sâmbătă, 26 octombrie 2013

sfat pentru angajatii constiinciosi

Sunteti de fire mai constiinciosi, mai pasionati ce ceea ce faceti sau va place sa dati mai mult decat vi se cere, in speranta ca vi se va intoarce ca recompensa ? Sunteti idealisti ! In limbaj obisnuit, idioti ! Colegii de munca va vor invidia si, cu prima ocazie, va vor "da in cap", iar seful sau patronul, daca va vedea ca duceti "cinci saci", vã va mai pune inca cinci in spate. De ce ? Pentru ca, de regula, se promoveaza mediocritatea si se recompeseaza pupincurismul, si nu profesionalismul sau calitatea unui serviciu prestat. Iar cei pusi sa "cantareasca" sunt la fel de mediocri. Fie sunt depasiti de situatie si persista din greseala in greseala, fie nu s-au "murdarit niciodata pe manute".
Prin urmare, daca faceti parte din prima categorie, nu va spetiti, ca nu merita ! N-o sa va ridice nimeni statuie, ba dimpotriva, cu prima ocazie va veti trezi cu un sut in fund. Dar nici sa nu va apuce depresia sau vreo vina cand vi se va reprosa ceva. De multe ori reprosul, mai ales cand vine de sus, ascunde o impotenta, si nu o pertinenta.

3 comentarii:

Alexandra spunea...

Adevarat, daca esti competent putini vor aprecia cu adevarat si multi se vor folosi de asta...

Ionut spunea...

Cred ca un angajat motivat si intru-un mediu de lucru favorabil dezvoltarii poate muta muntii din loc :) Depinde foarte mult de capacitatile antreprenorului de a-si gestiona personalul. Aici am gasit niste programe foarte faine pentru motivarea angajatilor: http://programe-teambuilding.ro/

pheideas spunea...

peste 100 de ani poate, odata cu ridicarea nivelului de cultura si etica ! :)