luni, 22 noiembrie 2010

traiasca revolutia !


Ca urmare a amplelor proteste din Franta, Eric Cantona, celebrul fotbalist, a declarat ca singurul protest eficient, nu este protestul de strada ci unul financiar. Daca trei milioane de francezi si-ar retrage banii din banci, sistemul bancar, dupa parerea sa, principalul vinovat al crizei, s-ar prabusi. Si ca pe 7 decembrie, in mai multe tari europene, va fi o retragere in masa a banilor din conturi.
Interesant, nu ?
Mda, ar fi si mai interesant, daca gestul ar fi si realist. Ma refer in Franta, pentru ca Romania, prin definitia sa istorica, este o tara originala. :))
Cantona nu stie ca la noi exista deja un astfel de "protest", dar nu din partea populatiei sau a oamenilor de afaceri, ci din partea statului. La noi statul vrea sa distruga sistemul bancar.
Stiati ca masura luata de fisc pentru recuperarea datoriilor de la firme si persoane fizice este de mai bine de un an blocarea conturilor ? Si ca, foarte multe firme, ca sa poate supravietui, lucreaza cu cash ? Nu mai vorbesc de piata neagra, pe care statul o blameaza pe fata si o protejeaza pe ascuns.
Si apoi, o mare parte din populatie are credite. Ce fac acestia ? Pot ei sa protesteze in vreun fel ? Ma rog, ei protesteaza deja pentru reducerea dobanzilor ...

0 comentarii: