vineri, 23 martie 2012

domnia, prostia si fudulia s-au nascut in Romania

Tot o stire de pe biziday, emisiunea lui Moise Guran, de pe programul 2 al TVR. ... Cica operatorii hotelieri de pe litoralul romanesc nu mai vor turisti straini, pe motiv ca "strica piata" si ies in pierdere. Nu mi-a venit sa cred cand am auzit. Cum adica, strica piata ? Care piata ? Parca se plangeau ca au hotelurile goale, ca nu le vin turisti si altele.
Si au venit cu explicatii, de mai era putin si cadeam din fotoliu. Intrebati de reporteri, au spus nonsalant ca tur-operatorii straini, adica cei care vin cu un an inainte si negociaza preturile cu hotelurile, cer preturi prea mici, si ies in pierdere. Iar daca vor si all-inclusive, ies in paguba rau de tot, ca arunca mancarea. Tot ei mai vor si personal calificat, care sa vorbeasca limbi straine, servicii pe masura, plaje curate si alte pretentii mult prea mari pentru ce pot sa ofere. Pai, si ce faceti, i-a intrebat reporterul ? A, nu e o problema, noi ne scoatem banii de la turistii romani. Ei nu sunt atat de pretentiosi la mancare si servicii, si dau usor 35 Euro pe noapte, fata de 15 cat ne cer nemtii.
Auziti bai fratior; sa-mi sara telecomanda ! Bulgarii se zbat sa ofere orice si oricat, ba sunt in stare sa iti faca si pedichiura gratis, grecii saracii, ce sa mai vorbesc, si noi ne treziram din varful capitei ca ... stiti, noi nu servim. Bine a zis cine a zis ca, domnia, prostia si fudulia s-au nascut in Romania.
Dupa ce m-am dezmeticit, am realizat ca au dreptate. Romania nu se afla pe Pamant, ci altundeva, in alt spatiu din galaxie. Ce treaba avem noi cu Europa, Africa si turismul ? Noi suntem deasupra tuturor ! :))
Las' ca se duc prostii pe litoral. Ia sa vedeti, cum da caldurica, A2 e plina. Adevarul e ca majoritatea trogloditilor care se bat pe mici si bere, nici nu merita all-inclusive. Dupa ce toata viata au intins kktu pe faianta, sa le dai acum sapun parfumat, ii bagi in spital. Nu-mi spunea un prieten care a fost la bulgari ... cand au vazut mancarea, au dat navala precum vandalii, de n-a mai ramas felie pe masa. Si-au umplut farfuriile cu mancare, iar dupa ce s-au balacit in ea au aruncat-o. Bietii bulgaroi, baieti fini, scoliti de nemti, si-au facut cruci . Au zis ca asa ceva n-au vazut nici in Siberia.
Nu, la prosti nu le trebuie calitate. Rahatul trebuie sa fie mult, stralucitor si dat la tembelizor. Restul nu conteaza. :) Traiasca Romania !

2 comentarii:

Anonim spunea...

Noroc ca locuiesc aproape de plaja ; pe de alta parte 15 euro /pe noapte mi se pare putin . gindeste-te ca trebuie spalate lenjeriile , aspirat , cumparat detergenti , platit camerista , incalzirea , lumina etc. In franta , la hotel - si nu unul cu pretentii 2*, nu gasesti preturi sub 100 euro .... inteleg ca trebuie sa oferim calitate , dar nemtii astia prea vor sa ne facem pres in fata lor. Eu cred ca ei vor sa vina gratuit , urmaresc asta inca din 1945 :)

pheideas spunea...

Daca au turisti, normal ca refuza oferta nemtilor. Volumul inseamna un management supereficient. Asa cum tu acasa nu speli in fiecare zi cearsafuri, asa si ei pot sa isi gestioneze hotelul. Ori daca pe cocalarii nostri, cei care au cumparat hotelurile, nu ii duce capul, de unde sa vina eficienta ?