duminică, 19 iulie 2009

manifest pentru schimbare


De la o vreme, foarte multi prieteni, mai mult sau mai putin virtuali, ca urmare a degradarii umane pe care cu totii o observam in jur, si-au exprimat dorinta unei uniri in cuget, cu scopul de a schimba ceva in lumea in care traim. Unii mi-au cerut sa ma gandesc la o forma unitara, un fel de asociere, blog sau forum, altii mi-au spus ca n-ar fi rau sa facem un partid. Hilar ... Si atunci, tot intorcand-o pe tote fetele, am gasit o solutie. Ce-ar fi sa ne unim blogurile, dar nu intr-unul singur, ci in mai multe bloguri cu acelasi continut. Ca sa ma fac inteles, am sa aplelez putin la algebra. Avem o suta de bloguri, cu continut divers, unele cu mai mult continut, altele cu mai putin. Pe internet, respectiv pe google, puterea consta in trafic. Cu cat traficul este mai mare, cu atat blogul va fi mai cautat si citit. Dar traficul depinde de cat de multa informatie contine un blog. O suta de bloguri insemna 1 + 1 + 1 + ..... + n. Daca insa fiecare blog ar contine informatia tuturor blogurilor, atunci am avea n + n + n + ... + n. Prin urmare, am sa va cer, tuturor celor care simtiti si vreti sa schimbati ceva, celor care vad blogul mai mult decat un jurnal personal, sa ne unim. Sa preluam si sa dam mai departe ! Sa publicam orice postare interesanta pe care o gasim pe celelalte bloguri - cele care si-au exprimat adeziunea, bineinteles specificand provenienta. Asa traficul va creste mult mai repede, iar noi vom fi cititi de cat mai multi oameni. Practic ne vom ajuta unii pe ceilalti sa ne crestem traficul. Si in felul acesta vom reusi sa schimbam ceva. Va rog sa nu priviti propunera ca pe ceva unilateral sau personal. Google functioneaza dupa matematica, nu dupa sentimente. Nu conteaza ca informatia pe care o aveti pe blog va apartine sau nu. Google aduna cuvintele si promoveaza blogurile pe care le gaseste. Ce parere aveti, incercam ?

REGULI
1. Cel care doreste sa preia o postare va cere acordul autorului. Odata obtinut, acesta va fi valabil pentru orice preluare ulterioara.
2. Cel care preia o postare trebuie sa instiinteze autorul printr-un comentariu.
3 . Cel care preia postarea este obligat sa ataseze linkul catre blogul autorului.
4. Nu vor fi preluate postari cu inimioare si floricele, sau despre gandurile intime ale autorului. Acestea au statutul de private.
5. Intrucat dezideratul nostru este sa promovam valorile, toti cei care vor sa devina membri, trebuie sa stapaneasca destul de bine gramatica limbii romane.

Sunteti de acord ?

11 comentarii:

Delf spunea...

Iniţiativa ta e salutară igienizării caracterelor noastre. Prin urmare, poţi conta pe sprijinul meu, în măsura în care pot fi de folos cu ceva.

denisia spunea...

Nu am prea multă experienţă în ale "blogurilor"... dar învăţ repede...
am găsit oameni minunaţi iar pe mulţi îi simt ca şi prieteni sinceri...

Rontziki spunea...

De acord cu ideea :) Se mai cosmetizeaza pe parcurs si in functie de viziunea participantilor :)

pheideas spunea...

Rontziki, de acord ! Daca aveti propuneri, va rog sa mi le trimiteti. Multumesc !:)

Alexandru spunea...

Perfect, ma atasez :).

Alexandru spunea...

Totusi, nu ar trebui sa facem un blog comun? Un , centralizator sa zicem ?
Un loc unde prima pagina sa fie cu linkuri catre toti cei care sustin ideea, iar dupa aceea articole, trimiteri, etc catre diversi blogeri care scriu despre asta.
Poate fi administrat de un numar restrans de persoane pentru a nu lasa tot felul de dubiosi, dar asta ca niste administratori de forum. Sper ca m-am facut inteles.

Alexandru

pheideas spunea...

Alexandru. ba da, e buna ideea si cu blogul comun. Prima problema ar fi cu partea de administrare. Nu poti avea 100 de administratori. Daca unul se supara si sterge toate postarile ?!! Incerc sa gasesc o solutie cu preluarea automata a postarilor interesante de pe fiecare blog. Adica fiecare sa avem o eticheta cu postari de interes comun si blogul unic sa preia automat toate postarile din acea eticheta. Pana una alta, ideea mea initiala, se vrea premergatoare ultimei. Vom vedea ce-o sa iasa. Eu zic sa-ti bati capul mai mult cu continutul blogului tau si mai putin cu forma finala. Smile! Abia astept sa-ti preiau postari interesante si sa le comentez favorabil.

MildSunnyStar spunea...

subscriu si eu

Unknown spunea...

Sunt alaturi de voi.

d spunea...

sunt de acord apreciez proiectul si ma alatur !

Alexandru spunea...

Pheideas, permite-mi sa lansez acest mesaj si pe blogul tau.
Doresc sa infiintez o asociatie care sa adune alaturi toti cei care doresc Salvarea Romaniei.
Detatii aici http://atitudinipunctro.blogspot.com/2009/07/ce-face-romania.html
si pe linkurile din mesaj.
Acest apel vine ca un raspuns la toate dorintele Romaniei sper.
Va astept cu drag.

Alexandru