miercuri, 8 decembrie 2010

hai cu tzocleul !

Gratie sclipitoarelor strategii de iesire din criza ale tampitilor nealesi, se pare ca benzina va trece in 2011 de pragul de 6 lei/litru. Tot inainte mandri soferi !
Stiti cat va va costa un drum prin oras ? Dublu cat va costa acum 7 ani. Imaginati-va ca in medie, la 10 km consumati 1 l de benzina. Daca iau Bucurestiul, aici orice drum zilnic - [casa - job - casa] se masoara de la 30 km in sus, ceea ce ar duce la un cost lunar de 360 lei. Daca mai faci si o iesire de weekend, sari fara probleme de 600 lei. Pentru cei care au venituri marete, poate sunt banii de ciunga, dar pentru majoritatea celor care isi aduna banul prin truda palmelor, insemna ceva. Nu mai pun la socoteala uzura masinii, amortizari si alte acareturi. :)
Se pare ca masina va deveni foarte curand un lux, gratie ecologistilor care ne conduc, in funte cu ministrul mediului Laszlo Borbely. Si uite-asa o sa ajungem natie de biciclisti, carutasi, calareti si alte solutii locomotoare de pe la 1700. Si in loc de CFR, postalion. Imaginati-va cum va arata Romania peste 10 ani. Ah, mintea-mi zboara deja la plaiuri verzi, floricele, si in goana pe campii cate-o ceata de calareti chiuind. Of, si eu imi bateam capul cum va fi dupa 2012 ... :)) Acum imi explic de ce au taraganat-o cu autostrazile. ...
Auziti, ma intreb, daca o sa se inmulteasca bicicletele, dungile alea de le-au trasat pe trotuare vor mai fi incapatoare ? Poate tre' latite, sa incapa masinile. :))

1 comentarii:

Vocea-de-departe spunea...

Da... Un an mai târziu, am început şi germana, cu o altă persoană care a suferit în comunism. Fiind de origine germană, i-au deportat bunicul în Siberia în timpul războiului, un biet bătrân poştaş pensionar, care nici nu făcuse războiul. Doar pe motiv că era german şi marele frate rus de la răsărit impunea asta... În prezent, nu mai pot comunica decât în fraze minimale în germană însă, datorită politicii cretine a lui Ceauşescu de a sista orice publicare de materiale în limba germană (şi nu numai), ca nu cumva să ne vină idei... Deh... Probabil că în perioada Crăciunului ni se activează cutia cu amintiri din copilărie, iar cele dragi, cu oameni dintre care, vorba ta, mulţi nu mai sunt, ies primele...