marți, 25 august 2009

anul 2012

Dincolo de limite - emisiunea din 14-08-09 from GabyS on Vimeo.



Un punct de vedere si atat. :)
Un documentar cu multe aberatii si speculatii. Orice om cu minime cunostinte de fizica si geofizica, isi poate da seama ca multe din teoriile ce prevad catastrofe iminente, nu sunt decat aberatii.
Una din ele este faptul ca alinierea soarelui cu planetele din centrul galaxiei poate determina intensificari de natura tectonica si eruptii. Sau ca timpul va fi 0 in 2012. Tampenie mai mare nici ca am auzit. In primul rand, asemena alinieri au mai fost in trecutul Terrei. Si nu s-a intamplat nimic. Schimabarea polilor magnetici ? Pai dupa calcule recente, urmatoarea inversare ar trebui sa se intample peste 1000 de ani, nu acum. Si daca se inverseaza, nu se intampla nimic, pentru ca procesul este instantaneu, fara maxime si minime. Afirmatii precum ca ziua are 16 ore sunt deasemenea hilare. S-a schimbat viteza de rotatie a Pamantului ? Dupa minimele mele cunostinte de astronomie, daca se schimba ora, ar fi trebuit sa fim mai aproape de Soare cu cateva zeci de mii de km. Ori clima pe Terra s-a incalzit cu 2 gade datorita efectului de sera, nu ca Pamantul ar fi mai usor. Este posibil sa se fi inregistrat variatii, dar nu ale timpului fizic, ci ale rezonantei Shumann, cu efect la nivel celular, implicit o accelerare a activitatii biologice. In ce priveste timpul, cunoastem atat de putine despre el, incat ar fi absurd sa ne exprimam in privinta variatiei si evolutiei lui.
Si apoi asemena alinieri se intampla frecvent in galaxie, iar radiotelecoapele nu au inregistrat schimbari si disparitii de planete.
O alta afirmatie este modificarea traiectoriei unor corpuri din sistemul solar - planeta Nibiru. Modificari de traiectorie sunt determinate de modificari de campuri gravitationale. Iar gravitatia tine de masa, nu de rezonante magnetice.

Sunt de acord in schimb cu alte afirmatii, si anume ca alinierea planetelor poate avea ca efect o crestere a amplitudinii si frecventei rezonantei Shumann. Aceasta crestere se va simti la nivel nucleic celular si este posibila o modificare a ADN-ului, adica o rearanjare a cromozomilor. Daca aceasta reconfigurare va avea efect benefic, ramane de vazut.

Vechii mayasi, ca si egiptenii dealtfel, cunosteau in amanunt teoria maselor si volumelor, si interactiunea lor de natura geomagnetica. Ma refer la piramide. Acestea sunt in realitate captori si concentratori de energie telurica. Energia telurica are un efect pozitiv asupra materiei ( corpurilor fizice ) si ce e mai important, asupra ritmurilor biologice.
Mayasii au prezis doar modificari la nivel celular cu efect in plan mental. Atat si nimic mai mult.

8 comentarii:

Exilul interior spunea...

ai un premiu again la mine pe blog,meriti!
felicitari!!

pheideas spunea...

Multumesc Sasha ! :)

Liliana spunea...

Se pare ca si tie iti plac pana la urma enigmele Terrei! E normal sa urmarim toate aceste teorii si sa le analizam pentru ca se discuta despre viitorul nostru totusi! Pro si contra unor idei vor fi mereu ! Interesanta precizarea ta din final despre mayasi...:)

pheideas spunea...

Enigmele Terrei ? Mircea Malita sa traiasca ... dac-o mai trai.
Tu crezi ca mi-am tocit ochii in tinereti cu love stories ? :)) Neeee ! Mi-a palcut sa stiu tot ce misca si sta in Univers. :)
Mai am si preziceri.
Uite, tot cu mayasii. In toata zona Yucatanuli, prin paduri, gasesti metates - pietre de gatit. Le-am studiat cu ochiul meu de inginer. Pot baga mana in ... daca nu sunt turnate in piatra, nicidecum slefuite. Ei bne, cum reuseau sa inmoaie piatra ? Ai vazut constructile megalitice din Peru ? Incearca sa faci un turn din bilute de plastilina. Exact asa arata piatra - parca ar fi fost moale. Cum au reusit ? E vorba de rezonanta - acustica - vibratii. :)

Liliana spunea...

Parca am si eu prin biblioteca cartea cu Enigmele Terrei. Si pe mine m-au fascinat si continua sa o faca,subiecte de acest gen.Daca mai ai si alte informatii te rog sa le impartasesti. I like this subject...:)

pheideas spunea...

Ohoo ! Mi-era teama ca imi pierd cititoarele. Promit c-am s-o fac. :)))))

Rontziki spunea...

A, Enigmele Terrei, tre' s-o caut si s-o aduc cand ma mai duc acasa :) Mai stiti si enigmele miturilor astrale de Kernbach, parca?

pheideas spunea...

Rontziki, n-am citit-o. Mi-a scapat.