luni, 30 iulie 2012

beheheheeee!

Concluzie: ce am inteles din referendum ? In primul rand am vazut niste maimutoi USL, in frunte cu Antonescu, care disperati sa puna mana pe puterea absoluta (nu comentez motivele) au uitat sa verifice "scara". S-au imbulzit catre trei odata si, cand scara s-a rupt, au cazut gramada. La capatul celalalt, Basescu, satisfacut, le-a batut pumnii in ciuda. Cuprinsi de euforia victoriei la alegerile anterioare, au ignorat numarul de alegatori maxim care se pot prezenta la vot, cei care pot vota favorabil, cei care voteaza impotriva si cei care se abtin. Au uitat sa-i adune pe toti. Daca ar fi avut putintica rabdare si minte, ar fi observat ca nu au nicio sansa sa obtina majoritatea ceruta. Si, probabil, ar fi asteptat sa schimbe legea bine ticluita de Basescu dupa "dusul rece" din 2007. Dar ei s-au grabit la "placinte" cu naivitatea unor copii de gradinita. In aceeasi plasa au cazut toti cei care s-au dus la vot, cu increderea in niste oameni care stiu ce fac. Tot cu aceeasi inocenta au uitat sa puna cap la cap datele din referendum cu cele din datele politiei. Daca ar fi facut-o, nu s-ar mai intreba acum cati alegatori sunt - 15 sau 18 milioane ?
La esec au mai contribuit si declaratiile euforice, ale lui Antonescu in special, care ba isi dadea demisia, ba nu si-o dadea. Oamenii l-au vazut ca pe un smecheras de doi lei prins la furat cirese, si nu ca pe un presedinte responsabil. Daca as fi liberal, i-as cere demisia urgent. Pentru ca, in realitate, oamenii simpli au perceput cu totul altfel referendumul. Au inteles ca au de ales intre Basescu si Antonescu. Mai ales ca ultimul a avut grija sa se suie pe tribune, in loc sa isi tina gura. Per ansamblu, weekendul a semanat cu scena din povestea lui "Petrica si lupul" cand, ... lupul n-a venit, ci a asteptat in padure sa-i pape pe toti.
Pe reversul monedei a tronat chipul unui Basescu putin iritat. "Circul" mi-a dat posibilitatea sa-i vad pe cei din jurul sau. Am vazut un MRU, care alataieri se batea cu caramida in piept, dandu-se mare aparator a intelectualitatii impotriva unei clase politice corupte, iar ieri, atarnand jumatate pe geamul PDL-ului, flutura "hartia igientica" a lui Basescu. L-am perceput ca pe un om cult si integru. Se pare ca am gresit si, in realitate, nu este decat un oportunist. Apoi au aparut iar lichelele in frunte cu Videanu si Blaga, iar pe langa, pupincuristi noi precum Mihai Neamtu, care o strangea tandru pe Monica Macovei. N-am vazut-o pe Udrea ! Cred ca si-a facut bagajele.:)
In concluzie, tot ce s-a intamplat imi confirma parerea ca nu avem clasa politica, ci doar o sleahta de smecheri prosti, gata de orice sa puna mana pe ciolan, si care reusesc sa pacaleasca de fiecare data o alta gramada, de amnezici. USL ar trebui sa-si asume esecul, si nu sa trambiteze chestia cu majoritatea. Si o alta concluzie, mai personala - pana cand n-o sa vad vreunul ca a facut cu adevarat ceva, pentru oameni si mai putin pentru buzunarul lui, n-am sa mai votez in veci.

0 comentarii: