joi, 21 iunie 2012

da Dumnezeu copii la prosti !

Se zice ca la prosti le da Dumnezeu copii ! De la inceput doresc sa va spun ca nu am nimic cu cei care au copii. Copii sunt cel mai minunat dar pe care Dumnezeu ni-l poate face. Sa va povestesc ...
Deunazi, cineva imi povestea de altcineva, culmea si medic, care i-a bagat fetitei in gura un aparat dentar. Nu ca ar fi fost nevoie, ci pentru simplul motiv ca vrea ca fetita ei sa ajunga top model. Fetita e sanatoasa tun, nu are dinti strambi sau vreun defect vizibil. Stiti cum sunt copiii, dantura e in crestere si ea se aseaza pe traseu. Maica-si in schimb, i s-a narazit ca fiica-sa ii musai sa aiba dintii perfecti, si timp de doi ani isi va chinui copilul, fortandu-l sa poarte non-stop niste sarme. Basca ca tot mecanismul a pagubit-o de vreo 20 de milioane. Cunostinta care imi povestea, a intrebat-o mai voalat, daca e normala la cap. Replica a venit scurt: trebuie sa ma ingrijesc de copil acum, si imi va multumi cu siguranta mai tarziu, cand se va face mare. Precis va avea si ea grija de mine !
Asa zic si io ! Precis fata isi va aduce aminte cum a chinuit-o maica-sa si o s-o bage tot in niste sarme, undeva pe la vreun camin.
Aparatul dentar, ca aparatul, dar pe langa asta, daca am inteles bine, o mai chinuie cu lectii de balet la nu stiu ce scoala, de pian, si altele. Pe langa, i-a mai bagat si meditatii la vreo tri materii. Bietul copil e zombie ! Cred ca mai creste nitel si isi ia campii. Si totul pentru un parinte tzacanit, si frustrat pentru toate nerealizarile lui.
Cu acest prilej fac un apel ... Parinti, nu va mai stresati copiii ! Nu zic sa nu aveti grija de educatia lor mentala si trupeasca, insa unii chiar exagereaza si o uita pe cea sufleteasca. Un copil iti spune intotdeauna daca e mult sau putin. Daca ii place, mai vrea, daca e prea mult, "scuipa"!
Creanga avea o vorba de duh, pomenita in Amintiri din Copilarie: ... "Daca-i copil sa se joace daca-i cal sa traga si daca-i popa sa ceteasca ! Lasa femeie copilu' sa se joace, ca destule griji va avea mai tarziu, cand se va face mare".
Copilaria e cea mai frumoasa perioada din viata unui om. Acolo sunt toate amintirile si cu ele va ramane toata viata in gand si fapta. Parinti, nu va mai stresati copiii ! Lasati-i sa zambeasca !:)

2 comentarii:

Vocea-de-departe spunea...

Chiar aşa. Nu de alta, dar vorba lui Brâncuşi, când nu mai suntem copii, suntem deja morţi. Aşa că hai să mai tragem puţin de haina copilăriei, chiar dacă ne e strâmtă-n coate...

pheideas spunea...

like ! :)