duminică, 29 noiembrie 2009

ce vindem ?

Tot citind pe diverse situri de economie si finante, si tot vazand o gramada de "experti" dandu-si cu parerea cu privire la relansarea economiei, m-am gandit ca n-ar fi rau sa incerc sa-mi dau si eu cu parerea, in calitate de "expert". :))

Nu cred ca economia se va redresa curand, fara ajutor din afara. Va fi greu si asa, pentru nu prea mai avem ce sa vindem, iar bani degeaba, ma indoiesc ca vom mai primi.
Ajutoare tot am primit timp de douazeci de ani, si inapoi am dat cu taraita, ca in poata aia in care s-a intalnit hotul cu prostul.
Intr-o zi, hotul i-a cerut prostului zece lei, spunandu-i ca-i va da in zece zile. Dupa zece zile, hotul se duce la prost, ii da opt lei, si-l roaga sa-i mai dea cu imprumut zece lei. Peste alte zece zile, hotul se duce din nou la prost, ii da saisprezece lei si ii cere iar zece lei. Si tot asa, pana s-a prins prostul de smecherie. Bine, in realitate prostul nu a fost atat de prost cum parea, dar e alta poveste. :) Pe scurt, "prostul" avea un magazin, de unde hotul cumpara la suprapret.
Acum, cand hotul a venit din nou sa-i ceara bani, "prostul" i-a zis scurt :
- Stii, ai o datorie cam mare. Cu ce o platesti ? - Pai, stii, o sa vand niste ansambluri rezidentiale, ca fabrici nu mai am. - He he he, rase "prostul" ! - Cine crezi ca o sa ti le cumpere ? Poate alt prost, dar ma indoiesc.

Lasand parabola la o parte, ma intreb, ce-o sa vindem ? Grau n-avem, ca ala nu se face peste noapte. Fabricile si bancile le-am privatizat. Pamant n-avem voie, ca scrie in constitutie. Poate poze cu munte si mare si cu Nutzi calare. :))
Cred ca va trebui sa vindem idei si proiecte. Dar pentru ele e nevoie de "a lot of brain". Ori pe la noi brainul s-a cam atrofiat si setat pe spagi date intre doi mici si zece beri la Goldenslitz. :)

Partea buna a povestii e ca si ei au nevoie de noi. Ei, adica aia de la vest, de unde o asteptam pe Luminita sa aterizeze. Ar fi simplu sa credem ca pe ei ii doare in pix. As, dimpotriva ! Au nevoie de noi ca de aer. Au nevoie de piata de desfacere, care sa le cumpere marfurile. In momentul acesta europenii de la vest, ca sa se lanseze si ei pe pista de la Garmisch-Partenkirchen, ii musai le facem loc. Daca nu ne dam la o parte, isi vor rupe picioarele in mantinele crizei.
Prin urmare, ma astept sa ne traga niste suturi in c.. , si asta cat de urgent.

Apropo, stiti de ce au nevoie de piata ? Pentru ca in momentul acesta pietele USA si Chinei sunt blocate. Mai sunt rusii si ukrainienii, insa acolo negocierile sunt cam dure, pentru ca taticu' Putin are alte planuri.:)

5 comentarii:

fly2sky spunea...

As mai spune ca o parte din "brain"-ul nostru a emigrat. Mai este inca, dar nu prea stim sa-l folosim.

pheideas spunea...

pai normal ca nu stim, pentru ca cei care ar trebui sa angajeze brainul, nu au brain. :)

pheideas spunea...

@piticu, sorry, nu avem acelasi target. :)

Tamara spunea...

http://delfilina.blogspot.com/2009/09/tristeti-provinciale.html

pheideas spunea...

???