marți, 5 iulie 2011

la matura !

Funeriu: a sosit momentul sa ne decidem ce vrem sa facem - sa muncim sau sa furam ! "Sa mori tu, i-ar replica un proaspat absolvent pasionat de manele !":)) Din pacate, suntem prea putini cei care vor sa schimbe ceva, dar si mai putini cei care stiu cu adevarat cum. Parca am uitat ce s-a facut chiar inainte de revolutie, cum era organizat sistemul de invatamant, de unde se pornea si dimensiona numarul de absolventi. Asa am ajuns azi sa avem casierite si soferi cu diploma, pitzipoance cu dreptul terminat si analfabeti europarlamentari. Asta e societatea in care traim. Asta s-a cerut, asta s-a oferit. Cand se va cere altceva, va fi oferta pe masura. Pana atunci, la matura si capsuni dragi intelectuali ! Problema majora va fi ca stiinta nu o vei putea cumpara cu niciun credit pt nevoi personale. :))

Totusi, nu inteleg de ce se face atata tam-tam pe tema asta. Care este problema ? Raman posturi de directori, contabili si juristi vacante ? :)) Sa fim seriosi, chiar spuneau, daca nu ma insel, ca din 10.000 de economisti proaspat iesiti, piata cere doar 50. De ingineri nu mai vorbesc, pentru ca fabricile le numeri pe deste. Se anunta dezvoltari de mari capacitati industriale in urmatorii ani ? Pentru ce avem nevoie de intelectuali ? O sa radeti, dar Romania s-a dezvoltat dupa razboi cu analfabeti scoliti in Scoli de Meserii de ultimii meseriasi ramasi de la nemti. Pentru ce e neovie de diploma la sapa ? Stii sa aduni si sa scrii, e perfect ! Restul inveti pe traseu - "samanta se planteaza la 30 cm adancime". :)

Ne-am obisnuit intelectuali. Tac-Pac diploma ! Habar nu au sa scrie si sunt manageri in multinationale. Daca va arat ce mailuri primesc, va ia pe sira. Pe ce criterii i-o fi angajat, nu stiu ! Si apoi toti paduchii s-au bagat pe posturi caldute la stat. Si-au facut rost de teanc de diplome, sa-si justifice salariul. Dar nu mai zic, ca sunt multe de zis.

0 comentarii: