vineri, 4 decembrie 2009

la asa natie, asa conducatori

Duminica voi avea de ales intre un parameci si papagalul lui Barba Neagra piratul. V-ati prins ca parameciul e Geoana. Omul asta n-are coloana vertebrala. E carpa. Cum ... sa te duci la Vantu in ajun de alegeri ?!
Cica i-a dat telefon. Mi-l imaginez: suspinand, cu lacrimi si muci atarnand ...
- Sorine, nu mai pot ! Mi-au iesit bube de la stres. Nu pot dormi noaptea, gandindu-ma la Basescu. Am ajuns sa-l visez in rolul lui "Barba Neagra".
- Lasa Mircica, ca mai e putin. Doua zile si gata. Scapi ! Dupa, nu mai trebuie sa-ti faci griji, ca preluam noi. Hai pana la mine, sa te sarut pe frunte, sa-ti treaca.

Auziti, am impresia ca astia sunt rupti de realitate. Era o banuiala mai veche: astia nu stiu pe ce lume traiesc. L-am auzit pe Vantu in interviu: "Sunt un om de afaceri cinstit. Sunt prieten cu Geoana de patru ani si nu vad nicio problema in asta.". Iar Geoana: "Ce daca m-am dus la Vantu ? N-am voie ?".
Cred ca, in afara de sondajele din campanie, nu mai au niciun contact cu realitatea. Sculat dimineata, ciripit de pasarele in Primaverii, sedinta la senat, dupa-amiaza o intalnire la vila nu stiu cui din Snagov, pe seara cu sotia si copiii. Weekend la munte, la vila de protocol. Concedii la Monte Carlo. Cum naiba sa mai stie ce se intampla in Ferentari sau la Dabuleni ?
Ori mai am o banuiala, si anume ca ne cred prosti. Dar nu cred, pentru ar insemna sa fie ei destepti, ori n-am vazut urma de asa ceva.

Cred ca nu ma mai duc la vot. Imi bag picioarele ! Eu "carpe" nu votez. Daca la primul tur poporul a vrut sa iasa astia doi, in momentul acesta mi-e absolut indiferent !
La asa natie, asa conducatori ! Dulce Romanie, asta iti doresc !

Reflectii ...
Sorin Ovidiu Vantu a spart gasca celor trei si joaca singur ? E posibil ca Basescu sa-i fi oferit un business interesant ? Ma indoiesc.
Ce s-a intamplat ieri este foarte probabil sa taie cheful de vot al multor romani, dandu-i astfel sanse lui Basescu. Dar mai e ceva interesant, si anume ca pe Basescu il vor astepta zile grele. Este foarte probabil ca jocul sa nu se fi terminat. E lesne de inteles ca Antonescu era solutia perfecta pentru conjunctura actuala. Ori poporul a vrut altfel. Ma rog, ajutat si de masinile de vot ale PSD-ului si PD-L-ului. Prin urmare, ma astept ca in perioada de dupa sarbatori, sa se intample ceva interesant. :) Evident, daca iese Basescu. Daca iese Geoana, va fi o marioneta. In mainile cui, si pentru ce scop, ramane de vazut.

Ma intriga totusi un alt aspect. Ce interese mai au acum Vantu, Patriciu si Voiculescu ? Adica toti trei se bat sa cumpere un "vapor care se scufunda". Poate vor sa-l puna pe linia de plutire. :) Puteau foarte simplu sa-si "puna palma in fund" si sa-si inmulteasca banii, deja multi, pe alte meleaguri, sau sa se intinda pe vreo plaja aurie. Ciudat ... :)
Oricum, in toate combinatiile posibile, nu vom fi decat spectatori.

Am gasit pe net o opinie:

Ceea ce parea o informatie bomba, neverificabila, a devenit certitudine prin recunoasterea dlui Geoana: in seara anterioara dezbaterii finale, dl Geoana a fost in vizita, la ora 24, la domiciliul dlui Sorin Ovidiu Vintu.

Ce motive importante l-au determinat de dl Geoana sa riste, cu imprudenta maxima, o vizita la dl Vintu acasa, in saptamana decisiva? Un viitor presedinte da fuga acasa la un om de afaceri controversat, in plina campanie electorala, in seara anterioara dezbaterii finale?

Interesant este cum de s-a aflat. Publicatia Academia Catavencu si Realitatea TV au anuntat imediat stirea. Institutii media care fac parte din trustul dlui Vintu. Deci s-a aflat cu concursul si aprobarea proprietarului trustului media. Ce semnal o fi vrut sa transmita dl Vintu? Probabil doua semnale: atentie, dle Geoana, esti la mana mea, daca vreau te distrug. Al doilea semnal: d-le Basescu, ti l-am servit pe tava pe contracandidat. Daca vei castiga, nu uita acest sprijin.

Greseala grava a dlui Geoana nu va ramane fara consecinte. Ce motive secrete te pot obliga, intr-o zi extrem de obositoare, cu o zi inaintea dezabaterii decisive, sa dai fuga, la chemarea dlui Vintu, la locuinta acestuia, la ora 24? Arestarea dlui Nicolae Popa in Indonezia? Capcana intinsa de dl Vintu, care si-a anuntat paparazzii sa-l surprinda pe dl Geoana, nu este o surpriza. Este o confirmare a aprecierii "malefic", facute de dl Geoana la adresa dlui Vintu. Iar dl Vintu l-a confirmat: "asa este dle Geoana, iata dovada". Un semnal mai clar nu se poate imagina.

Iata ce inseamna sa fii dator. Dl Geoana nu l-a putut refuza pe dl Vintu. Nu l-a banuit de intinderea unei capcane. Ceea ce dovedeste ori o aservire totala fata de dl Vintu, ori o lipsa de apreciere a riscurilor, extrem de periculoasa pentru judecata unui viitor presedinte.

Oricare ar fi motivul, dl Geoana este dator cu explicatii detaliate, daca vrea voturile romanilor.

Prof. Stefan Vlaston

3 comentarii:

Anonim spunea...

Nici eu nu mai votez.
Mi-e indiferent şi-n acelaşi timp silă faţă de cine va ieşi noul sau vechiul preşedinte.
Am ajuns la concluzia că cei doi reprezintă naţia română...dar nu pe mine.

pheideas spunea...

Si noi ce facem ? Lucram la negru ?

Anonim spunea...

La un ciorap. Mai am călcâiul.