Un blog despre cunoastere, oameni, iubire, ratiune, dezvoltare personala, despre tot ce e frumos si nu se vede. Cu cateva exceptii, tot ce e scris aici imi apartine. E locul unde imi scriu gandurile, impresiile, stiinta si motivul insomniilor. Lectura placuta ! [pheideas]
Nu suport milogii Nu stiu daca ati intalnit oameni care, desi nu sunt saraci, se milogesc. Sunt genul care folosesc hartia igienica pe ambele parti. Sunt permanent in cautare de chilipiruri. Pentru ei totul e scump si nu platesc, nu pentru ca nu au bani, ci pentru ca nu vor. Ca sa va faceti o idee mai precisa, am sa va povestesc.:) Eram la o tipografie. Vine un tip intolit, cu un Avensis parca, sa dea o comanda de cincizeci de invitatii de botez pentru fiie-sa. Pretul oferit era de 3 lei / buc. In total facea 150 lei. A strambat din nas si a inceput sa negocieze. Imi venea sa-i dau eu bani. Cunosc un alt tip, pe-a carui frunte scrie "ieftin". Cand ma duc pe la el, intotdeuna se lauda ca si-a cumparat, ba un laptop cu 1000 lei, ba ultimul ragnet de placa grafica, pe care a schimbat-o cu vechea placa si a mai dat in puls 20 lei, ba a gasit la promotie un set de scaune de gradina sau cine stie ce gratar, care face spagatul singur si altele. Are o fabrica. A schimbat pana acum zeci de furnzizori de ambalaje, de ingrediente si utilaje. Niciunul nu e suficient de ... ieftin. :) Acum sa va zic partea interesanta. Stiti foarte bine ca orice e ieftin, crapa a doua zi. Exact asa i se intampla lui. Mi-e mila cand il vad ca se plange - ba i s-au dezlipit etichetele, pentru ca a negociat un pret bun cu tipografia, ba a ramas cu masina pe centura, pentru ca a reparat-o ieftin la nus' ce service, ba i-a crapat un utilaj, luat pe degeaba de la vreun turc. Saracul, munceste si se streseaza mai mult decat daca ar plati pretul corect. Dar e fericit ca ... e ieftin ! E bucuria lui.
Nu suport snobismul si narcisismul Mi s-a intamplat, acum din ce in ce mai rar, sa intalnesc tot felul de snobi. Investesc pana la ultimul leu in imagine, de la tabla, la toale si gagica. Acum s-au mai stilat. Pe vremuri ii gaseai la tot pasul. Cei mai multi snobi i-am intalnit prin multinationale. Se lipesc de cate-un birou cu laptop, isi trag masina cu cercuri si nu le mai ajungi cu prajina la nas. Sunt permanent preocupati si superocupati. Rapoarte peste rapoarte, intalniri, sedinte si traininguri. Daca ii pui unul langa altul, zici ca sunt Man in Black III. Acelasi costum negru si cravata, camasa alba sau in dungi, aceiasi pantofi taiati, sacou sau taior la femei. Aceleasi pauze de tigara si cafea pe-aceeasi terasa cu vedere la parc. Stereotip - mobilul, pachetul de tigari si cafeaua. :) Aceleasi bancuri tampite, ori despre ultimul tip de ML, in ce statiune in Alpi au fost, la ce hotel in Paris si remarcile stupide de genul: "Cum e posibil sa ... in tara asta de kkt !". Daca le zici de mici si bere, se uita la tine ca la muzeu. Acelasi snobism il gasesti si pe net. Ba nu, cred ca mai mult e vorba de narcisism. Uite pe bloguri, de exemplu. Observ la unele personaje o aroganta de vedeta. Abia catadicsesc sa arunce un comentariu. Unii cred ca se masturbeaza, citind comentariile fanilor. "Andreea, esti minunata ! Rochia ta este superba ! Aseara ai fost la inatime. Te iubesc !". Sau: "Alina, noua fata a blogului tau arata superb ! Ceea ce faci tu in parlament este minunat.", apoi: "Draga Laura, lectia ta de sex este formidabila, in fiecare noapte te visez.". Si ei raspund: "Va iubesc pe toti ! Sunteti minunati ! Ieri m-am intalnit cu fanele mele de la clubul "Pe tocuri", si ne-am simtit minunat.", "Draga Bogdan, iti multumesc pentru aprecieri, si blogul tau este la fel de frumos.", "Alex, ma bucur ca ai fantezii cu mine.". Si rar comenteaza pe alte bloguri. Sunt prea pretiosi. :)
Nu suport tematorii Acu' nu stiu, oi fi si eu ciudat in ochii altora. :) Nu-i suport pe cei care nu rad. Ii vezi permanent incruntati, parca socotind ceva. Am o prietena buna, caruia intr-o zi i-am spus ca arata de parca ar pilota un Boeing 747. E preocupata de cotidian si nu se poate detasa. Sper sa nu se supere. Poate ca asa e firea mea, sa zambesc, sa fiu deschis si sa gandesc cu 250 km/h. Ar fi absurd sa cer si altora sa tina pasul cu mine. Dar nu pot sa inteleg teama pe care o au multi oameni in momentul in care le daruiesti ceva. Nu glumesc ! Le dai ceva gratis si ei se comporta de parca ar fi vazut un pachet suspect in aeroportul din Tel Aviv. Chiar mi s-a intamplat, cu ceva vreme in urma, sa vad un coleg de blog vaitandu-se ca i-a "violat" cineva calculatoru'. Il simpatizez si i-am facut cadou un firewall bun, cu serie si instructiuni de folosire. Am pierdut ceva vreme sa-i pregatesc tot pachetul. I l-am trimis. Ma asteptam la un feedback ... sa-mi zica daca l-a pus, cum merge, s-a rezolvat sau nu etc. Nimic !
Nu-i suport pe cei care rostesc usor cuvintele Intr-o postare anterioara, referindu-ma la comportamentul celor din jur, am spus: "Am nevoie, intind mana si ma servesc ! Cat costa, sau cat sunt dispus sa platesc pentru lucrul de care am nevoie, ma intereseaza mai putin !". Asa e si cu cei care rostesc cuvinte fara sa gandeasca prea mult. Si apoi sunt loviti de amnezie. In realitate, nu de amnezie ci de razgandeala. Da, razgandeala e sport national. Multi rostesc cuvinte, fara sa calculeze si greutatea lor. Promit marea cu sarea, si apoi cand realizeaza ca vine vremea scadentei, se razgandesc. "Ce daca i-am promis ? Las’ ca vad eu ce fac !" sau "I-am spus ca ii dau 50%. Si asa nu face nimic, ia sa-l pacalesc si sa nu-i mai dau !". Se fac ca uita sau renegociaza contractul. Cuvantul poate sa fie si scris; mai ales cel pus pe contracte de credit la banci. :) Abia astept ziua in care orice intelegere, de la zugravul care iti zugraveste apartamentul, la orice business care presupune un termen de predare ferm, se va parafa, negru pe alb. Si daca nu respecta, sa plateasca ! Sau cel mai bine, cu acreditiv bancar. M-am saturat de eternul: "Haide sefu’ ca ne intelegem noi !". Tot cuvant e si declaratia pe care ti-o face un prieten, pe care-l credeai bun: "Nesimtitule, hotule, parsivule !". Da, prieten caruia i-ai fost casa, masa, pat si bun povatuitor cand era la nevoie. Daca nu reactionezi, tot acel prieten vine pe urma si isi cere scuze. Te uiti la el cu ingaduinta il mangai incet pe crestet si cu greu te abtii sa nu-i tragi un sut in fund. Smile!
14
comentarii:
Anonim
spunea...
Şi mie imi place să negociez, dar nu voi cumpăra niciodată un obiect doar pentru că este ieftin. Trebuie să existe un raport corect calitate-preţ. Tatăl meu spune: (deşi nu el a născocit vorba asta) că suntem prea săraci să cumpărăm lucruri ieftine. Acel domn care venise la tipografie să negocieze preţul, n-a făcut decât să-şi testeze capacităţile de negociator.
Nici mie nu-mi plac snobii şi fiţele lor. Imi plac oamenii simpli, care nu au uitat să dea bineţe femeii de servici şi care nu-ţi vorbesc de sus, de parcă ei au inventat cuvintele. În privinţa complimentelor de pe net, nu ştiu unde începe snobismul. De felul meu sunt foarte sinceră, dacă mă impresionează plăcut un blog, comentez, dacă nu, prefer să mă abţin, pentru că mă pun în locul celuilalt şi...aşa cum spui şi tu, este bine să-ţi cumpăneşti vorbele înainte să le arunci, să te pui în locul celuilalt- o vorbă doare mai mult decât o palmă.
Spui că nu suporţi fricoşii. Din povestirea ta deduc altceva; Noi românii suntem sceptici când ni se oferă ceva. Ne cunoaştem pe noi înşine şi ştim că nimeni nu ar oferi ceva, fără să aibă un motiv. Ăsta este caracterul nostru. Dacă mergi pe stradă în alte state, vezi oameni zâmbind din suflet, chiar şi poliţiştii sunt amabili. La noi toată lumea se fereşte de toată lumea, ne este teamă să nu fim înşelaţi sau ţepuiţi- poate este moştenirea noastră. Ar mai fii multe de spus, dar am multă treabă. Îţi doresc o zi minunată.
Floare de colt, una e scepticismul si alta ... nu stiu cum sa-i spun. Nu e vorba de omul de pe strada, ci de omul pe care il cunosti de multa vreme si nu ti-a cerut niciodata nimic. Ba mai mult, ti-a dat degeaba de multe ori. Apoi te mai uiti si la om, mai si gandesti. Nu te poti comporta instinctual tot timpul. Da, cred ca e vorba de instinct, de prima reactie. Cum era la americani pe la 1800 - shoot first, then ask !
Tare bune niste vorbe vechi: sunt prea sarac sa-mi iau lucruri ieftine sau scumpul mai mult pagubeste :)
Apropo de remarcile "cum e posibil ..." mai e o categorie pe care nici eu nu o suport: cei plecati (de putin timp!) din tara care vin si incep cu de-astea de parca au uitat cum era si s-ar astepta ca in cateva luni realitatile de aici sa se schimbe ca de la cer la pamant :)) Cat despre ploconeala pe blog...e o exprimare a felului de a fi din viata de toate zilele, cred, oameni care probabil nu au opinii personale sau, daca au, le trec sub tacere, habar nu am de ce...ca sa fie bagati in seama si placuti, probabil...prefer oamenii care atunci cand fac un compliment, o fac sincer, la fel ca si atunci cand critica sau contrazic :D la fel cum nu sunt de acord nici cu complimentatul continuu, nici cu critica obsesiva.
Fricosi sau susceptibili suntem cu totii, intr-o oarecare masura, dar de la un punct incolo, ca si in exemplele tale, devine paranoia...acum depinde si de experientele fiecaruia, pentru ca in cazuri de genul asta, e posibil sa fie vorba de friptul cu ciorba si suflatul si in iaurt :))probabil de aici si teama de a accepta ceva venit gratis :) Putin narcisim sau in exprimarea vitezei de gandire?! :)))
Absolut de acord, nici eu nu-i suport pe cei care nu se tin de cuvant! Si daca varianta cu a scrie totul negru pe alb poate ca nu e fezabila pentru orice tip de cuvant dat, mi-ar placea sa existe niste dispozitive cu pumni de exemplu :))) pentru ca, atunci cand cineva procedeaza ca in exemplele tale, sa il pocneasca pumnul cu intensitate variind dupa consecintele provocate prin nerespectarea cuvantului :))))
Rontziki, nu dispozitiv cu pumni. O bomba in buzunar, cu butonul la tine. :))) Ma gandeam ca ar fi mai bine ca toti sa avem niste bani intr-un cont blocat. De-acolo sa se traga amenzile, penalitatile si despagubirile. Acasa primesti doar felicitarile. :)) Ce zici, ar merge ?
Din pacate nu ar merge :(...Ideea e buna, dar nu ar putea fi pusa in practica pentru ca tu faci ceva si ti se datoreaza bani care, neplatiti la timp, genereaza si penalitati de ex, nu s-ar putea face automat plata lor pentru ca cineva trebuie sa verifice daca chiar ti-ai facut treaba astfel incat sa ti se cuvina banii si daca neplata nu se datoreaza unei neindepliniri din partea celui care face. Nu se poate porni de la premisa ca unul respecta si celalalt, cel care nu plateste, este automat vinovatul care datoreaza :)
Rontziki, ma gandeam la un cont de litigii. Si o terta parte care sa verifice respectarea contractului. Ar fi o responsabilizare a executantului. Dar asa e, nu poti fixa limita contului, incat sa acopere orice lucrare. Tot acreditivul bancar e solutia. :)
"Milogii" de care pomenesti sunt obisnuiti sa li se ofere totul la un pret derizoriu, au impresia ca totul li se cuvine, ca insusi Universul si-a dat concursul pentru a-i crea pe ei.intra in tipologia grandomanului pe care nici eu nu o suport. Pe alta parte, snobismul si narcisismul sunt alta "boala" grea.Avem parte de ambele variante in viata de zi cu zi din pacate. By the by, mi-am amintit o gluma a lui Doru Octavian Dumitru: "maieu Adidas, chiloti Adidas, papuci Adidas, minte Adidas". Ce sa mai zic de cei care sunt atat de mandri de infatisarea lor, mai mai sa-si pupe muschii in plen sau de cei care se dau dupa cum bate vantul... Despre cei care sunt circumspecti atunci cand vrei sa=i ajuti, da, cred ca porneste din mentalitatea -bat0o vina- mostenita ca ceva necurat se poate ascunde in spatele gestului. Despre cei care dau impresia ca stiu tot am dezvoltat si eu intr-un post si de multe ori sunt doar cuvinte nenumarate fara esenta, substantialitate. E dorinta unora de a epata si de a se crede buricul pamantului! Se merge apoi pe vechiul indemn al lui Machiavelli: Scopul scuza mijloacele care se pare ca are succes la noi, in unele sfere. Mentalitatea e hiba si apoi intervine instinctul de conservare care induce amnezia de care pomeneai. Imi surade si mie ideea unei bombe cu butonul la mine! :)))
As extinde capitolul "fricosi" cu cei care nu reactioneaza in niciun fel activ la ce se intampla in jurul lor. Ii vezi permanent in postura de comentatori ... "Cum e posibil dom'le ?". Daca le ceri sa e implice, spun "Io nuuuu !". Daca observi, parerile lor nu contin solutii.
Am cunsocut si eu mai multi milogi dar cel de care ca voi povesti ii intrece pe toti: Baiat cu parinti bogati dar zgarciti omul asta a mers cu o gasca in excurise prin Europa. Pe langa faptul ca folosea pasta de dinti a altora cu toate ca avea si el ,cand se opreau sa bea cate o cafea ,omul tot flutura cate o bancnota de 10 euro,si cerea de la unul de la altul 2 euro ca nu vrea sa o schimbe :):) A facut de cateva ori faza pana cand s-a laudat ca el mai are pe card o mie si ceva de euro. In momentul respectiv unul din gasca i-a zis :"Ma ,in palaria mea,pe langa ca ai cardul plin tot fluturi bancota aia de 10 euro ca nu vrei sa o schimbi parca ai schimba o bancnota de 100 de euro"
Despre educatie si invatatura
Îndoaie copacul cât este mic; învaţă copilul până nu a crescut mare.
A hrăni fără a instrui este cel mai ...
Ultimele comentarii
Esther on povestea unei amante ideale Sotul meu s-a intors!!! După 1 an de căsnicie ruptă, soțul meu m-a lăsat cu doi copii și viața mea a fost spulberată. Am vrut să termin, aproape m-am sinucis pentru că ne-a lăsat fără nimic. Am
, on o poveste de dragoste Am avut inima zdrobită în ultimele 9 luni după ce David s-a despărțit de mine, dar după ce am văzut mărturiile unor oameni despre Dr. DAWN, am fost foarte încântată să-i cer ajutor. Mi-a explicat
Jenny on sfat pentru angajati După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am
Jenny on paradoxuri istorice După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am
Jenny on dilema După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am
Toate-s vechi si noua toate ...
Istorie * Din invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie: "Pentru aceia, iubitu mieu, suntem datori şi ni se cade să ne ferim de toate pizmele, de toate răutăţile; ca să ştii, cu adevărat tot omul, măcar bogat, măcar sărac, măcar înţelept, măcar neştiut, orice va sămăna, aceia va şi secera, şi cine cum îşi va lega sarcina, aşa o va şi duce. * All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.[Edmund Burke] * Cand construiesti o barca, trebuie sa masori mai intai valurile [Kong Fu Zi - Confucius]
Iubirea * Oamenii care ajung să se cunoască, vor ști să spună ce persoane au mari șanse să le "fure inima"; iar asta nu îi mai miră atât de tare atunci când le întâlnesc. Ei stiu doar că se întâmplă ce știau că se va întâmpla, pentru că au găsit ce căutau. [Aniela Minu - psihoterapeut] * If you love something, let it go. If it comes back to you, its yours forever. If it dosent, then it was never meant to be." [Anonymous] * De multe ori, iubirea nu inseamna prietenie, ci doar sex! [autorul] * Cand iubesti cu adevarat nu ai voie sa atingi.
Fericirea * Fericirea nu sta in cat de mult ai, ci in a sti ce sa faci cu ce ai.
Afaceri * Don't buy something you cannot sell. [Warren Buffet] * Sunt doua moduri de a cuceri si subjuga o natiune: prin sabie sau prin indatorare. [John Adams 1735 - 1826] Recomand Zeitgeist: Addendum
Sanatate * Medicul vindeca boala, nu si cauza. Pe aceasta trebuie s-o cautam si s-o vindecam singuri. [autorul]
Prietenia * Cred in prietenie ! Cred in oameni si in puterea lor de de a face lucruri frumoase impreuna.
Ontologia
Ontologia este o disciplină filozofică, ramură fundamentală a metafizicii, al cărei obiect de studiu este Fiinţa şi Existenţa, şi categoriile în care acestea se împart: lucruri, proprietăţi, procese, fapte. ... wikipedia
Pheideas
FIDIAS, PHEIDIAS / Celebru sculptor si arhitect, care a trait in Grecia secolului 5 i.e.n. A fost unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai perioadei clasice din cultura greaca. Creatiile sale se disting prin echilibru si armonie, o proportionalitate perfecta si o nuantare a volumelor si structurilor. Unii ii atribuie vestitul "numar de aur". A realizat multe statui celebre; din pacate astazi nu se mai pastreaza decat copii ale lor. A fost insarcinat de Pericle sa conduca lucrarile de constructie a Acropolei Ateniene. A indrumat realizarea si decorarea Parthenonului. Lucrarile sale au influentat atat artistii din generatia sa, cat si pe cei care l-au urmat. Cateva lucrari: "Zeus din Olimpia", "Athena Promachos", "Athena Parthenos".
Mesaje de la cititori
Blogurile, blogosfera sau aşa cum îmi place să-i spun, Cyberia, e pentru mine locul unde putem sonda abisuri şi culmi, senzaţii şi experienţe, gânduri şi teorii fără să ne împiedicăm de convenţii, politeţuri, dogme, palier social, profesional, distanţe şi alte obstacole. Dacă n-am fi exploratori şi mai ales dacă n-am explora complexitatea umană, postarile si comentariile n-ar avea niciun sens. Ce rost ar avea un blog-jurnal sec, cu o înşiruire de evenimente ? Cred că n-ar interesa pe nimeni. În ce priveşte iubirea la distanţă, asta e o temă generoasă. Cyberia concurează viaţa reală. Cyberia face posibile iubiri şi uneori chiar împlinite, destul de multe... ;) Pheideas, te-ai întrebat de ce ? Eu, da ! Şi răspunsul e: fiindcă nu te mai captează iniţial fizicul. E un tip de comunicare directă, raţiune-raţiune sau suflet-suflet, sau o combinaţie din cele două, dar directă, fără să te influenţeze aspectul fizic, vestimentaţia, mediul, parfumul şi tot restul. În Cyberia, chiar şi cocoşatul de la Notre Dame ar fi avut şanse cu Esmeralda lui ... Vocea de departe
Soare si mare
-
Motto: « II me semble que la misèreSerait moins pénible au soleil. »Încep
sa înțeleg temperamentul și comportamentul oamenilor care locuiesc în tari
cu s...
Each One Teach One
-
Ce faci atunci când ½ dintre copiii regiunii în care trăiești au
analfabetism funcțional, sunt în pericol de abandon școlar și în risc de
excluziune socia...
Avantajele unui Curs ECLD
-
ECDL prezinta o serie de avantaje atat pentru angajati, cat si pentru
angajatori. In cazul angajatilor un curs ECDL creste nivelul de cunostinte
de baza l...
-
Varianta digitala a Monografiei Delani este acum accesibila tuturor
accesand linkul acesta sau dand click pe imaginea cu cartea din partea
dreapta a sit...
"Slugă la doi stăpâni", un spectacol de neuitat
-
Ultima seară de iarnă... Așteptarea fremătândă a primăverii s-a
transformat, pentru câteva sute de spectatori ai Teatrului Dramatic "Sică
Alexandrescu", în...
They call me ‘madam’
-
Am citit ieri un articol pe blogul Mihaelei Radulescu si m-au luat iar
toate frustrarile si indoielile, angoasele si testoasele. Cica imbatrinim
si ca sa i...
Prieten
-
Prieten este cel care-ţi redă curajul de a trăi atunci când te îndoieşti
că mai merită. Cel care te ascultă, care te priveşte în ochi şi-ţi spune
că eş...
The Italian Church in Bucharest
-
The Italian Church "Our Blessed Savior" is a Catholic church, built between
1915-1916 in Bucharest. It was consecrated by bishop Raymond Netzhammer in
1916...
Sa dam un sarci pe Goagal!
-
Ca orice blogger curios (desi numai blogger nu ma pot numi) daca se mai
sinchiseste careva s-arunce-un ochi in ograda-i de talent revarsat in
elucubrati...
Un dram de 2011
-
Secunda de cultură: “Should auld acquaintance be forgot/ and never brought
to mind?”
Astfel începe Auld Lang Syne, după cum a vrut Robert Burns.
Vreau să l...
Relatiile bazate pe sex se termina repede. Cele bazate pe respect dureaza o vesnicie ! Grija mare sa nu confundati gaura din cap cu cea dintre picioare !
Nu va obositi sa copiati; Google gaseste orice. E suficient sa selectezi un text si in momentul urmator iti apare oriunde. Daca totusi v-a placut ceva, rog sa puneti si sursa ? Este o chestiune elementara de bun simt. Va mercic !
14 comentarii:
Şi mie imi place să negociez, dar nu voi cumpăra niciodată un obiect doar pentru că este ieftin.
Trebuie să existe un raport corect calitate-preţ.
Tatăl meu spune: (deşi nu el a născocit vorba asta) că suntem prea săraci să cumpărăm lucruri ieftine.
Acel domn care venise la tipografie să negocieze preţul, n-a făcut decât să-şi testeze capacităţile de negociator.
Nici mie nu-mi plac snobii şi fiţele lor.
Imi plac oamenii simpli, care nu au uitat să dea bineţe femeii de servici şi care nu-ţi vorbesc de sus, de parcă ei au inventat cuvintele.
În privinţa complimentelor de pe net, nu ştiu unde începe snobismul.
De felul meu sunt foarte sinceră, dacă mă impresionează plăcut un blog, comentez, dacă nu, prefer să mă abţin, pentru că mă pun în locul celuilalt şi...aşa cum spui şi tu, este bine să-ţi cumpăneşti vorbele înainte să le arunci, să te pui în locul celuilalt- o vorbă doare mai mult decât o palmă.
Spui că nu suporţi fricoşii.
Din povestirea ta deduc altceva;
Noi românii suntem sceptici când ni se oferă ceva.
Ne cunoaştem pe noi înşine şi ştim că nimeni nu ar oferi ceva, fără să aibă un motiv.
Ăsta este caracterul nostru.
Dacă mergi pe stradă în alte state, vezi oameni zâmbind din suflet, chiar şi poliţiştii sunt amabili.
La noi toată lumea se fereşte de toată lumea, ne este teamă să nu fim înşelaţi sau ţepuiţi- poate este moştenirea noastră.
Ar mai fii multe de spus, dar am multă treabă.
Îţi doresc o zi minunată.
Acel domn a facut pe ... milogu'. :)) Exista o limita. Daca avea pantalonii rupti, il credeam.
Pai tocmai la frica asta ma referam. :)) Am pus intre glilimele, sa nu se creeze confuzie. :))
Floare de colt, una e scepticismul si alta ... nu stiu cum sa-i spun. Nu e vorba de omul de pe strada, ci de omul pe care il cunosti de multa vreme si nu ti-a cerut niciodata nimic. Ba mai mult, ti-a dat degeaba de multe ori. Apoi te mai uiti si la om, mai si gandesti. Nu te poti comporta instinctual tot timpul. Da, cred ca e vorba de instinct, de prima reactie. Cum era la americani pe la 1800 - shoot first, then ask !
Tare bune niste vorbe vechi: sunt prea sarac sa-mi iau lucruri ieftine sau scumpul mai mult pagubeste :)
Apropo de remarcile "cum e posibil ..." mai e o categorie pe care nici eu nu o suport: cei plecati (de putin timp!) din tara care vin si incep cu de-astea de parca au uitat cum era si s-ar astepta ca in cateva luni realitatile de aici sa se schimbe ca de la cer la pamant :))
Cat despre ploconeala pe blog...e o exprimare a felului de a fi din viata de toate zilele, cred, oameni care probabil nu au opinii personale sau, daca au, le trec sub tacere, habar nu am de ce...ca sa fie bagati in seama si placuti, probabil...prefer oamenii care atunci cand fac un compliment, o fac sincer, la fel ca si atunci cand critica sau contrazic :D la fel cum nu sunt de acord nici cu complimentatul continuu, nici cu critica obsesiva.
Fricosi sau susceptibili suntem cu totii, intr-o oarecare masura, dar de la un punct incolo, ca si in exemplele tale, devine paranoia...acum depinde si de experientele fiecaruia, pentru ca in cazuri de genul asta, e posibil sa fie vorba de friptul cu ciorba si suflatul si in iaurt :))probabil de aici si teama de a accepta ceva venit gratis :)
Putin narcisim sau in exprimarea vitezei de gandire?! :)))
Absolut de acord, nici eu nu-i suport pe cei care nu se tin de cuvant! Si daca varianta cu a scrie totul negru pe alb poate ca nu e fezabila pentru orice tip de cuvant dat, mi-ar placea sa existe niste dispozitive cu pumni de exemplu :))) pentru ca, atunci cand cineva procedeaza ca in exemplele tale, sa il pocneasca pumnul cu intensitate variind dupa consecintele provocate prin nerespectarea cuvantului :))))
P.S. Am uitat sa precizez: Felicitari! Super postare! :)
(Poti sa ma crezi pe cuvant ca stii ca nu scap complimentele prea usor :)))
Rontziki, nu dispozitiv cu pumni. O bomba in buzunar, cu butonul la tine. :)))
Ma gandeam ca ar fi mai bine ca toti sa avem niste bani intr-un cont blocat. De-acolo sa se traga amenzile, penalitatile si despagubirile. Acasa primesti doar felicitarile. :)) Ce zici, ar merge ?
Merci mult ! Desi unii s-ar putea sa sara in sus ... :))))))
Rontziki, cu viteza de gandire, nu e narcisism, e altruism :)))))))))))))))))))))
Din pacate nu ar merge :(...Ideea e buna, dar nu ar putea fi pusa in practica pentru ca tu faci ceva si ti se datoreaza bani care, neplatiti la timp, genereaza si penalitati de ex, nu s-ar putea face automat plata lor pentru ca cineva trebuie sa verifice daca chiar ti-ai facut treaba astfel incat sa ti se cuvina banii si daca neplata nu se datoreaza unei neindepliniri din partea celui care face.
Nu se poate porni de la premisa ca unul respecta si celalalt, cel care nu plateste, este automat vinovatul care datoreaza :)
:)))))))) daaa, siiiigur, inseamna ca am uitat si sa-ti multumesc pentru viteza de gandire si pentru impartasire :)))
Rontziki, ma gandeam la un cont de litigii. Si o terta parte care sa verifice respectarea contractului. Ar fi o responsabilizare a executantului. Dar asa e, nu poti fixa limita contului, incat sa acopere orice lucrare. Tot acreditivul bancar e solutia. :)
"Milogii" de care pomenesti sunt obisnuiti sa li se ofere totul la un pret derizoriu, au impresia ca totul li se cuvine, ca insusi Universul si-a dat concursul pentru a-i crea pe ei.intra in tipologia grandomanului pe care nici eu nu o suport.
Pe alta parte, snobismul si narcisismul sunt alta "boala" grea.Avem parte de ambele variante in viata de zi cu zi din pacate. By the by, mi-am amintit o gluma a lui Doru Octavian Dumitru: "maieu Adidas, chiloti Adidas, papuci Adidas, minte Adidas". Ce sa mai zic de cei care sunt atat de mandri de infatisarea lor, mai mai sa-si pupe muschii in plen sau de cei care se dau dupa cum bate vantul...
Despre cei care sunt circumspecti atunci cand vrei sa=i ajuti, da, cred ca porneste din mentalitatea -bat0o vina- mostenita ca ceva necurat se poate ascunde in spatele gestului.
Despre cei care dau impresia ca stiu tot am dezvoltat si eu intr-un post si de multe ori sunt doar cuvinte nenumarate fara esenta, substantialitate. E dorinta unora de a epata si de a se crede buricul pamantului! Se merge apoi pe vechiul indemn al lui Machiavelli: Scopul scuza mijloacele care se pare ca are succes la noi, in unele sfere. Mentalitatea e hiba si apoi intervine instinctul de conservare care induce amnezia de care pomeneai.
Imi surade si mie ideea unei bombe cu butonul la mine! :)))
As extinde capitolul "fricosi" cu cei care nu reactioneaza in niciun fel activ la ce se intampla in jurul lor. Ii vezi permanent in postura de comentatori ... "Cum e posibil dom'le ?". Daca le ceri sa e implice, spun "Io nuuuu !". Daca observi, parerile lor nu contin solutii.
Am cunsocut si eu mai multi milogi dar cel de care ca voi povesti ii intrece pe toti:
Baiat cu parinti bogati dar zgarciti omul asta a mers cu o gasca in excurise prin Europa.
Pe langa faptul ca folosea pasta de dinti a altora cu toate ca avea si el ,cand se opreau sa bea cate o cafea ,omul tot flutura cate o bancnota de 10 euro,si cerea de la unul de la altul 2 euro ca nu vrea sa o schimbe :):)
A facut de cateva ori faza pana cand s-a laudat ca el mai are pe card o mie si ceva de euro.
In momentul respectiv unul din gasca i-a zis :"Ma ,in palaria mea,pe langa ca ai cardul plin tot fluturi bancota aia de 10 euro ca nu vrei sa o schimbi parca ai schimba o bancnota de 100 de euro"
Trimiteți un comentariu