Mi se intampla sa aud des urmatoarea fraza: "Stii, eu nu prea le am cu calculatorul ...". Este posibil ca in secolul XXI sa existe cineva care nu le are cu calculatorul ? Va intreb nu ca sa ma minunez, pentru ca prin natura meseriei nu pot fi considerat un om obisnuit, care butoneaza un calculator.
Dar am intalnit oameni, care stiu sa apese pe butonul de pornire, sa deschida yahoo-ul si cam atat. Daca se intampla sa dea vreun mesaj de eroare, sa fie nevoiti sa copieze sau sa trimita un fisier, nu mai zic sa instaleze o imprimanta, STARGATE scrie in privirea lor.
Lasati ca am intalnit si genii care, desi meseria lor e aceea de jurist, stiu sa depaneze o pagina HTML, si in trei zile au invatat Photoshopul, ca aveau nevoie sa puna mustati la o poza. :))
Eu ma refer la oameni obisnuiti, cu care te intersectezi pe strada sau pe net si se scuza zambind ca, pentru ei calculatorul reperezinta o mare necunoscuta si nu-i deranjeaza prea mult acest aspect. Ce parere aveti ?
Soare si mare
-
Motto: « II me semble que la misèreSerait moins pénible au soleil. »Încep
sa înțeleg temperamentul și comportamentul oamenilor care locuiesc în tari
cu s...
Acum 4 ani
14 comentarii:
Hmmm,eu am 32 de anii si pana acum trei ani nu am deschis/umblat/conversat/whatever;)...pe un computer!
De ce?In primul rand nu am avut/simtit nevoia, aveam o meserie care nu necesita folosirea computerului.Prietenii ii aveam langa mine, familia la fel...
So, whyyyy?
Acum treaba sta altfel:departe, de familie, de prieteni, de tara, la studii...as aca TREBUIE SA-L FOLOSESC!
Daca imi place? NU, un categoric nu!Dar a devenit obisnuinta...dimineata intre spalatul pe dinti si cafeluta , deschid laptopul!
Well...
p.s.iti citesc fiecare postare, sunt mai timida cu comentariile, insa asta prea mi s-a potrivit!Gand bun!
Iertare , am facut cateva greseli.
Rectific:
ani...nu anii
asa ca....nu as aca
Scuze, graba!
Am intalnit si cazuri in care sa mi se spuna ca nu poate sa-mi trimita fisierul pe mess sau pe mail pentru ca nu stie cum. Si poate ar fi fost de inteles daca era vorba de persoane de varsta a III-a, dar din pacate era vorba de cineva care avea mai putin de 30 de ani.
incet vor invata aproape toti sa foloseasca calculatorul,intai au fost telefoanele mobile la moda daca va amintiti de caramizile purtate cu ceva vreme inainte de mai toti acum a venit randul calculatorului care este la moda ,dar nu tuturor le place ,unii invata pentru ca au nevoie si atunci se straduiesc sa afle cat mai multe altii doar ca sa spuna ca au calculator si atunci se limiteaza la cat mai putin...Lutyk,eu i-am invatat pe parintii mei si au peste 70 de ani amandoi:)) ,al folosesc de doua luni doar si invata ,acum singuri butonand ...nevoia te invata multe iar daca iti si place atunci poti face orice...
:0
Parerea mea este aceiasi: realitatea este stratificata.
In timp ce tie iti pare nefiresc ca unii cetateni ai Romaniei secolului XXI sa nu stie sa foloseasca computerul, altora li se pare o minune si se uita ciudat la un computer.
Sunt sate in ROMANIA unde computerul este necunoscut.
Dar sa nu vorbesc despre sate, sa vorbesc despre Bucuresti, capitala asa-zisei tari membra UE!
Stii cati copii din Bucuresti nu au computer?
Si nu ma refer la floarea capitalei, la miezul, ci la periferie.
Asa gandesc si politicienii, lor li se pare firesc ca un romana (fie el si profesor) sa poata trai cu 6 mil salariu,pentru ca HABAR NU ARE, ce inseamna sa traiesti cu acei bani.
Ei traiesc in realitatea lor, nu au cum sa o perceapa pe a celorlalti!
Lumi paralele, insa cu exigente si pretentii, ba chiar cu spirit de fronda.
:)
Privitor la cealalta nuanta, cum ca desi sunt oameni inteligenti, nu stiu sa foloseasca o unealta atat de facila (care creeaza dependenta), raspunsul meu este simplu: dezinteres!
Nu invata sa foloseasca aceasta unealta pentru ca nu-i intereseaza. Nici sa faca poza buna pentru cei preocupati de aceasta "problema", nici pentru ei insisi.
Unii chiar au aversiune, iar motivele lor sunt intemeiate, daca avem timp si interes sa-i ascultam.
Am ajuns să lucrez până la 14 ore pe zi la calculator, sunt dependentă de el şi mai că i-aş invidia pe cei care pot trăi fără această maşinărie. Dar nu mă intrigă cei neştiutori, care îşi recunosc deficienţele, ci mai ales cei care se laudă cu o diplomă care cică le atestă competenţele în domeniu. Şi nu sunt în stare să instaleze cel mai simplu progrămel sau să facă un pdf din Word. Din câte am observat eu oamenii folosesc calculatorul la atât de multe niveluri încât e greşit să generalizezi însă unii sunt atât de "varză" încât mă întreb uneori cum de nu le este ruşine să deschidă gura. Răspunsul mi-l dă mereu prietena mea: nu toţi oamenii sunt ca tine :)
Am o vorba: Daca te lovesti rar de o problema, plateste pe altul s-o rezolve. Daca te lovesti des, invata s-o rezolvi tu. E valabila pentru schimbatul robinetilor si sigurantelor, dar si la calculatoare. :))) Calculatorul e o unealta informationala. Nu vreau sa abordez delicatul subiect al games or job addicted, ci pe cel strict al cautarii de informatii. Sa spui ... pe mine nu ma "pasioneaza", mi se pare anacronic, in conditiile in care totul depinde azi de comunicare. E ca si cum ne-am teleporta in sec XIX la sezatoarea de crosetat ciorapi. Recunosc, pentru mine informatia e pe primul loc. Si cum Taticul Bill le-a facut pe toate legate intre ele, mi se pare iar absurd sa zici ... pe mine nu ma intereseaza decat atat ! Corect, pentru celelalte platesti. :)) Daca-ti permiti, desigur. Sunt si unii care nu-si permit, dar vor. Tema era pentru cei care isi permit, dar nu vor.
Dar fiecare e liber sa faca ce doreste, cand doreste si cu cine doreste ... :))
:) Aceasta ultima fraza care ai zis-o e exhaustiva, nu mai e nevoie de alte comentarii.
:0
Bun regasit, tuturor!
:)
Fiecare cu opinia lui.
Daca un om al secolului XXI considera ca informatia ii poate parveni doar dintr-un singur loc si acela este computerul, inseamna ca acel om si-a inchis singur orizontul, perspectiva.
Computerul nu reprezinta doar o sursa de informare (de cele mai multe ori discutabila) ci o unealta folosita cu brio in diverse domenii de activitate.
Chinezii sunt destepti. Construiesc si in ziua de azi "turnuri la distanta" pentru a comunica la distante mari, in caz de necesitate. Cand sistemele de comunicare vor face poc din n motive, ei nu vor fi paralizati.
:))
Mentalitatea unor romani: ma pricep la toate si nu platesc nimic. De la crosetat pana la depanat... e meteahna seculara.
:)
@andrei, ce-ar fi ca de maine sa-mi trimiti comentariile prin posta ? Sa-ti dau adresa ... :))
Nici eu nu le aveam pana acum un an, scriam numai e-mailuri si ma jucam, dar acum m-am smintit complet. Nu mai pot sa-mi smulg calculatorul din cap.
@Dane, recnosc ... daca nu era fosta nevasta, sa-mi puna computerul in brate prin '93, nu stiu daca azi mai stiam atatea. Ca nu e suficient sa "ai o idee" sau sa utilizezi un program sau doua. Computerul e Triunghiul Bermudelor. Sa-ti povestesc ... inainte de Craciun mi se tot restarta la bootare. Ajunsesem sa suspectez placa de baza, memorii si altele. Mi-am zis, gata, am pus-o de 15 bulioane. De vreo 10 ani, calculatoarele mi le fac singur. Ce credeti ca era ? Un virus pe nume Shutdowner. Numai cu Nod32 am reusit sa-l scot.
Voila de iata ! Ca sa poti lucra intr-un banal program, tre sa stii o gramada. Sau sa platesti pe altul, si sa-mi fie cu iertare, sunt atatia gugustiuci pe piata, care abia asteapta sa-ti ia banul, incat mai bine inveti singur.
:)
Pheideas, cu draga inima. Folosesc din cand in cand si aceasta metoda.
:)
Trimiteți un comentariu