Gastronomia sentimentelor
-
Asa cum exista geografia sentimentelor, exista si gastronomia
sentimentelor. Inceputa magistral (simplist prin felul de mancare insa
super rafinat si com...
Acum 5 săptămâni
13 comentarii:
Frumoase poze, raman de fiecare uimita ce combinatii de culori si nuante se gasesc in natura...si le-ai surprins tare bine.
Multumesc mult ! :)
Imi plac mult fantanile cu cumpana!
Cea din fotografia ta e "vie"... si asta e bine...
Invataturi intelepte, valabile si astazi iar ceea ce ne-ai prezentat este magnific, atat ca realizare cat si ca mod de gasire a unghiului din care sa imortalizezi ceea ce natura a creat, a ceea ce omul sarman face de zeci de ani trudind.
Iti doresc o duminica placuta!
Divin... nu pot să cred că sunt din România... am impresia că sunt picturi şi nu fotografii!
Multumesc pentru aprecieri ! Da, intr-adevar ... cand ai prea mult, iti bati joc. Asta facem de secole. :)
Ultima sa fie Pestera lui Ambrozie ?
Daca aveti o asemenea aparatura ( de performanta) rupestrele ...Nucu, Alunis, Policiori...si pe acolo peisagii tot din categoria minunilor.
Cum pregatiti catina pentru pastrare ?
Un buzoian get.
Da, e pestera lui Ambrozie ! :)
Ma intrebai de catina ... cu miere la borcan, si apoi la rece.
Insist: o prelucrati termic, separati coaja si semintele de sirop, combinatia miere - fruct ar produce fermentatie imediat - numai daca rece nu inseamna congelator.
Am vizitat blogul dv. in intregime si mi-am dat seama ca ati fost la Colti.
Toamna cu mesteceni si dealuri de chihlimbar in Tara Luanei ...
In photo aveti ochi de artist, aveti aparatura pe potriva, dar faptul ca va plasati exact unde trebuie ca sa declansati ... spune mult. Va doresc cale neangradita !
Multumesc inca o data pentru aprecieri ! Referitor la catina, specialistii spun ca in seminte se gasesc majoritatea vitaminelor. Si de aceea o recomanda proaspata cu miere. Stiti ca fierberea distruge vitaminele ... Nu-mi fac probleme. Un kg de catina, pusa in trei borcane, ajunge pentru o cura de inceput de toamna.
Despre catina: am inteles. Eu separ sucul de pulpa, mustati, samburi- seminte, pe acestea le consum intai, sucul ( nefiert - la 1 litru - o aspirina). Ce am aflat: samburii-seminte trebuie sfaramati , intregi ar deranja interiorul intestinelor cu acel carligel (foarte de luat in seama).Am suc de catina de 4-5 ani valabil si il torn in ceai dupa ce acesta s-a racit.Cu aspitina asta daca o fi in regula...
Va multumesc de ingaduinta !
Foarte frumoase!
Multumesc ! Tre' sa ma gandesc la o investitie intr-un nou aparat. Musai ... :)
Trimiteți un comentariu