15.000 lei
Rezervare loc Rai fără scaun – 14.000 lei
Rezervare loc Purgatoriu – 8.000 lei
Rezervare ghena iadului, veşnicie – 500 lei/veşnicie
... vezi tot

vineri, 28 ianuarie 2011

class

Stie cineva ce s-a mai intamplat cu ei ? ... vezi tot

joi, 27 ianuarie 2011

Romania poate fi purificata ?


Oreste Teodorescu punea pe pagina sa un manifest: "Traim o uriasa manipulare din care ar fi bine sa ne trezim. Macar pana la alegeri ! In integralitatea ei, clasa politica din Romania trebuie purificata !"
Iata ce cred eu ...
Imposibil ! Daca s-ar purifica, ar ramane o puternica discordanta intre ei si alegatori. :)) Iata cateva exemple: stiati ca aproximativ 700.000 de invalizi sunt invalizi doar pe hartie ? In realitate sunt sanatosi si bine merci de mai bine de zece ani cand, au dat o spaga la o asistenta la un oarecare spital, sa le incurce probele de sange cu cele ale unui pacient bolnav. Si-au facut dosar de invaliditate de gradele I si II si stau bine merci acasa pe banii nostri, a platitorilor de CAS. Stiati ca aproape 1 milion de salariati sunt incadrati pe pile in diferite sisteme publice ? Stiati ca alt milion lucreaza in firme care au contracte grase cu statul, primariile - vezi salubritatea, spitalele, manualele scolare, furnizorii de sisteme militare, politie, drumuri, carbuni, soft si alte sifoane ? Va intreb, ce interes ar avea acestia sa se schimbe ceva ? Va mai intreb si ma intreb, cine e corect in tara asta ? Ma hazardez sa spun ca nici 20% din cei care muncesc. Nu mai vorbesc de copiii celor amintiti, care invata ca e bine sa furi.
Nu, in Romania ne meritam alesii cu varf si indesat ! Si vor fi schimbati exact cand va veni momentul, nici mai devreme, nici mai tarziu. :)

Priviti-i pe cei din imagine. Intr-o economie normala, concurentiala, n-ar rezista nici o luna.

Iata un alt exemplu cat se poate de elocvent - extras de pe incont.ro
"In Bucuresti numarul asiguratilor de pe liste este aproape dublu fata de cel real. CNAS ii cere Curtii de Conturi sa verifice situatia, in timp ce medicii de familie sustin ca astfel de scenarii sint absurde.
De trei saptamani de cand oficial se lucreaza cu noul Sistem Informatic Unic Integrat, a iesit la iveala o situatie grava, sustine presedintele CNAS. Asiguratii din ultimii doi ani platiti, bineinteles, de casa Bucuresti ar fi aproape de doua ori mai multi decat pacientii reali.
"Practic existau 3 milioane de asigurati, iar de cand sistemul a intrat in functiune s-a vazut clar ca era vorba de aproximativ 1 milion de asigurati", explica Lucian Duta, seful CNAS.
El vorbeste de frauda si cere un control al Curtii de Conturi. Medicii de familie ar fi principalii suspecti!
Listele lungi aduceau si bani mai multi. Dar medicii de familie resping aceste acuzatii.
La sfarsit de luna, fiecare medic de familie isi duce foile de pacienti la casa de asigurari. Aici se verifica si se valideaza listele.
Iar un nume si un cod numeric personal NU ar putea figura de doua ori, sustin medicii. Insa, indiferent de opiniile lor, se anunta controale severe la toate casele de asigurari de sanatate."

Romania poate fi purificata, doar prin flacarile Iadului. Si nici acolo nu sunt convins ca Romanasul nostru nu va da spaga, sa obtina un post de fochist. :))
... vezi tot

miercuri, 26 ianuarie 2011

perle din gradina Herastrau

Asa e cand il pui pe Gigel sa scrie ... Da' io cred ca a fost prevazut "I", pentru ca EXOPZITI e decalat putin spre stanga. Cred ca Gigel n-a fost sigur, daca sa-l puna, si l-a sunat pe tov Ionescu de la "spati verzi". Acesta fiind un tip practic si cu facultate, i-a spus sa lase spatiu gol. Nici acesta nu stia precis daca tovarasa Matache de la urbanism vrea sa scrie "I" sau "E"; si ca atare, a intocmit un referat. Referat care asteapta de doi ani in sertarul Primarului General, pentru ca Chiliman de la sectorul I a spus ca nu se baga. Motiv ar fi, pentru ca, uneori, in pavilionul cu pricina (care se poate zari loco), in loc de o expoziti-e, pot avea loc doua. Logic, nu ?:))) ... vezi tot

poze

... vezi tot

duminică, 23 ianuarie 2011

ninge iar ...

...... ... vezi tot

vineri, 21 ianuarie 2011

societatea in lupta cu piata

O postare a Alinei Mungiu Pippidi pe "Alianta pentru o Romanie curata"
Societatea civila in lupta cu piata
Lupta cu pretul benzinei e foarte induiosatoare, desi montata de televiziuni in mare masura. Ca si lupta algerienilor, tunisienilor si egiptenilor cu pretul la orez sau la zahar. Elementul care ma induioseaza este cel de reclamare a unei demnitati pierdute - acesta e intotdeauna de sustinut. Elementul care ma deprima este cel de a lupta cu morile de vint, pentru ca nu dictatorul fugit al Tunisiei si nici ministrul roman al Economiei, al carui nume l-am uitat, daca l-oi fi stiut vreodata, sint cei capabili sa influenteze aceste preturi.
Tot vreau sa va povestesc – nu ajung – despre cum am vazut eu pe 6 ianuarie o barca pneumatica cu cinci tunisieni in ea (si trei canistre de combustibil), o barca de doua persoane care avea deja un colt scufundat si din care unul dintre ocupanti scotea apa cu singura sticla de plastic pe care o aveau. Faceam din intimplare parte din mia de oameni aflata pe un vas gigantic si bine luminat care tinea sub lumina reflectoarelor aceasta coaja de nuca pornita sa strabata distanta de apa dintre Africa si Europa. La bord nu ii luam, ca eram teritoriu Italian, si ne-am uitat la ei pret de jumatate de ora asteptind sa vedem daca se scufunda - pina a aparut un elicopter al pazei de coasta spaniole care ne-a zis sa-i dam drumul ca se ocupa ei mai departe. Cum, nu am idee, au pus un reflector pe ei a carui lumina am mai vazut-o dupa aceea vreo ora cu binoclul, dar nu aveau loc de cinci oameni in elicopter. In ce priveste vaporul meu european, pe acesta gongul pentru cina a batut cu jumatate de ora intirziere si oameni in frac si femei trecute cu decoltee de matase neagra au avut despre ce vorbi la cina.

Asta e disperare adevarata, si nu stiu cum va rezista Europa noastra diferentei de nivel de trai cu vecinii. Intelegeti acum mai bine de ce nu ne iau in Schengen? Dar daca amaritii de tunisieni isi risca viata plecind intr-o barca gonflabila de doi in noaptea mediteraneana, soferii nostri nu sint disperati. Daca ar fi, consumul de benzina ar scadea si atunci pretul ar mai da si el inapoi. Dar cum la nici o crestere de pret consumul nu a scazut semnificativ si lumea continua sa se traga toata ziua cu masina pe la noi, pretul creste si va mai creste, ca are cine sa-l dea. Nu am auzit pe nimeni sa traga pe dreapta macar de la un drum ca sa faca economii. Si totusi acesta ar fi singurul fel de a influenta piata – ca altfel taxele sint sub media europeana, deci statul nu poate face mai nimic.

Nu imi ies din minte canistrele din barca tunisienilor. Ma intreb daca era motorina sau benzina si cit or fi economisit ca sa cumpere pret de un drum din Tunisia in Spania, ma bucur de revolutia lor prin Facebook, dar stiu ca vor fi dezamagiti: poti cistiga lupta cu tirania, dar nu pe cea cu piata.


Imi exprim si eu aceeasi parere, ca romanul nu este inca pregatit sa se schimbe, si eterna zicala cu "Ce face cand nu are bani ? Schimba o suta de dolari !" e inca valabila.
La prima vedere am putea crede ca romanii o duc bine. Ei bine, dimpotriva ! 80% (poate ma insel) o duc la limita saraciei. De unde au bani pentru traiul zilnic ? Cat pot sa trimita rudele plecate sau pot sa fure ? Mi-aduc aminte un reportaj la o fabrica prin Moldova, a lui Becali. Salariatii nu-si primisera banii de un an. Ciudat, cum au trait in tot timpul acesta ?
In octombrie, la ultimul miting, nu am vazut disperare, ci mai degraba frica. Frica sa nu fie vazuti, filmati ... Mi-am adus aminte de comunism. Cand iti mor copiii de foame, iti cam piere frica. Asta e parerea mea. A fost mai rau in decembrie '89 ? Sau nu a fost cu adevarat revolutie. Cred ca raspunsul il stim cu totii.

Parerea mea este ca romanul este obisnuit sa lupte in spate. Cu alte cuvinte, este smecher si se descurca. Pana cand ? Pana cand guvernul va incepe sa stranga surubul, printr-un control mai sever al scurgerii de fonduri - vezi ajutoarele sociale. Nu prea au incotro, Uniunea Europeana vrea asta, altfel pa fonduri. Deja se simte la varf o tensiune - vezi iesirile lui Basescu, vis-a-vis de Shenghen. Vor urma si altele. Se vor implementa sisteme informatice de varf, prin care se va gestiona fiecare leu, incepand cu concediile medicale si terminand cu facturile false, prin care chioscarii ruleaza cat sa-si castige traiul de pe-o zi pe alta.
Ce va urma ? Un conflict fatis intre autoritatea statului si omul de rand. Cine va prospera ? Mafia petrolului, alcoolului, tigarilor, si oricarui bun de folosinta imediata.

Daca stau bine sa ma uit in istorie, cam asa a fost de fiecare data cand a izbucnit o rasoala. Da, rascoalele sunt forma noastra traditionala de protest.

Azi Europa este un dinozaur cu picioarele de lut, incapabila sa-si gestioneze afacerile. O uniune anacronica, care se lupta sa supravietuiasca intr-o lume mult mai dinamica. Presiunea Chinei e imensa. O presiune inteligenta, prin care si-au dat seama ca trebuie sa investeasca, daca vor sa culeaga mai tarziu. Asta nu au inteles Germania si Franta acum 20 de ani. Acum e prea tarziu.
... vezi tot

a point of view

Ati observat ca mi-am scimbat aspectul blogului. Nu stiu daca va place; insa cum nimic nu e perfect, ci perfectibil, renunt la ideea de a-l "pune pe rotile". Se aglomerase tare ...
Dar nu la structura vreau sa ma refer, ci la un alt aspect interesant, si anume - ce vad unii oameni, cand ajung pe blog ?
In mod firesc, ma gandesc, vine cineva, vede ceva, da click, i se deschide o pagina, citeste, ii place sau nu si pleaca mai depare. Sau staruie o vreme pe blog, citeste si isi pune in gand sa revina.
Blogul, fata de siturile de stiri mai are ceva interesant - apropie oamenii. Cei care vin, nu cauta in primul rand informatie, ci oameni care le seamana. E o placere sa descoperi ca si altii gandesc la fel, isi pun aceleasi intrebari, le plac aceleasi lucruri, au acelelasi idealuri etc.
Ei, cand e vorba de oameni si relatii, fenomenul capata o alta turnura. Este vorba despre pozitionare.
Nu vreau sa intru in detalii tehnice...
Am spus mai sus ca, in mod firesc mie, cine vine pe blog, vede un link catre un text sau o poza, da click, ii place si revine.
Ei bine, nu toti procedeaza asa, cand ajung prima data aici. Sa va spun si cum. :))
Sunt oameni pentru care, aspectul este esential. Dar nu aspectul prim-vizual-estetic - culoare, balans, layout, ci un cu totul alt aspect.
Sa luam exemplul blogului meu. Cu scuzele de rigoare pentru jargon, rog sa mi se ofere circumstante atenuante si la acuzatia de misoginism. :))

"A pus mesajul ala sus, ca ce e scris ii apartine. Adica, ce vrea sa zica, ca el e destept ? In dreapta a pus povestea aia araba, sa vedem noi, prostii, ca stie istorie. Si poza aia cu destu' in cap, ce sa zic, adica el gandeste si noi nu. A, mai jos a pus "harta globala". E smecher ... Ia uite ce de puncte rosii ... ! Interesant ! Si-a pus poza. Ha, precis e narcisist ! Ii place sa il vada lumea ce destept e. Ray Mears, cine dracu' o fi si asta ? A, un papagal dupa Discoveri.
Uite un mesaj cu copyrightul, pentru aia de vor sa-i fure creatia. He he, de parca intereseaza pe cineva prostiile astea.
Cert, tipul se da destept ! Si-a pus linkuri gramada catre alte situri. Mda, ia uite cate are ... Arta si imagine ? Asta cred ca e ceva cu muzeu. Poate gasesc niste poze cu pisoi.
Ia sa vad ce a mai scris ... "Care este sensul unei dispute ?" Ce-i aia disputa, consens ? Stai sa caut in Dex. Aha, disputa inseamna ... Zice ca disputa dureaza si implica inteligenta. Contra-argument la afirmatia ca ... Consens ? Bleah ! Nu inteleg nimic ! Adica daca iubi imi arde una, dupa ce il bat la cap, se zice ca avem o disputa. Si ca tre' sa ajungem la consens, ca altfel e de rau. Mda, da' io nu inteleg, mie cine imi mai cumpara poseta ?
Toate-s vechi si noua toate ? Mmmm, am mai auzit eu vorba asta, demult de tot, cand eram la scoala. Pe la romana parca. Nu mai stiu cine a zis-o.
Vad ca zice de femei in trafic. Precis e vorba de mine. E un imbecil !
Ia sa citesc mai jos. Haaaa, zice de iubire. Interesting ! "Oamenii care ajung să se cunoască, vor sti să spună ce persoane au mari sanse să le "fure inima"; iar asta nu îi mai miră atât de tare atunci când le întâlnesc." What ? Iar nu inteleg nimic ! Prea greu. Asta e idiot cu spume ! Ce dracu scrie asa alambicat ? Noi oamenii obisnuiti nu intelegem nimic. In loc sa puna si el poze multe, cum pun toti, s-a trezit sa scrie. Cine dracu mai scrie in ziua de azi ? Cine citeste ? A, ia uite cati sunt jos ... Cica toti aia il citesc ! Asa zice el ... idiotul ! Habar nu are ca au dat, asa, de pamplezir, cum mi-au dat si mie pe blog, cand au vazut poza aia de la mare. Ha ha, nu stiau ca ... mi-a facut-o. Stai putin, cu cine eram la mare in 2007 ?
Gata, am obosit. Prea complicat ... E clar, tipul e un ingamfat si narcisist. Nu e normal la cap ! Cica scrie de sentimente, prietenie, femei, barbati ... bla bla. Ma lesi ? Idiotul ! Trrrr - suna telefonul. - Ce faci, nu iesi la o pizza ? - Fato, sa vezi peste ce tampit am dat ... o sa-ti povestesc cand ne vedem !".

Celor nelamuriti inca, le spun ca scrisul ma relaxeaza teribil. :)) Restul e .. can-can ! :)))
... vezi tot

joi, 20 ianuarie 2011

femeile in trafic

Azi, in timp ce eram in trafic, mi-am adus aminte de o postare restanta. Cum conduc femeile ? In general, prost ! Am vazut si exceptii, in care mi-am scos palaria, dar majoritatea se descurca foarte greu. Sa va spun cum ...
Cel mai frecvent, opresc la semafor si incep sa-si faca de lucru - fie vorbesc la telefon, se rujeaza, cauta un document prin servieta, sau stau la povesti cu pasagerul din dreapta. Da verde si incep claxoanele. Brusc, se trezesc din ocupatie si cauta febril schimbatorul si pedalele.
O alta, patita destul de des, este atunci cand "vad pantofi" in vreo vitrina. Opresc exact in mijlocul strazii, pun avariile si grabite fug repede in magazin sa nu piarda oferta.
Radeam cu cumnatul meu de o vorba, des in intalnita in lumea femeilor. Cele mai grele intrebari, la care aproape niciodata o femeie nu va putea sa-ti raspunda sunt: "Ce vrei sa faci sau unde vrei sa te duci ?". Ei bine, va vine sa credeti ca sunt unele femei care, exact o astfel de intrebare isi pun in clipa cand intra intr-o intersectie ? Am vazut cu ochii mei cum au oprit masina si au inceput sa sune pe cineva. N-aveau nicio treaba ca in spate era concert de claxoane.
O alta e cand ies din parcare. Sa se asigure, nici vorba ! Ies de parca ar pleca de la semafor. Nu de putine ori am pus sau am auzit scrasnet de cauciucuri si cuvenitele injuraturi.

Am spus cum conduc, dar nu si cum stau, adica cum parcheaza. Eram pe la Nic Cotroceni. Parchez si nu apuc sa traversez, cand vad o Dacie visinie ca opreste exact in fundul meu, blocandu-mi iesirea. Din ea se da jos o distinsa doamna imblanita. Ma intorc, pornit sa ma iau de ea. Vorbele mi s-au oprit in gat, si cu un zambet sharmant si respectuos i-am atras atentia ca m-a blocat. Si-a cerut scuze si mi-a promis ca nu sta mai mult de cinci minute. Era Corina Chiriac. :)

Cu ani in urma, pe cand am lasat putin volanul din mana, undeva pe serpentinele spre Brasov, si eram pe post de copilot, vad ca personajul din stanga mea intra intr-o depasire. Din fata venea un camion. Tip din toate puterile: "Vina ala din fata; calco !". Ce credeti ca a facut ? S-a intors enervata si m-a intrebat nonsalant, "De ce tipi la mine ?".

Cine sunt cele amintite ? Pai sa vedem ... fie niste figuri angelice, la taior si cu ochelari, precis angajate ale unor multinationale, fie "brelocuri oxigenate" atasate la cheile unor Q7, X5 sau Cayene. Cred ca v-ati prins ca e vorba despre pitzipoance de lux care, de regula, raman fara replica la remarcile admirative adrestate de colegii de trafic, de genul: " Cat ai muncit draga, sa-ti cumperi masina asta ?".:)) Mi-aduc aminte ca una a si raspuns ...

Cand vad o masina in fata, care merge cu 50 km/h, e primul semn ca trebuie sa fiu cu bagare de seama. Confirmarea vine in momentul in care ajung in dreptul ei si vad o figura crispata, cu spatele drept, ochii lipiti de parbriz si manile blocate pe volan la 2 si zece. Am uitat sa va spun - e barbat. :))
... vezi tot

duminică, 16 ianuarie 2011

incredibil .... !!!

Voi ati stiut, ca o colega de-a noastra nu mai e printre noi ? S-a intamplat pe 13 noiembrie anul trecut. Este vorba de Afreuda. Am aflat intamplator pe profilul ei de pe facebook. Se pare ca ea a ales ... sa se intample asa.
Nu imi vine sa cred ! O fata tanara, desteapta, pasionata de psihologie.
Dumnezeu s-o odihneasca in pace ! ... vezi tot

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Care este sensul unei dispute ?


Care este sensul unei dispute ? Sa zicem ca ajungem la un conflict cu cineva. Cele cu muschi se termina relativ repede. Cele care implica o doza de inteligenta, dureaza si sunt veritabile meciuri verbale, in care fiecare parte isi argumenteaza pozitia.
Pana la urma, care este esenta unei dispute ? Firesc, veti spune - sa castigam, sa ni se dea dreptate ! Adica celalalt sa se recunoasca invins si sa se "plece" in fata geniului intelectual de care am dat dovada. Da, egoul, acea latura primitiva din fiecare, cere pozitionare si confirmare.
Pana la urma ce-am castigat ?
Cunosc persoane care, au contra-argument la orice afirmatie argumentata. Initial m-am lasat indus de profunzimea intelectuala a respectivilor si am crezut ca disputele se vor aplana si impreuna vom ajunge la un consens. Nici vorba de asa ceva. Am primit chiar replica: "De ce sa ajungem la un consens ? Consensul este o dovada de slabiciune !". Am ramas putin uimit. Cum adica nu trebuie sa ajungem la consens ? Atunci care este scopul disputei ? Nu mi-am dat seama ca scopul sugerat nu era consensul, adica "mai las de la mine, si tu de la tine", ci de a recunoaste cu orice pret ca ei au dreptate. Chiar cu pretul prieteniei. Cu alte cuvinte, "sa ne scoatem ochii". :))
Aceasta atitudine mi-a sunat ca un "clopotel". Am zis, stai putin, ceva nu e in regula cu respectivii ! Contravine tuturor legilor omenirii, si in baza carora omenirea s-a inmultit si prosperat. Pai daca nu exista consens, impacare, dispaream demult de pe pamant. Am dreptate ?
Si daca am, ce de unii oameni nu vor sa ajunga la un consens ? Sa fie ceva patologic ? ... vezi tot

joi, 13 ianuarie 2011

cele patru legi


Din intelepciunea indiana ...

- Prima lege zice: “Persoanele pe care le intalnesti sunt persoanele potrivite”. Cu alte cuvinte, nimeni nu intra in viata noastra din intamplare; toate persoanele cu care interactionam se afla alaturi de noi cu un motiv, acela de a ne ajuta sa invatam lectiile de viata care apar si sa continuam drumul personal;

- A doua lege zice: “Ceea ce ni se intampla este singurul lucru care ni se putea intampla”. Nimic, absolut nimic din ceea ce se produce in viata noastra, nu ar fi putut sa se intample in alt mod (nici macar detaliul cel mai nesemnificativ)… Nu exista: “daca as fi facut cutare lucru….s-ar fi produs alt cutare lucru….” NU. Toate si fiecare in parte dintre situatiile care se produc sunt perfecte, cu toate ca mintea si egoul nostru nu le accepta;

- A treia lege zice: “Orice moment in care se incepe este momentul corect”. Totul incepe in momentul potrivit, nici inainte, nici dupa; cand suntem pregatiti pentru ca ceva nou sa apara in viata noastra, exact atunci apare (incepe);

- A patra lege zice: “Cand ceva se termina, se termina”. Daca ceva a luat sfarsit in viata noastra, este pentru propria noastra evolutie, deci cel mai bine este sa inchizi capitolul si sa mergi inainte imbogatit cu acea experienta. ... vezi tot

miercuri, 12 ianuarie 2011

de ce au fost evreii persecutati ?

Am gasit in Cotidinaul o scrisoare, trimisa in noiembrie 2010 ambasadelor US, Israel, M Britanii, Frantei si altora, de un "grup de istorici". Scrisoarea m-a facut sa-mi aduc aminte de o intrebare - de ce au fost evreii persecutati de-alungul istoriei ? Este o intrebare la care, din cand in cand, istoria a oferit raspunsuri.
Iata unul !


Sau aici: Emisiunea Eugeniei Voda.

Domnule Director,

Am aflat cu îngrijorare de difuzarea pe primul canal al Televiziunii Române a unei emisiuni realizate de dna Eugenia Vodă şi difuzate pe TVR 1 la data de 21 noiembrie 2010, în cadrul căreia jurnalistul Ion Cristoiu a făcut unele afirmaţii inacceptabile cu privire la "moralitatea" lui Corneliu Zelea Codreanu, fondatorul mişcării legionare din România, personaj pe care l-a prezentat ca
erou romantic.

Dorim să vă atragem atenţia că afirmaţii de genul celor făcute în cadrul acestei emisiuni sunt nu doar încercări de acreditare a unor neadevăruri istorice, ci şi ofense la adresa memoriei victimelor mişcării legionare din România. Dl. Ion Cristoiu, care se declară ca ziarist discipol al lui Nae Ionescu, ca şi gazda sa, dna Eugenia Vodă, ignoră caracterul fascist şi terorist al acestei grupări politice, contribuţia ei la pregătirea Holocaustului din România, responsabilitatea ei (şi a liderului ei) pentru asasinarea unor oameni nevinovaţi, între care şi personalităţi ale vieţii politice şi culturale româneşti din perioada interbelică. Difuzarea unei asemenea emisiuni nu poate crea decât confuzie şi derută în contextul politic şi economic actual.

Vă solicităm de aceea, domnule director, ca instituţia publică pe care o conduceţi să se delimiteze în mod ferm de afirmaţiile făcute în emisiunea amintită şi să sancţioneze pe cei care sunt răspunzători profesional pentru producerea şi difuzarea ei. Secvenţe edificatoare din această emisiune pot fi văzute [mai jos].

Dinu Adam, scriitor; Gheorghe Câmpeanu; Vera Câmpeanu; Alexandru Florian, sociolog; Mihai Dinu Gheorghiu, sociolog; Radu Ioanid, istoric; Maximilian Mario Katz, economist; Marius Lazăr, sociolog; Liviu Rotman, istoric; Michael Shafir, politolog; Dorin Tudoran, scriitor.

Lista pentru semnarea acestei scrisori a fost lăsată deschisă.

Scrisoarea a fost adresată şi lui Iulian Fota, Consilier pentru Securitate Naţională, precum şi ambasadorilor Mark Gitenstein, Ambasada Statelor Unite, Martin Fergus Harris, Ambasada Marii Britanii, Henri Paul, Ambasada Franţei, Andreas von Mettenheim, Ambasada Germaniei, Dan Ben-Eliezer, Ambasada Israel.


Intamplator am urmarit emisiunea ... ... vezi tot

marți, 11 ianuarie 2011

Cam asa arata Romania



Cam asa arata Romania, condusa de tampiti ! :))

Fotografia de baza apartine lui Marius Grozea. ... vezi tot

joi, 6 ianuarie 2011

priviti si dati mai departe

A fost odata Transilvania from Victor Roncea on Vimeo.



Priviti si dati mai departe ! Exact asa a fost ! Bunicii mei s-au refugiat in 1940 de la Arad.
...
Mi-a ramas in memorie o intrebare, dupa ce in urma cu 23 de ani am fost martorul unor "manifestari" de violenta rar intalnite. Nu are rost sa va povestesc in ce imprejurari s-au intamplat. Poate unii vor zambi, gandindu-se ca in Europa moderna nu se pot intampla asemenea grozavii. De ce ?
Va spun ca se intampla si se vor intampla cat vor fi oameni pe pamant. Sunt imprejurari care transforma omul in fiara. Oameni care inainte erau timizi si cu frica de ce e sus si imprejur, se transforma dintr-odata. Ceva dinlauntrul lor, parca incatusat vreme indelungata, iese la lumina si se manifesta in chipuri inimaginabile.
Va aduceti aminte de zilele revolutiei ? V-ati intrebat vreodata ce drame se ascund in spatele crimelor din penitenciare ? Am vazut odata un documentar despre inchisoarea de la Craiova, unde oameni absolut normali, inainte si dupa, care nu ar taia o gaina, au ajuns acolo cand ceva din ei le-a intunecat ratiunea.
Exemple gasim la tot pasul, incepand cu luptele dintre bande din cartiere, pana la sotii gelosi care isi snopesc nevestele.

Va ganditi ca in secolul 21 nu se mai pot intampla asemenea atrocitati ? Ca lumea civilizata va lua atitudine ? Ca in era internetului nimic nu mai poate ramane nesanctionat de opinia publica ? Spuneti-i asta lui George Soros, si pe urma stam de vorba. :)

Filmul este extraordinar de dur. Dar de luat aminte ... ... vezi tot

marți, 4 ianuarie 2011

ce-am facut in ultimii 500 de ani ?

Extras din cartea "România şi Europa – Acumularea decalajelor (1500-2010)", de Bogdan Murgescu, apărută la Polirom.
De atunci, Danemarca a făcut prima saltul de dezvoltare, Irlanda i-a urmat mai tîrziu, iar România şi Serbia încă sînt pe drum. Ce a făcut special Danemarca?
Povestea agriculturii daneze e una despre un stat deştept, instituţii solide şi oameni care se asociază. În august 1786, regele convoca acolo Marea Comisie Agrară – compusă din funcţionari, experţi şi reprezentanţi politici din diferite tabere – cu scopul de a creiona relaţiile dintre ţărani şi marii proprietari. În iunie anul următor au fost trecute legile prin care avea să se creeze o clasă de ţărani înstăriţi. De pildă, „se interzicea proprietarului întreruperea contractului dacă ţăranul îşi îndeplinea obligaţiile şi păstra în bună stare gospodăria arendată; avînd în vedere posibilitatea unor abuzuri, legea prevedea că neîndeplinirea obligaţiilor asumate de arendaşi trebuia constatată de către tribunalele regale şi că pe durata procesului, care nu trebuia să depăşească trei luni, proprietarul trebuia să asigure găzduire ţăranului pe care voia să-l îndepărteze“ (p. 74). În 1788, Banca Regală de Credit acorda deja ţăranilor credite pe 28 de ani, cu dobîndă anuală de 4%. Pînă în 1807, 60% dintre fermele date în arendă prin legea amintită mai sus trecuseră în proprietatea deplină a ţăranilor, creîndu-se deci o clasă de mijloc de ţărani autosuficienţi. Au venit apoi politici de alfabetizare, educaţie agricolă, publicaţii, cursuri, concursuri prin care să-i înveţe cum să-şi modernizeze munca. Plus politici de încurajare a asocierii pentru a putea creşte valoarea adăugată a produselor.

Cooperativele fermierilor ajunseseră la 1900 să proceseze 80% din producţia de lactate. Astfel s-a creat industria adiacentă şi un întreg lanţ de producţie pînă la produsele finite, Danemarca fiind celebră şi pentru brînza sa, de pildă. Cu cît se moderniza agricultura, cu atît forţa de muncă era eliberată şi trimisă spre oraşe; s-a făcut saltul de la ţară agricolă la ţară industrială, apoi la statul bunăstării.

Povestea agriculturii româneşti e ceva mai deprimantă. A rămas primitivă şi bazată pe exportul de cereale brute, necreînd un lanţ de producţie care să-i adauge valoare. Fără prelucrare, am fost prea expuşi schimbărilor de preţuri la nivel mondial. Iar aici intervin cîteva ghinioane în serie. La mijlocul secolului al XIX-lea, exportul de cereale româneşti a început să crească. Dar foarte lent. Iar atunci cînd a luat avînt, s-a întîmplat ca preţurile acelor cereale să se ducă în jos, după 1873. În loc să ne reorientăm spre alte produse, cum au făcut danezii pentru a răspunde la criză, am încercat să mărim cantitatea exportată. Dar nu am fost niciodată grînarul Europei, cum spune mitul istoric. De fapt, producţia din România reprezenta 10% din importurile europene (deci nu din consum) între 1854-1859 şi crescuse doar pînă la 12,7% în 1911-1913. Ceva similar s-a întîmplat şi în perioada interbelică: reforma agrară a bulversat producţia, deci România a exportat puţin pînă prin 1925, cînd preţul mondial era mare. Apoi, preţul a scăzut dramatic şi tocmai atunci exporturile noastre au crescut cantitativ. Ceva similar s-a întîmplat mai tîrziu cu industria petrochimică, în ceauşismul tîrziu, cînd România a dezvoltat capacităţi de rafinare mamut tocmai cînd preţul petrolului urca, deci rafina şi exporta în pierdere. L-am întrebat pe Bogdan Murgescu în interviu ce se întîmplă cu noi, e vorba de ghinion istoric sau de prostie la nivel istoric? Mi-a răspuns că amîndouă: e şi ghinion, dar şi o incapacitate de prevedere şi adaptare la schimbările externe. Un fel de autism macroeconomic destul de stabil în timp, sub regimuri politice atît de diferite.

În ce priveşte agricultura, problema a fost mereu structura sa. În 1907, 1,2 milioane de ţărani realizau aceleaşi venituri cît 2248 de mari proprietari. Loturile ţărăneşti au fost mereu prea mici pentru a susţine acea clasă de ţărani liberi şi autosuficienţi care au constituit coloana vertebrală a dezvoltării economice şi chiar democratice în Danemarca. Iar statul român a fost mereu obsedat de industrializare, nu de reaşezarea şi modernizarea agriculturii.

Agricultura era un domeniu care trebuia să plătească pentru modernizarea restului ţării. Verdictul lui Murgescu e clar: „Atît prin legislaţia referitoare la învoielile agricole, cît şi prin complicitatea de zi cu zi a administraţiei publice cu stăpînii de moşii şi prin felul în care a intervenit atunci cînd ţăranii s-au ridicat împotriva regimului agricol existent, statul român a acţionat în cea mai mare parte a perioadei de pînă la 1914 ca garant a relaţiilor agrare favorabile moşierimii, care drenau veniturile obţinute la sate spre lumea urbană. În ceea ce priveşte funcţia redistributivă a statului, funcţia este la fel de clară. Majoritatea veniturilor proveneau din impozitele plătite de săteni, iar cea mai mare parte a cheltuielilor se îndrepta spre oraş“ (p. 144).

Marea reformă agrară din 1918-1921 a expropriat 6,4 milioane de hectare şi le-a distribuit la 1,6 milioane de gospodării ţărăneşti. Boierimea română s-a autoexpropriat atunci pentru a-i recompensa pe soldaţii Războiului de întregire. Dar a fost prea puţin, prea tîrziu. Presiunea demografică la sate era prea mare, trecerea spre urbanizare prea înceată. Împărţind 6,4 la 1,6 reieşea o fermă ţărănească prea mică şi incapabilă de modernizare. Cercul vicios se relua. Ironia istorică face ca Regele Ferdinand şi Ion Iliescu să facă exact aceeaşi greşeală: fragmentarea extremă a pămîntului pentru a calma cererea socială. Statul interbelic, mereu prea îndatorat şi apoi lovit de criza economică, a încurajat exportul de cereale neprelucrate. Acelaşi cerc vicios: valoare adăugată mică, dependenţă extremă faţă de preţul grîului stabilit la Liverpool, satul care trebuia să susţină industrializarea. Industrializare altfel ratată, mai ales prin stupida politică numită „prin noi înşine“. Dar despre asta săptămîna viitoare.

Pînă atunci să remarcăm doar două adevăruri dureroase: perioada interbelică atît de regretată politic şi cultural a fost în plan economic un eşec de dezvoltare. Decalajul dintre România şi Occident crescuse între cele două războaie, nu scăzuse. Aşa cum acelaşi decalaj a crescut şi la finele comunismului. Pentru că, pe lîngă ghinionul istoric de a ne trezi cu comunismul pe cap, am avut şi un comunism mai prost decît al altora, condus de capete seci, cu cunoştinţe economice primitive.
... vezi tot

sâmbătă, 1 ianuarie 2011

va doresc iubire !

Nu stiu daca exista o urare de nou an, in care cineva sa-si doreasca, sau sa doreasca, ca noul an sa fie la fel cu cel care a trecut. Toti vrem sa fe mai bun, mai banos, mai fericit, mai si mai. Cateodata ma intreb, de unde vine lupta aceasta, uneori semanand cu urcarea unei Golgote ? Pentru ca mai bine, nu inseamna si efort mai putin. Nimic nu se castiga fara munca, doar prin puterea norocului. Mai sunt si norocosi, dar norocul tine de mai mult de twilight zone, decat de constient. :))

Asadar, de ce avem tentinta sa consideram ca nefiresc ce ni se intampla, cand, in realitate, noi suntem cei care determinam tot ce ni se intampla ? Ne este mai usor sa privim la ceilalti sau la stele, decat sa privim in noi insine ? Se pare ca da ! S-ar mai fi nascut speranta, daca nu ar fi fost asa ?:) Patrunderea tainelor vietii este cel mai nepatruns vis al omului.

Ce ne va aduce 2011 ? Mai multa bucurie, bani, sanatate ? Dar noi ce ne aducem ? Ce facem sa fim mai bucurosi, mai sanatosi, mai bogati ? Ce cadou ne facem in 2011 ? :)

Multi cred inca ca bogatia aduce fericire. Da, aduce fericire, dar una efemera, pentru ca fericirea nu tine de cat de mult ai, ci de a sti ce sa faci cu multul pe care il ai. Nefericirea apare in clipa in care crezi ca oricat ai avea este putin.

Ce cred ca se va intampla in 2011 ? Ce s-a intamplat si pana acum, si va fi si de acum inainte. Omul va reveni la valori. Dar nu constient si cu voie, ci de nevoie. Tocmai ce va spuneam, e greu sa convingi pe cineva ca putinul pe care il are ii este suficient. Este greu ca omul sa nu-si doreasca mai mult. Ce inseamna mult ? Ei da, este o intrebare ! :)

Oameni se vor intoarce spre familie si prieteni. Singuratatea si suferinta ii va determina sa faca acesti pasi. Mi-as fi dorit ca iubirea sa fie motivul esential. Din pacate, ca si acum 2000 de ani, si milenii inainte, iubirea vine dupa suferinta. De ce trebuie sa suferim ? Ca sa invatam sa iubim !

Dar mai important, este ca iubirea va veni negresit. Incetul cu incetul, isi va face cuib in sufletele noastre si ne va face fericiti.

Cred ca urarea cea mai frumoasa este: "Va doresc a aveti parte de iubire !".

La multi ani ! ... vezi tot