miercuri, 8 aprilie 2009

scenarii moldovenesti



Chisinau un nou Sarajevo ?

1. Voronin falsifica alegerile. Studentii moldoveni intorsi din Romania, cu ocazia scutinului, ies in strada spontan si manifesteaza impotriva fraudei. Regizorii sunt partidele din opozitie. Vor schimbarea puterii prin noi alegeri, democratice. Nu exista nicio implicare din exterior.

2. Manifestatia de la Chisinau a fost regizata de SRI, prin agentii infiltrati in randul tinerilor. Daca le-ar verifica legitimatiile de student, ar observa ca unii sunt studenti de vreo 15 ani. "Ce sa-i faci, primii 15 ani sunt grei, pan-ajungi in anul trei". Si apoi sunt si sloganurile pro-romanesti. Ce vor sa urmareasca ? Pai a venit momentul ca Moldova sa fie anexata Romaniei. Interesele sunt economice, aproape 80% din economia Moldovei bazandu-se pe relatia cu Romania. Si apoi, pe plaiurile mioritice au cam scazut afacerile. De ce mafia securisto-afacerista romaneasca n-ar putea conrola si businessul de peste Prut ? Si acolo sunt destui capsunari care si-au adus banii acasa ( aproape 30 % din populatie a fost plecata ). Trebuie sa-i cheltuie cumva.
Un al motiv al implicarii SRI-ului este distragerea atentiei opiniei romanesti de la scandalurile din tara. "Pane et circes". Probabil ca "Smeagle" - alias Basescu sau alt idiot va iesi la rampa "in the next time", si va poza in salvatorul natiunii. Nu e rau, macar sa fie suficient de destept sa nu arunce piatra in balta si apoi 1000 de destepti din toata Europa sa n-o poata scoate.

3. Voronin falsifica alegerile cu acceptul Moscovei. Rusii prevad urmarile si le vor folosi ca pretext pentru intrarea cu trupe in Moldova. Planul a fost conceput acum cateva luni, cu ocazia sistarii furnizarii de gaze catre EU. Ei stiu ca europenii nu vor interveni decat diplomatic. Prin urmare, vor intra in Moldova si vor inabusi in sange revolta. Mii de tineri vor fi batuti si inchisi.
Primele semne ale acestui scenariu sunt lipsa de implicare a Ministerului de Interne Moldovenesc si acuzele Rusiei la adresa Romaniei (stiu ei ce stiu !).
Scenariul va fi folosit si ca pretext pentru prezenta trupelor rusesti in Transnistria.

4. Moldova ar putea fi butoiul cu pulbere pentru un nou razboi mondial. A cam venit timpul. Rusia va intra in Moldova si apoi, in functie de reactia tarilor din jur, inclusiv Romania, isi va extinde teatrul de operatiuni. De retinut ca Rusia are un tratat de cobeligeranta cu Ucraina si China, in cazul unui atac extern. Si apoi Ucraina depinde de Gazul si petrolul rusesc. Dupa esecurile diplomatice si economice ale ultimilor 20 de ani, Rusia va da “o lectie” occidentului. Din pacate, o lectie cam dura pentru moldoveni si pentru noi. Inca o data vom fi prinsi la mijloc.

Ce e cert, Voronin este prins intre Moscova si Bucuresti. Moscova ii promite gaz gratis, iar Bucurestiul, dragostea de frate. Smile!

Ciez Voronin: "Frate, frate, dar branza e pe bani !"

0 comentarii: