vineri, 4 iunie 2010

witch burning

Nu stiu daca ati observat, in ultima vreme se incearca voit, sau nu, indreptarea atentiei asupra bogatilor, sub lozincile: "Iata cum s-au imbogatit ! Acolo sunt banii pensiilor voastre !", si fara o cercetare amanuntita. De aici, pana la declansarea unei "vanatori de vrajitoare", mai e doar un pas marunt. Sa fie vorba de subiectivismul unor jurnalisti bine platiti, sau de ceva mai mult ?
De ce spun asta, cunoscand ceva istorie, scenariul imi pare cunoscut.

3 comentarii:

PowerPrafGirl spunea...

oooo da! desigur ca e vorba de niste "jurnalisti" cadorisiti c-o ciunga de plescait si niscaiva masline! e batator la ochi cum s-au itit dupa "ploaie" ciupercutele televizate! pana acuma unde s-au pitit? aaa, erau conectati si ei la inteligenta mogulilor din presa si ne asurzeau cu plescaitul! ;) sunt oameni care s-au imbogatit hai sa-i zicem mai putin oneros (cinstit 100% la suta chiar ar fi un basm, caci si aia tot au mai forat in economia subterana si-au mai fentat niste impozite sau au mai executat cateva jonglerii financiare). dar chiar sunt oameni de afaceri care au facut averi fara sa jefuiasca banul public, nu asa cum o fac nenorocitii din clasa politica de dupa '89 (bine, ca nici cu activistii de dinainte nu mi-e rusine, ca ei nu se uitau la Telejurnal la un Diamant ponosit si nici nu stateau la coada sa prinda niste parizer cu soia si zgarci 3000%!) Vanatoarea de vrajitoare abia a inceput, oricum e futila, romanul e ca mielul dus la abator, se supune cu obedienta si rabda cu stoicism, exemplu, marea greva a lu' Peste!
Afaceristii n-ar trebui blamati si cand zic afaceristi ma refer strict la cei ce n-au furat din banul nostru. Sunt un exemplu demn de urmat si de apreciat!

pheideas spunea...

Si politicienii PSD-isti si PNL-isti, ce se mai intrec in a arata cu degetul. Cat tupeu, n-am vazut in viata mea la de-al de Andronescu, Campeanu, Ghise si altii. Stiam ca memoria romanului e scurta, dar nici chiar asa ...:)

PowerPrafGirl spunea...

memoria romanului e scurta ca pielea iepurelui, de-aia ne place sa clipim des! ;) asa uitam repede si zambim satisfacuti c-a murit capra vecinului, si-a murit dupa ce-am regulat-o noi in prealabil! ;)
Ce PNL? ce PNTCD? ce PSD? ce PDL? au regulat tara asta cum au vrut si noi ne-am uitat ca voyeuristii!!!